Raport za Q3 16.11. Będą podane wcześniej szacunkowe wyniki, czy raczej nie? Jak Wasze, przewidywania - raczej powinno być ma plus wg mnie, tylko czy w obecnych fatalnych dniach na GPW będzie to miało jakiś istotny wpływ na kurs?
To było pytanie do @PPP, a on się schował w swojej norze zamiast tu zagrzewać akcjonariuszy, 'aby się szanowali' i trzymali akcje, bo są warte dużo więcej. Podobny apel wystosował kiedyś do pracowników Newagu, ci którzy posłuchali czekali latami aby wyjść na zero.
Inwestowanie na giełdzie jest w sumie proste, trzeba jedynie wiedzieć kiedy wejść i wyjść.
Skoro takie to proste to może napisz jak widzisz sytuacje na tym walorze w najblizszym czasie ? Opinie pana, który nie wiedzieć w jakim celu wypisuje durnoty, ze bycie na giełdzie jest________ bezpieczne pomine bo to nie program z cyklu Ronik Szuka Zony. Chetnie za to poznam zdanie innych
Moja odpowiedź w zaistniałej sytuacji jest prosta. Tak to prawda uważałem, że przez lata firma była wyceniana za nisko. Akcjonariusze, w tym pracownicy, którzy nie oddali akcji za 14-15 zł, kiedy do tego zachęcano, mogli je w tym roku sprzedać powyżej 25 nawet 28. tj. nawet o 100% drożej nie mówiąc o dywidendach. Żadne lokaty i obligacje tego nie dały. Inne akcje - owszem, ale mówimy tu o NEWAGU. Każdy ma swój horyzont inwestowania.
Natomiast nie zmieniam zdania, że wycena NEWAGU na GPW, jak też obroty tymi akcjami są absurdalne i nie odzwierciedlają ani aktualnej sytuacji w firmie ani jej perspektyw. Dlatego należy poważnie rozważyć wyjście z tak wyceniającej naszą firmę bananowej giełdy. No chyba, że wszyscy profesjonalni analitycy giełdowi wypowiadający się nt. NEWAGU powinni spakować swoje biurka, bo się kompletnie nie znają i swoje wyceny biorą z wpisów PPP na forum Bankiera. Tymczasem ja stale dokupuję.
Jestem tu stosunkowo nowy i może ten temat był już poruszany, ale nie uważacie, że problemem tutaj może być niski FreeFloat? 16% to dość mało... Także mocno wierzyłem (i wierzę) w spółkę, ale te ostatnie dołowanie kursu próbuję sobie jakoś tłumaczyć, to jeden z potencjalnych powodów może? Pozdr
@PPP napisał: 'Dlatego należy poważnie rozważyć wyjście z tak wyceniającej naszą firmę bananowej giełdy'
Tzn, kto ma rozważyć? Ty i tobie podobni, którzy nie mogą się pogodzić z obecną wyceną NWG na GPW. Kiedy analitycy wyceniają walor powyżej obecnego kursu są twoimi idolami, a jeszcze nie tak dawno chciałeś ich zlinczować za zbyt niską twoim zdaniem wycenę. To się nazywa paranoja chyba.
obecną wyceną tj. jaką ? - z dnia twojego wpisu przed wzrostem o ponad 9%? - po publikacji wyników za III kw.? - po otwarciu ofert na 160 SZT-ów dla Czech? zabawnie piszesz, pewnie sprzedałeś i chcesz odkupić.