• Moje przemyślenia Autor: markos_ [89.77.107.*]
    Dziś rano miałem pisać na forum, że zaczął się ruch, który według mnie może zwiastować szybki wzrost po jakimś info. Dokupiłem za 1,045 zł i gdy miałem publikować wpis, poszło ESPI.

Na tej spółce nic mnie jednak bardziej nie zachęca do sprzedaży niż wielki baton postawiony po stronie kupna. On tu właściwie zawsze zapowiada spadki. I tak było również dziś - z 1,3 zł poleciało na 1,16 zł.

Oczywiście spółka ma przyszłość, przeniesienie na GPW będzie wielkim i ważnym wydarzeniem, kurs jeszcze urośnie, ale do tego czasu każde nowe info będzie oznaczać gwałtowne wybicie i równie szybko powrót zaraz po widłach.

Ponowny zjazd na 1,04-1,07 uważam za całkiem możliwy, a potem znowu jazda w górę.
  • Re: Moje przemyślenia Autor: markos_ [89.77.107.*]
    Obawiam się, że miałem rację.

Ale wzrosty jeszcze tu przyjdą...
  • Re: Moje przemyślenia Autor: ~danon [87.101.34.*]
    Miałeś rację tylko jeśli postawiłeś na to swoje pieniądze i obecnie masz w posiadaniu 15% akcji więcej.
    W innym przypadku muszę Cię zmartwić, ale jest to typowy cognitive bias. Umysł analizuje dziesiątki scenariuszy i kiedy którykolwiek się spełni mówi Ci "Wiedziałem!".
    Takiego bujania będzie tutaj bardzo dużo, bo wolumen zdradza zainteresowanie bardzo dużego kapitału.
    Jest okazja do zarobku, jak ktoś ma czas, chęci i nerwy do spróbowania się z "timing the market". Należy jednak pamiętać, że w walce ze znacząco większym kapitałem w dostatecznie długim czasie szanse na powodzenie zbiegają do zera.
    Sukcesów życzę.
  • Re: Moje przemyślenia Autor: ~laki [37.30.21.*]
    Dnia 2020-10-20 o godz. 13:00 ~danon napisał(a):
    > Miałeś rację tylko jeśli postawiłeś na to swoje pieniądze i obecnie masz w posiadaniu 15% akcji więcej.
    > > W innym przypadku muszę Cię zmartwić, ale jest to typowy cognitive bias. Umysł analizuje dziesiątki scenariuszy i kiedy którykolwiek się spełni mówi Ci "Wiedziałem!".
    > > Takiego bujania będzie tutaj bardzo dużo, bo wolumen zdradza zainteresowanie bardzo dużego kapitału.
    > > Jest okazja do zarobku, jak ktoś ma czas, chęci i nerwy do spróbowania się z "timing the market". Należy jednak pamiętać, że w walce ze znacząco większym kapitałem w dostatecznie długim czasie szanse na powodzenie zbiegają do zera.

WCALE NIE
    JAK MAFIOZY STAIAJĄ POPYCHACZ NALEŻY ICH ZASYPAĆ PKC A POTEM ODKUPIĆ OD NICH 10% NIŻEJ

Masz rację, ale o spadku do poziomu 1,06 pisałem jak kurs był jeszcze w okolicach 1,22.

Po drugie dziś kupiłem za 1,045 zł i sprzedałem za 1,22 zł. Ustawiam się na zakup na poziomie 1,00-1,04 zł.
  • Re: Moje przemyślenia Autor: ~danon [87.101.34.*]
    Gratuluję wyczucia zatem, oby nigdy Cię nie zawiodło ;]
    Przeczucie może i nie zawodzi, ale gorzej z poleganiu na nim :) Bo często pojawia się myśl... a może jednak będzie dalej rosnąć ;) I człowiek potem zostaje z akcjami.
  • Re: Moje przemyślenia Autor: ~laki [37.30.21.*]
    Dnia 2020-10-20 o godz. 13:26 markos_ napisał(a):
    > Przeczucie może i nie zawodzi, ale gorzej z poleganiu na nim :) Bo często pojawia się myśl... a może jednak będzie dalej rosnąć ;) I człowiek potem zostaje z akcjami.

JAK CALE STADO NAGANIACZY WISZACE PEWNIE POWYZEJ 1,5

• Re: Moje przemyślenia Autor: ~Alvaro [83.23.212.*]
    mnie właśnie ta chciwość najczęściej gubi
  • Re: Moje przemyślenia Autor: ~Tgr [188.147.103.*]
    Zarobionych zapraszam na 4mass !!!
  • Re: Moje przemyślenia Autor: ~Eee [178.42.122.*]
    Ta następny mitoman. Kupił w dołku i wiedział, że nie będzie rosło
    dlatego sprzedał.
[x]
HUBTECH 1,27% 0,24 2026-04-27 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?