• Na dniach pójdzie ESPI Autor: ~Marek [89.64.4.*]
    o dopuszczeniu do masowej produkcji testów na covid-19 i spory oraz narzekania się zakończą
  • Re: Na dniach pójdzie ESPI Autor: ~Korba [5.173.73.*]
    Otóż to
  • Re: Na dniach pójdzie ESPI Autor: ~funio [91.192.199.*]
    Pożyjemy, zobaczymy, ja jeszcze trzymam gotówkę na zakupy, w akcjach mam ok 50%. Boję się że to za dużo
  • Re: Na dniach pójdzie ESPI Autor: ~Marek [89.64.4.*]
    Dopuszczenie testów miało być do końca października, zatem zostało 2 dni nie licząc soboty. Zobaczymy. Jak rozpoczną masową produkcję i sprzedaż to niewątpliwie będzie pokaźny przychód i duża szansa na sprzedaż biokomponentów firmy innym podmiotom. A zapotrzebowanie w Polsce i na świecie jest ogromne i rynek niezwykle chłonny. A sytuacja pandemii może potrwać jeszcze nawet kilka lat nawet jak opanujemy częściowo sytuację
  • Re: Na dniach pójdzie ESPI Autor: ~Wojskowy [5.173.34.*]
    Kto nie zapomniał o tym i ma trochę nieoficjalnych informacji to dzisiaj dobierał. Oby odcięło do końca tygodnia
  • Re: Na dniach pójdzie ESPI Autor: ~Ciekawy [89.78.243.*]
    Trzeba by było jeszcze przejąć ten startup, a co za problem 70 baniek pożyczki jest do dyspozycji!
  • Re: Na dniach pójdzie ESPI Autor: ~Czeslaw [84.241.207.*]
    Juz nie cale 70. Przeciez odkupili juz te akcje na slupy. Pozyczke beda dawac jak bedzie potrzebna. Wystarczy, ze 30baniek sobie zostawili. Wejscie na gpw bedzie z przytupem.
  • Re: Na dniach pójdzie ESPI Autor: ~boruta [79.191.16.*]
    nic to nie da, wiekszosc tutaj ma jeszcze sporo pieniedzy do stracienia i sporo papieru, wiec odleszczanie cd i zbijanie
  • Re: Na dniach pójdzie ESPI Autor: ~zajec [89.64.61.*]
    1. Skąd przypuszczenie, że takowe ESPI zostanie wypuszczone dziś lub jutro? Poprzedni komunikat z 8 października nigdzie nie stwierdza, że decyzja zostanie podjęta w październiku, nie ma w ogóle mowy o żadnych ramach czasowch.
    2. Skąd pewność, że technologia Boruty w ogóle zostanie wykorzystana? ESPI z 8 października mówi, że spółki "podpisały umowę ramową ze spółką Sensdx S.A. z siedzibą w Warszawie w zakresie możliwości wykorzystania biosurfaktantów w biosensorach w tym związanych z wykorzystaniem w testach diagnostycznych na obecność wirusów grypy, streptococcus i SARS CoV-2 oraz w produkcji ryb i krewetek." To nie oznacza pewniaka a jedynie przymiarkę, tym bardziej, że prawo zamówień publicznych mówi, że za umowę ramową należy rozumieć „umowę zawartą między zamawiającym a jednym lub większą liczbą wykonawców, której celem jest ustalenie warunków dotyczących zamówień publicznych, jakie mogą zostać udzielone w danym okresie, w szczególności cen i jeżeli zachodzi taka potrzeba, przewidywanych ilości”.

Pytam bo nie wiem czy coś mi nie umyka - mam akcje na wysokim haku, zastanawiam się nad uśrednieniem, będę wdzięczny za rzeczowe odpowiedzi.
  • Re: Na dniach pójdzie ESPI Autor: ~Marek [89.64.4.*]
    Trzeba spojrzeć w harmonogram dotyczący testów SensDX w planie rozwoju 2020-2020
    https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.bankier.pl/amp/wiadomosc/BORUTA-ZACHEM-S-A-Plan-rozwoju-Spolki-na-lata-2020-2023-7962033&ved=2ahUKEwj22vyyzdnsAhWJxosKHS6HBO4QFjAAegQIARAB&usg=AOvVaw0-Mae469f1w6G36EohuqaZ&ampcf=1
  • Re: Na dniach pójdzie ESPI Autor: ~zajec [89.64.61.*]
    Dzięki, rzeczywiście jest tam stwierdzenie "wynik akceptacji projektów we wrześniu/październiku 2020", natomiast dotyczy to "Rozwój infrastruktury badawczej ukierunkowanej na testowanie oraz przygotowanie do masowej produkcji produktów służących zwalczaniu pandemii COVID-19." w sekcji "Planowane projekty unijne Grupy Hub.Tech*". Czyli teoretycznie w październiku PROJEKT powinien zostać albo zaakceptowany do realizacji ("Planowany termin zakończenia projektu: Q4 2020"), albo odrzucony. W moim odczuciu nie oznacza to masowej produkcji testów z marszu, a co najwyżej rozpoczęcie realizacji projektu. Także na efekty będzie trzeba jeszcze poczekać, w teorii maksymalnie do końca grudnia. Oczywiście pod warunkiem, że projekt nie zostanie odrzucony w ciągu najbliższych dni.
  • Re: Na dniach pójdzie ESPI Autor: ~Ja [83.31.40.*]
    Nostradamus? To ty?
[x]
HUBTECH -2,13% 0,23 2026-05-20 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.