Witam wszyskich jw posiadam papier tej spolki od jakiegos czasu nie istotne za ile i ile czy wisze na haku ale jak czytam to wszystko to mi sie zle robi nadmienie ze na gieldzie sie znalazlem niechcaco od roku nie znam sie na tych waszych swieczkach formacjach itd ale dodaje kropki i lacze fakty i zaznaczam nie mam zadnego doswiadczenia (leszcz) ale jak to wszystko sie czyt to naprawde tacy jak ja maja problem pytanie moje czy ta Boruta moze sobie pozwolic na wal tak jak 4mass po takich inf.przemyslenia sa wasze ja wierze w Borute to moja kasa i zaznaczam ze na nic nie namawiam
Nie inwestuj opierając się na wiedzy z tego forum, tu jest kilka osób które kumają temat, reszta to trole, ignoranci i spekuła, myślę że nikogo nie obraziłem :)
To juz wiem czytajac to forum i dziwi mnie (brak )doswiadczenia .Zazdrosc pycha i glupota panuje na tym forum nie chcialem sie udzielac ale ...pozdrawiam i wielkich wzrostow kapitalu zycze
No to może spróbujmy połączyć fakty. Na początek przejęcie InventionBio. Prowadzone negocjacje mają na celu w szczególności określenie sposobu przejęcia kontroli przez Spółkę nad Inventionbio sp. z o.o. oraz ceny przejęcia, ale także określenie wysokości ceny emisyjnej akcji serii F wyemitowanych przez Spółkę. Zarząd Spółki wskazuje, że będzie rekomendował, żeby cena emisyjna była nie niższa niż średni kurs notowania akcji Spółki na rynku NewConnect z okresu co najmniej 1 miesiąca poprzedzającego dzień transakcji, który na dzień publikacji niniejszego raportu wynosi 0,82 zł (osiemdziesiąt dwa grosze). Średni kurs akcji Spółki w ostatnim okresie znacznie przewyższa wartość 0,25 zł, wskazaną w uchwale walnego zgromadzenia nr 19. Ostateczna cena emisyjna akcji zostanie wypracowana w toku negocjacji, jednakże Zarząd Spółki deklaruje, że będzie podejmował działania faktyczne i prawne w celu ustalenia jak najwyższej ceny emisyjnej akcji serii F, tak żeby jej wartość była skorelowana z aktualnym kursem akcji Spółki.
Wiemy że akcje serii F mają być przeznaczone na przejęcie kontroli nad inventionbio. Wiemy że może ich być wyemitowanych do kwoty 15 mln, do ilości 150 mln, czyli najniższa cena to 0,10 za akcję. Ale wiemy również, że cena emisyjna nie ma być niższa niż średni kurs notowania na NC z okresu co najmniej miesiąca poprzedzającego dzień transakcji. Jak pojawił się ten raport, czyli w 28.08.2020 to wskazali że średni kurs wynosił 0,82 Jeżeli planują transakcję związaną z przejęciem na listopad, to jesteśmy właśnie w okresie mierzonego miesiąca. I tutaj pytanie, czy istotnym jest dla nich uzyskać jak najniższy kurs, a tym samym średnią? Jeżeli tak, to dlaczego?
Jest jeszcze kolejny wątek szwajcarskiego funduszu Elbrus Umowa o poufności została zawarta w związku z rozpoczęciem negocjacji w sprawie potencjalnej inwestycji przez Elbrus w Spółkę lub InventionBio, którą może być w szczególności bezpośredni zakup akcji Spółki lub InventionBio. ("Planowana transakcja"); Jednocześnie Spółka informuje, że wyklucza w najbliższym czasie emisję akcji w Boruta-Zachem S.A. dla Elbrus. Inwestycja Elbrus w Spółkę może nastąpić jedynie poprzez bezpośrednie nabycie akcji na rynku giełdowym. Natomiast Spółka nie wyklucza ewentualnego podwyższenia kapitału, po przejęciu, w InventioBio i ewentualnego objęcia nowej emisji akcji w InventionBio przez Elbrus.
Z tego komunikatu wiemy, że nie będzie emisji akcji dla Elbrus a wchodzi jedynie w grę wykup akcji przez fundusz z rynku NC, lub GPW w przyszłości. Tutaj mam pytanie jak rozumiecie ten zapis: "Natomiast Spółka nie wyklucza ewentualnego podwyższenia kapitału, po przejęciu, w InventioBio i ewentualnego objęcia nowej emisji akcji w InventionBio przez Elbrus."
Tak jak napisalem wczesniej nie znam sie na tych waszych analizach poczytalem troche o tej firmie zainwestowalem z wlasnej woli bo cos czuje ze zarobie a jak wtopie to moja sprawa nie pomoge a co mysle i kojaze to tez nie powiem nie trzeba mi potem trolowania pozdrawiam