W tym roku spółka buduje sobie portfel zamówień na przyszłe lata a pokazuje że ma szeroki wachlarz ofert. Po pierwsze i najważniejsze dostałą pozwolenie na komercjalizację swojego autorskiego projekty zgazowania odpadów i wybuduje ( nie wiemy jeszcze za ile ) " nie spalarnie" która przetworzy 35 tyś ton śmieci rocznie . Porównywałem to do największych spalarni w Polsce jeśli chodzi moce przerobowe i np 8 miejsce zajmuje Warszawa o mocy przerobowej 60 tyś ton . Więc miejsce i potencjał do rozwoju jest tym bardziej że NFOŚiGW będzie wspierał w przyszłości ekologiczne projekty takie jak ma Investeko. Po drugie Nowy Wełnowiec który jak wypali otworzy firmie drzwi to oczyszcza terenów zanieczyszczonych których w Polsce jest dużo Po trzecie recykling paneli słonecznych. Jest też kilka projektów mniejszych i nowe dziedziny w które nie boją się wchodzić. Firma przyszłościowa i tylko spokojnie trzeba czekać . To jedyna moja spółka na LONG i traktuję ją jak moją emeryturę . Pozdrawiam
Uściślę, Jest wydane już dwie decyzje środowiskowe na "nie spalarnie" i prawdopodobnie trzecia jeszcze w tym roku zostanie wydana! W tym roku także okaże się czy 2 projekty LIFE na recykling paneli i recykling plastiku uzyskają wstępną akceptację oznaczałoby to że można składać pełny wniosek o dofinansowanie, trzymam kciuki.
Co do rekultywacji, to spółka uzyskuje takie zlecanie bo ma już za sobą kilka zrealizowanych i dzięki temu ma unikatowe kompetencje i pewnie to było głównym powodem wybrania Investeko do tak dużego i trudnego tematu jak Nowy Wełnowiec.
Myślę że w tym roku jeszcze nasz czymś pozytywnym zaskoczą bo zaczęło się wokół nich dużo dziać więc i potencjalni zleceniodawcy się szybko pojawią.
Bardzo mało osób wie jeszcze o spółce, a szczególnie o jej potencjale, dlatego jesteśmy z kursem i obrotami tu gdzie jesteśmy. Ale teraz na rozkaz Stanów wszystko jeszcze mocniej ruszy w ochronę środowiska i OZE. Spadnie ciśnienie z Covidówek to tu będzie bardzo grubo i to jeszcze w pierwszym kwartale 2021.