1. Skąd przypuszczenie, że takowe ESPI zostanie wypuszczone dziś lub jutro? Poprzedni komunikat z 8 października nigdzie nie stwierdza, że decyzja zostanie podjęta w październiku, nie ma w ogóle mowy o żadnych ramach czasowch.
2. Skąd pewność, że technologia Boruty w ogóle zostanie wykorzystana? ESPI z 8 października mówi, że spółki "podpisały umowę ramową ze spółką Sensdx S.A. z siedzibą w Warszawie w zakresie możliwości wykorzystania biosurfaktantów w biosensorach w tym związanych z wykorzystaniem w testach diagnostycznych na obecność wirusów grypy, streptococcus i SARS CoV-2 oraz w produkcji ryb i krewetek." To nie oznacza pewniaka a jedynie przymiarkę, tym bardziej, że prawo zamówień publicznych mówi, że za umowę ramową należy rozumieć „umowę zawartą między zamawiającym a jednym lub większą liczbą wykonawców, której celem jest ustalenie warunków dotyczących zamówień publicznych, jakie mogą zostać udzielone w danym okresie, w szczególności cen i jeżeli zachodzi taka potrzeba, przewidywanych ilości”.
Pytam bo nie wiem czy coś mi nie umyka - mam akcje na wysokim haku, zastanawiam się nad uśrednieniem, będę wdzięczny za rzeczowe odpowiedzi.