• 1 miesiac -6 procent Autor: ~vonnogaj [5.172.236.*]
    odrobilismy dywidende ale zeby roslo musimy nad tym pracowac wszyscy
  • Re: 1 miesiac -6 procent Autor: ~nth [194.53.114.*]
    Kolego, jakbyś był tutaj dłużej niż miesiąc czy nawet 6 miesięcy i planował zostać to byś inaczej patrzył. Na początku roku 400 to była abstrakcja - teraz zrobił się mały balonik (oczywiście daleko Kętom do Mercatora) napędzany bardzo dobrymi wynikami (dobre kwartały).

Mam papier od 4 lat dla dywidendy, jest to moja największa pozycja i liczę tylko na to, że jak już w końcu spadnie (bo spadnie) to gdzieś na przedział 400-420, a nie niżej. Dlatego nie polecam nikomu kupowania teraz.

Aha, jak jesteś na krócej i za 1-3 miesiące chcesz ucieć "bo przestało rosnąć", "bo spadło 5%" itd. to możesz zignorować co napisałem.
  • Re: 1 miesiac -6 procent Autor: ~dario [89.64.92.*]
    Też obawiam się, że może polecieć wraz z szerokim rynkiem, choć drugiej paniki jak w marcu bym nie oczekiwał. Spora część ich biznesu działa jednak z pewną inercją, tak jak branża budowlana, na razie idzie siłą rozpędu, ale następny rok czy dwa mogą być chudsze, gdy część niezwiązana z opakowaniami będzie miała mniejszy popyt.
  • Re: 1 miesiac -6 procent Autor: ~Oz [46.204.34.*]
    Sorry, ale pisanie o Ketach, że to balonik, gdy na tej samej giełdzie mamy jakie mamy wyceny Allegro i CDProject jest szczerze mówiąc niepoważne...
  • Re: 1 miesiac -6 procent Autor: ~axaa [87.207.244.*]
    Dnia 2020-10-22 o godz. 18:18 ~Oz napisał(a):
    > Sorry, ale pisanie o Ketach, że to balonik, gdy na tej samej giełdzie mamy jakie mamy wyceny Allegro i CDProject jest szczerze mówiąc niepoważne...

Allegro i CDR to balony ale- to inna półka spółek/Kety to przemysł-tutaj nie ma wyceny jakiejś tam gry na konsolę czy porównywanie Allegra do Amazon/Twarde P/E jest zbyt wysoko, portale wyceniające profesjonalnie fundamenty też to potwierdzają -spółka jest w tym momencie przewartościowana; nie dużo ale tak!
  • Re: 1 miesiac -6 procent Autor: ~Oz [188.146.32.*]
    Twierdzenie, że Kęty sa przewartościowane przy obecnym kursie jest pozbawione kompletnie podstaw. Może sie tak komus wydawać patrząc jedynie na mocno niedowartościowane spółki SP... Patrząc realnie jakie będzie C/Z przy zyskach jakie będa w tym roku? Gdzie premia za realaizowanie budżetów od blisko dziesięciu lat, gdzie premia za coroczne wypłacanie dywidendy? Gdzie odniesienie stopy dywidendy spółki do obecnej stopy dyskontowej..?
    POlexcam odpowiedzenie sobie na to pytanie. Wtedy kurs 600zł będzie adekwatny...
    Kolego!Jestem na GPW od ...1991r/ZAWSZE posiadacze akcji przewartościowanych twierdzą że ICH AKCJE są OK , i raczej za tanie.
    Rynek zawsze weryfikuje po swojemu wyceny i OCZEKIWANIA!
    Ja kieruję się wycenami profesjonalistów(40%) ; zdrowym rozsądkiem (40%); AT (20%)

Ps.Mimo doświadczenia -TEŻ POPEŁNIAM BŁĘDY!
  • Re: 1 miesiac -6 procent Autor: ~Oz [188.146.46.*]
    Tiaaa... i stałeś w kolejce przed gmachem KC, żeby kupić tonsil i prochnik...
    Rynek weryfikuje... zgadzam się. I zweryfikował kety w górę.

PS. A nieposiadanie twierdzą zawsze, że akcje są za drogie zwłaszcza tych spółek, które chcą kupić...
    Dnia 2020-10-23 o godz. 15:06 ~Oz napisał(a):
    > Tiaaa... i stałeś w kolejce przed gmachem KC, żeby kupić tonsil i prochnik...
    > > Rynek weryfikuje... zgadzam się. I zweryfikował kety w górę.
    > >
    > > PS. A nieposiadanie twierdzą zawsze, że akcje są za drogie zwłaszcza tych spółek, które chcą kupić...

Stałem; ale kolejek specjalnych nie widziałem; Bank Śląski kupiłem bez kolejki; dopiero za parę dni zrobił się run.
    Kety-jestem na papierze od roku; sprzedałem wczoraj swoje 300szt ,w dywidendzie brałem udział.Teraz -CZEKAM!
    POZDRAWIAM
  • Re: 1 miesiac -6 procent Autor: ~Kuba [89.64.61.*]
    Dzięki za rzeczową opinię, pozdrawiam
    Do OZ!

Kto miał racje kolego?Mówiłem że spółka jest za droga?Mówiłem!
    No to mamy dziś 420pln; a bĘdzie raczej PONIŻEJ 400PLN!
  • Re: 1 miesiac -6 procent Autor: ~jj [178.36.239.*]
    możliwe że będzie ale nie przez słabość spółki tylko obecną sytuacje na rynkach, sytuacja się unormuje - Kety szybko ruszą na nowe szczyty
    OK/Zobaczymy kurs KETY jak wig20ty będzie na poziomie 1200pkt
    Jaki przewidujesz?:)))
  • Re: 1 miesiac -6 procent Autor: ~jj [178.36.239.*]
    Że wig20 tak nisko zejdzie nie sądzę. Natomiast sądzę, że Kety dotkną poziomów 350-360
    Dnia 2020-10-31 o godz. 13:47 ~jj napisał(a):
    > Że wig20 tak nisko zejdzie nie sądzę. Natomiast sądzę, że Kety dotkną poziomów 350-360

A miło być 600pln -santo subito
    Będzie!600:2=300pln-santo subito
  • Re: 1 miesiac -6 procent Autor: ~Pep [46.25.71.*]
    No to przy WIG20 na poziomie 2000 będzie 540 zł... ujmują mnie te żale ze za drogo, tych co chcieliby tanio kupić,,, abidz spier... j na Allegro i cdproject cwoku...
  • Re: 1 miesiac -6 procent Autor: ~qb [95.160.158.*]
    C/WK
    2.80
    C/P
    1.22
    C/S
    1.23
    C/ZO
    8.28
    EV/P
    1.58
    EV/EBIT
    10.74
    EV/EBITDA
    8.33

Czy Ty sie dobrze czujesz. Gdzie tu jest przewartosciowanie? Jedna z najbardziej stabilnych spolek w pl. na gpw prozno szukac drugiej z tak regularynymi poprawami wynikow i trzymajacej wspolczynniki na wodzy nie mowiac o regularnej polityce dywidendowej, przy ktorej zarzad nie szuka pretekstow do jej wyciecia. Moze przezstaw sie na hodowle jedwabnikow.
  • Re: 1 miesiac -6 procent Autor: ~Oz [46.24.47.*]
    Nie chce mi się szukać, ale ten osobnik już kiedyś przy 330zl płakał, że drogo. Jednocześnie usprawiedliwiał wycenę Dino tj. 20 mld zł pisząc, ze to nowe technologie.
    Te stodoły z towarem w kredycie kupieckim. Biedactwo nie ma pojęcia o przetwórstwie aluminium, myśli, ze to folia do sklepów tylko... żal tu czytać jacy tu dyletanci pisują...

Niejaki axaa... zapamiętać, choć pewnie już pod innym oczkiem tu będzie smuty zamieszczał...
  • Re: 1 miesiac -6 procent Autor: ~AXAA [87.207.244.*]
    Dnia 2020-11-06 o godz. 16:10 ~Oz napisał(a):
    > Nie chce mi się szukać, ale ten osobnik już kiedyś przy 330zl płakał, że drogo. Jednocześnie usprawiedliwiał wycenę Dino tj. 20 mld zł pisząc, ze to nowe technologie.
    > > Te stodoły z towarem w kredycie kupieckim. Biedactwo nie ma pojęcia o przetwórstwie aluminium, myśli, ze to folia do sklepów tylko... żal tu czytać jacy tu dyletanci pisują...
    > >
    > > Niejaki axaa... zapamiętać, choć pewnie już pod innym oczkiem tu będzie smuty zamieszczał...

P.~Oz Zgłaszam się.Piszę tylko pod AXAA! 1.Nie pisałem NIGDY o DINO!
    2.Pisałem przy 490pln Ket; że jest wg. mnie(i analityków) lekko kurs za wysoki.Wszystko!

I uprzejmie proszę O ODCZEPIENIE SIĘ!OK?
  • Re: 1 miesiac -6 procent Autor: ~Oz [46.24.47.*]
    Wystarczy poczytać wyżej, że 400 zł to za drogo... i te wspominki, ze miałeś w portfelu tonsil i prochnik z high technology sektora...
    Dnia 2020-11-06 o godz. 16:56 ~Oz napisał(a):
    > Wystarczy poczytać wyżej, że 400 zł to za drogo... i te wspominki, ze miałeś w portfelu tonsil i prochnik z high technology sektora...

P.Pana!Tonsil ec. to były czasy 1991r/O czym pan mówi?
    Natomiast KETY-odsyłam DO PROFESJONALNYCH ANALIZ FUNDAMENTALNYCH-rynek wprawdzie wie swoje...ale-Ale skończmy ten temat!Forum nie jest miejscem do ...osobistych wycieczek!

Wspomnę tylko forum na UNIMOT w sierpniu br.Unimot był po 42-44pln.
    Napisałem nieopatrznie (tak jak na KETY) że spółka jest przewartościowana.Zaczęło się.Jeden krewki forumowicz zagroził że mnie zabije, bo ludzie tracą przeze mnie pieniądze.On znajdzie mnie po IP i wykona wyrok.

Dałem oczywiście doniesienie na Policę za grożby karalne.Unimot dziś 26pln/Żegnam pana!
[x]
KETY -1,64% 1 082,00 2026-02-27 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.