Według mnie jeśli powstanie, to będzie już wydawany pod skrzydłami tylko 505 Games. Nie pomyślałem o tym, żeby wcześniej sprawdzić relacje inwestorskie Digital Bros (pod którymi stoi 505 Games) i doczytałem, że w kontrakcie z All in Games mają napisane, że po roku od premiery mogą kupić całość praw do gry, jakie posiada AIG za dodatkowe 5 mln euro.
Więc zapewne nowy kontrakt na Ghostrunner 2 będzie negocjowany już z Digital Bros. I z tego by wynikało, że ten Cyber Slash będzie czymś zupełnie nowym. W 2021 roku studio w takim razie będzie się zajmować tą nową grą oraz DLC do Ghostrunnera.
"Według mnie jeśli powstanie, to będzie już wydawany pod skrzydłami tylko 505 Games. Nie pomyślałem o tym, żeby wcześniej sprawdzić relacje inwestorskie Digital Bros (pod którymi stoi 505 Games) i doczytałem, że w kontrakcie z All in Games mają napisane, że po roku od premiery mogą kupić całość praw do gry, jakie posiada AIG za dodatkowe 5 mln euro.
Więc zapewne nowy kontrakt na Ghostrunner 2 będzie negocjowany już z Digital Bros. I z tego by wynikało, że ten Cyber Slash będzie czymś zupełnie nowym. W 2021 roku studio w takim razie będzie się zajmować tą nową grą oraz DLC do Ghostrunnera."
Lubie Twoje merytoyczne wpisy tak jak ten ale z jednym wyjątkiem. Prawa do gry ma OML a all in ma prawa jako wydawca i tylko te może zbyć :* Można podjeżdżać na stronie oml jak ktoś wie jak ;)
Podzielisz się wiedzą? Bo w relacjach inwestorskich Digital Bros znalazłem, że mają prawo do kupienia IP (Intellectual Property) od All in Games za 5 mln euro. To się tyczy własności intelektualnej do marki czy do bycia wydawcą? Bo w sumie to, że All in Games jest właścicielem marki mnie by nie zdziwiło, bo to częsty zabieg w gamedevie.
I tak jak następują konflikty po stronie wydawca - producent to wydawca na tym najbardziej traci. Dobry przykład to kultowa gra Gothic i rozłam Joowood z Piranha Bytes. Producent zmienił tytuł gry dodając do nazwy jedno słowo i już można było robić zgodnie z prawem następną część serii.
Nie wiem, jedyne miejsce, w którym znalazłem bezpośrednią informację o własności intelektualnej to relacje inwestorskie Digital Bros. Po co te podchody jak możesz po prostu podesłać?
Zabawa fajna i popieram taką ciekawą inicjatywę :D Tylko jak na złość nie mam czasu na to :( Za dużo obowiązków i komentarze piszę pomiędzy i napisanie jednego zajmuje mi czasem 2 godziny :"( ale będzie miło jak ktoś znajdzie i wrzuci :)
nie ma sensu dawać komuś głodnemu rybę/ryby lepiej dać wędkę .
Meteorytyka była tu 2-3 zł. Ale przestaliśmy pisać . To nasz poświęcony czas.
im więcej osób się zaangażuje i poczyta wiadomości od spółki tym więcej będzie świadomy co kupił lub co może kupić i jaki będzie wyglądał kurs za 6 m / 12 m / 18 m