• KOMUNIKAT MEDICOFARMY Autor: ~Konkret [5.173.34.*]
    Komunikat w związku z zakończeniem negocjacji w sprawie przejęcia kontroli
    nad
    spółką Grupa HRC
    W związku z odstąpieniem przez Pana Waldemara Patureja w dniu 13 października 2020 r. od
    negocjacji umowy inwestycyjnej dotyczącej przejęcia przez spółkę Medicofarma S.A. kontroli nad
    spółką Grupa HRC S.A. niniejszym pragniemy potwierdzić, iż Medicofarma nieodwołalnie zakończyła
    rozmowy w sprawie niniejszej transakcji.
    Medicofarma z zaskoczeniem przyjęła wczorajszą decyzję Pana Waldemara Patureja o odstąpieniu
    od transakcji w sprawie przejęcia przez Medicofarma S.A. kontroli nad spółką Grupa HRC. O decyzji
    Pana Patureja spółka Medicofarma S.A. została poinformowana bezpośrednio przed publikacją
    raportu z 13.10.2020, w trakcie, gdy przedstawiciele Medicofarma S.A. przygotowywali się do kolejnej
    rundy negocjacyjnej.
    Odstąpienie przez Pana Patureja od rozmów nastąpiło w dniu bardzo dużej zwyżki obrotów i kursu tej
    spółki na rynku. Medicofarma S.A. postanowiła jednak, nie komentować podanych przez Pana
    Patureja powodów odstąpienia od negocjacji - tym bardziej, że nie są one dla Medicofarma S.A.
    zrozumiałe.
    Medicofarma od początku prowadziła negocjacje w dobrej wierze licząc na przejęcie kontroli nad
    Grupą HRC.
    W kontekście niezapowiedzianego odstąpienia od negocjacji przez drugą stronę Medicofarma
    S.A. stanowczo wyklucza możliwość wznowienia rozmów na temat przejęcia Grupa HRC. Powyższe
    nie zmienia faktu, iż celem Medicofarma S.A. jest wciąż rynek publiczny.
    Spółki z grupy Medicofarma posiadają bardzo dobre produkty, obiecujące prace badawcze i strategię
    rozwoju na przyszłość. W świetle jednostronnego zerwania negocjacji, Medicofarma została
    zmuszona do analizy alternatywnych scenariuszy upubliczniania części działalności. Żaden z
    rozważanych scenariuszy nie zakłada udziału w nim Grupy HRC.
    Oprócz niniejszego komunikatu, Medicofarma nie zamierza komentować sprawy negocjacji w sprawie
    przejęcia spółki Grupa HRC.
    Wyrażamy jednocześnie ubolewanie, że nie tylko Medicofarma, ale również część inwestorów
    odczuła ujemne skutki decyzji Pana Waldemara Patureja

To taki typek zrobił ludzi w balona a sam sprzedał akcje
  • Re: KOMUNIKAT MEDICOFARMY Autor: ~Lovac [103.115.185.*]
    Nie sprzedał akcji, nie kłam.
  • Re: KOMUNIKAT MEDICOFARMY Autor: ~Wp [109.196.124.*]
    Ja ucieklm po17 kazda prrzerwa w wal.. to scoema
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [185.179.132.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: KOMUNIKAT MEDICOFARMY Autor: ~mm [80.238.115.*]
    Gościu, wprowadzasz jakieś swoje przypuszczenia. Śledź sobie historię medicofarmy, może uda im się wejść na giełdę - dziwię się że nie udali się do Karaszewskiego, który świetnie wie jak wprowadzić spółkę na NC.

Tutaj Pan Prawnik nie dał się Medicofarmie...pewnie nie był to interes życia.

Skupmy się na Grupie HRC, bo ich akcje mamy a nie tamtej firmy.
  • Re: KOMUNIKAT MEDICOFARMY Autor: ~trauma [188.146.100.*]
    HRC nie przynosi zysków które OBECNIE mogłyby przy podobnym do innych firm (konsultingowo-doradczo-rekrutacyjnych) C/Z=25 dawać uczciwa wycenę na poziomie wyższym niz góra 1-2 złote (a i to naciagane) gdyby zdołali wygenerować "uczciwy" milion czy nawet 2 to wycena na poziomie 4-6 zł byłaby możliwa do zaakceptowania.
    Ba HRC ma nawet możliwość jako spółka z nietypowymi propozycjami wygenerować wyższe zyski ale właściciel jakoś nie chce od wielu lat tego pokazać - dla mnie jest traktowana jako prestiżówka do pokazania się na świecie (bo prezio jest w wielu organizacjach prawniczo rekrutacyjnych znany) a nie jako źródło zarobków - od tego jest kancelaria i usługi prawnicze.
    Wydawać by sie mogło - głupie 2-3 miliony zysku roko do roku dla kogos tak obrotnego jak Patataj - no ale jak widać wisi mu to choc zapewne mógłby - przy 10% free flołcie kręci spółką małym palcem.
    Ostatnie raporty kwartalne to opadanie na dno - tu sie wiele nie zmieni a nie wierzę że spółce uda sie nagle w 3 kwartale "wynaleźć" zysk usprawiedliwiający jej realna wycene na poziomie nadmuchanego 4 zł.
    Trochę szkoda bo spółka pokroju HRC np. Biztech z zyskiem 0,5 mln wyceniana jest na ok 0,4 zł - i to jest realna wycena po której ta spółka "jest grana" przy czym podałem ja jako ciekawostkę a nie jako cos co warto kupić.
    Jeśli prezio wyjaśniłby i pokazał się to znacznie ociepliłby ów spadek i akcje za samą "pokazanie ryjka" w mediach nagrodziłyby wycenę wzrostem w myśl zasady "uczciwy chłop, przegiał ale sie wyspowiadał - lubimy takich"
    A tak schował ciup w ziemie nic nie wyjaśnia i niepewność na rynku dobija małych którzy gryza palce.
    Po mojemu spółka dociagnie bardzo wolno do ostatniego spadku (ok. 6 zł) i tak sobie będzie istnieć - ale z łatką "szwindlu roku"
    CHyba że szykuje sie coś jeszcze i np. 3 kwartał pokaże zyski albo inny kosmiczny wynalazek - wtedy uzasadnienie tych 4-6 zł będzie miało miejsce - na pewno nie 20 bo ta cena była POD MEDICOFARME.
    Tyle w temacie ...
  • Re: KOMUNIKAT MEDICOFARMY Autor: zeglarz [89.77.11.*]
    Jest jeszcze inna możliwość, choć nie wiem z czyjej inicjatywy było to przejęcie HRC przez Medicofarma, jeśli Paturej dalej ma w zamyśle przehandlować miejsce na NC, to jest 90% szansy że będzie to spółka z branży Gamingu a co za tym idzie jest spora szansa na podobny rajd i możliwość odrobienie choć część strat przez cierpliwych ...
    Wszystko się rozbija teraz o to jak się zachowa Paturej, czy w sposób sensowny wytłumaczy się z tej volty swojej spółki HRC wobec Medicofarmy, a żeby nie stracić resztek wiarygodności musi to w końcu zrobić! ... pozostaje czekać na rozwój wydarzeń ...
  • Re: KOMUNIKAT MEDICOFARMY Autor: ~manola [188.47.23.*]
    zysk / strata netto 1 572 583 170 % z taką dynamiką zysku - 1 zł na akcję - cena 4 zł to pikuś - może czegoś nie wiem.
  • Re: KOMUNIKAT MEDICOFARMY Autor: ~trauma [188.146.100.*]
    nie wiesz czegoś - kulawy jesteś jak napisałem w innym poście czarno na białym tłumacząc ...
[x]
GRUPAHRC -12,04% 0,95 2026-03-13 16:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.