• Nadchodzące premiery Autor: ~Johnzje [178.214.3.*]
    Witam, z racji że coś cicho na tym forum postanowiłem coś wrzucić/zapytać odnośnie nadchodzących premier.

Oba tytuły zarówno Time to Stop Time oraz Raiders! Forsaken Earth zbliżają się w grupach społeczności do 2 tys. W obu przypadkach widać ze budowanie grupy przyśpiesza a bazując na wielu premierach z grupy PLW to dobry sygnał. Grupy wydają się być aktywne co widać po częstych postach na steamowych grupach a to również dobry sygnał. Problemem może okazać się napięty grafik z dużymi grami ale w chwili obecnej ciężko o jakiś idealny termin. Jakie jest wasze zdanie/oczekiwanie co do tych tytułów ?

Dla przypomnienia :

Time to Stop Time - 6 listopada
    Raiders! Forsaken Earth - 10 listopada ale możliwe że twórca zaskoczy nas wcześniej jeżeli któryś z dni będzie bardziej odpowiedni - nic pewnego ale w jednej ze steamowych rozmów twórca tak powiedział.

Ja sam osobiście nie wiem czego się spodziewać, to będą pierwsze nieco większe premiery CFG i ciekawe jak przełożą się na wyniki finansowe bo finalnie przecież o to chodzi.

• Re: Nadchodzące premiery Autor: ~Minifund [37.47.117.*]
    Ja nie mam oczekiwań. Czekam na ACS. Po zwrocie akcji na OML i ESPi o kosztach znowu będzie głośniej o sektorze. Niedługo minifundowe zakupy na CFG....heheheh...
  • Re: Nadchodzące premiery Autor: ~Johnzje [178.214.3.*]
    https://www.gog.com/game/raiders_forsaken_earth

Raiders! dostępne będzie także na gogu w dniu premiery.
  • Re: Nadchodzące premiery Autor: ~Rys38 [185.31.92.*]
    Dramat jest na tym papierze co tu dużo gadać. Jakie mamy obroty i która to już sesja na czerwono...
  • Re: Nadchodzące premiery Autor: ~Tomeczek [5.173.160.*]
    -50% od szczytu sprzed kilku msc, jakby mieli zaraz oglaszac upadlosc, chore, kto to sprzedaje?
  • Re: Nadchodzące premiery Autor: ~Rys38 [185.31.92.*]
    No właśnie chyba wszyscy co kupili na szczycie.., z drugiej strony jakiś konkretnych przesłanek co do super wyników i zakupów raczej brakuje...żeby to wróciło na poziomy 35 to będziemy tu spokojnie jeszcze rok czekać jak nie lepiej..
  • Re: Nadchodzące premiery Autor: ~Kazhesini [78.141.53.*]
    Krew się leje na cały rynku :) Proponuję Panowie więcej żelaza jeść co by być twardszym na giełdzie.
    Pewnie marcowi weterani :D
  • Re: Nadchodzące premiery Autor: ~tt [193.52.216.*]
    Przyszly wtorek to wybory w USA, a tam sie szykuje niezly cyrk po wynikach wyborow....

Mysle ze najblizsze dni wykresy beda latac jak jak porebane gora dol, moze pod koniec przyszlego tygodnia cos sie wyklaruje...

Moim zdaniem krach już by i nie sądzę żeby był kolejny ponieważ wiele ludzi wie że covid to nie koniec świata, lockdowny nie będą już tak mocne, wielu ludzi nauczyło się funkcjonować w obostrzenia itd. Wole uwalić raz na 10-15 lat i dobierając na spadkach trafić na krach niż bać się za każdym razem jak spada. Każdy kto ma nieco dłuższy staż na giełdzie wie że w trakcie korekt prawie zawsze straszy się ludzi zapaścią gospodarczą, krachami i ogólnie wszystko dookoła wskazuje na to że lepiej oddać wszystko i zakopać się pod ziemie bo idzie zagłada. Następnie magicznym sposobem nagle duzi zaczynają wybierać i powoli zostają wypuszczane pozytywny newsy, pojawia się popyt który ładnie za każdym razem daje po nosie niedźwiadkom i tak ta karuzela na której grubi kręcą leszczynę trwa nieprzerwanie od dziesiątek lat. Nie mam pojęcia do ilu to spadnie ale wiem że spada już 3 miesiące i pewnie niedługo zacznie się jazda w drugą stronę...oczywiście może jeszcze będziemy kisić się drugie tyle.. ale ja jestem dobrej myśli bo tutaj są fundamenty i przede wszystkim ogarnięty prezes który wyprowadził spółkę na prostą i otworzył przed spółką niesamowite możliwości. A jak ktoś mi nie wierzy że prawdzie grubasy ( Morgany Goldmany itd ) nie wpływają na newsy i sami nie wypuszczają im pasujące newsy to zobaczcie sobie co Goldman pisał zaraz przed szczytem SP500.
  • Re: Nadchodzące premiery Autor: ~Minifund [37.47.122.*]
    Panie Johnzje minifund dobierał na 24 CFG plus inne walory zrolowane. Omijając OML i inne baloniska. Głupio gadać ale jujubee...też :)
  • Re: Nadchodzące premiery Autor: ~Johnzje [5.173.41.*]
    ja przed wczoraj wziąłem trochę CFG po 24,20
  • Re: Nadchodzące premiery Autor: ~Johnzje [5.173.41.*]
    Przyglądam się też 11 bit i simfabric bo trochę już spadło. Ogólnie muszę trochę zaległości nadrobić w gamingu bo ostatnio bardziej w OZE siedziałem i jakis spekulacyjnych rzeczach jak IMAGIS ( tu się pochwale to szczęście dopisało i kupowałem przed infem o umowie z Apple i wywalalem na podbitce spekuli po 2 ziko :) )
  • Re: Nadchodzące premiery Autor: ~DejvFX [89.64.47.*]
    I na Analiza oczyściwszy gdy było na high ostatnio - tydzień niecały i mieliśmy zjazd o 15% na futures po naganianiu goldaman i reszty na złoto itd:)
  • Re: Nadchodzące premiery Autor: ~innaPolka [46.204.34.*]
    https://www.youtube.com/watch?v=kULvRjMBxqE&feature=emb_logo
    10:29
    Tak w nawiązaniu do tego co mówiłem :

https://stooq.pl/mol/?id=15793

Czy to korekta się kończy ? a no pewnie tak zobaczymy do końca miesiąca :D
[x]
CFG -0,44% 2,28 2025-10-15 09:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe