• Dajmy na mszę.. Autor: ~xcd [193.200.133.*]
    w intencji aby byznes rósł dobrze a okienka sie sprzedawały jak ciepłe pączki
  • Re: Dajmy na mszę.. Autor: ~Kr [195.210.60.*]
    Ale jak widzicie wtedy były różne sposoby na wzrost kursu z ceny 1,80 haha
  • Re: Dajmy na mszę.. Autor: ~Zakar [37.47.78.*]
    podbijam świetny wątek :)) hahaha
  • Re: Dajmy na mszę.. Autor: ~Idolek [178.235.180.*]
    mBANK swoje ;)
    Po znaczących zmianach w akcjonariacie w 2020 roku Pozbud ma zostać spółką holdingową o zdywersyfikowanej strukturze przychodów. Grupa z portfelem projektów 460 MW opartych o odnawialne źródła energii zamierza rozpocząć działalność w zakresie kompleksowego przygotowania i realizacji wraz z zarządzaniem projektów elektrowni fotowoltaicznych i wiatrowych, czego skutkiem może być nawet 140 mln PLN rocznej sprzedaży od 2024 roku. Pozbud wkrótce może ogłosić współpracę z zagranicznym podmiotem, co pozwoliłoby na uzyskanie odpowiednich referencji, technologii i dostępu do nowych produktów. Spółka w konsorcjum z Mag-Train złożyła najlepsze oferty na modernizacje taboru kolejowego dla PKP Intercity za 594 mln PLN, z czego oczekujemy, że pierwsza umowa (70,6 mln PLN) może zostać podpisana we wrześniu, a druga w 4Q’21 (391,7 mln PLN). Pozbud jeszcze przez ponad 2 lata będzie realizować kontrakt GSM-R na kolei (zostało 420 mln PLN do zaksięgowania), po czym zamierza rozwinąć ofertę świadczenia usług w zakresie realizacji inwestycji kolejowych oraz budowy sieci światłowodowych. W przypadku segmentu stolarki otworowej Grupa zamierza skorzystać z dobrej koniunktury na rynku mieszkaniowym, co pozwoliłoby na odbudowę skali przychodów segmentu do 100 mln PLN w 2025 roku (z 28 mln PLN w 2020 roku). Podjęte inicjatywy naszym zdaniem dają szanse na co najmniej podwojenie skali sprzedaży w perspektywie najbliższych 5-ciu lat i wyraźnego wzrostu wyników finansowych. Nie zmieniamy naszej rekomendacji trzymaj dla Pozbud oraz ceny docelowej (5,24 PLN/akcja). Jakub Szkopek +48 22 438 24 03 jakub.szkopek@mbank.pl trzymaj (bez zmian) P
  • Re: Dajmy na mszę.. Autor: ~Zakar [37.47.103.*]
    Też sie zastanawiałem nad tymi prognozami wyników finansowych... no coż po 3-cim kwartale pozbud zarobi wiecej niz ma zarobić wg mBanku w calym 2021 a w 2021 wiecej niż mBank Przewiduje w 2025 ... szkoda że tam nie dali prognozy na 2030 byśmy wiedzieli ile Pozbud zarobi w w przyszłym roku :))
    Po ładnym otwarciu pozbud w dół czyzby Ada znow sprzedawala akcje Prezesowi Fojtowi ??
  • Re: Dajmy na mszę.. Autor: ~Slawek [45.11.60.*]
    Gościu pisz mniej, bo lejesz wodę niemiłosiernie.
    ok
  • Re: Dajmy na mszę.. Autor: ~Qbq [37.47.179.*]
    Tak właśnie jak Sławek napisał.
    Jakbyście z 80% mniej pisali w tym swoim tercecie lub kwartecie i skupili się tylko na merytoryce jeśli już byłoby lepiej.
    Wpadliście w totalny odpal i momentami żygać się chce jak się to czyta.
    Można by pomyśleć po ostatnich Waszych wpisach ze Pozbud zakupił dzialke i teraz od dziś to już tylko w górę i to od razu na 20zl.
    Powoli i po cichu poczekajmy jak piszecie na 2022 i dalej
    Ale nie zachłystujecie się po każdej dupereli tworząc poematy.
    Jak pisałem swego czasu ze kontrakty PKP mogą z różnych przyczyn nie wyjść w tym roku to mnie razem z b291 zakrzykiwaliscie.
    A teraz co?
    Qubek juz raz napisałem i nie bede sie powtarzac teraz Wy piszcie merytorycznie ja chetnie poczytam !! Czego nie rozumiesz ?
  • Re: Dajmy na mszę.. Autor: ~Tomek [188.146.167.*]
    Jesteś słaby i robisz śmietnik z tego forum…
    Nie ma sprawy wy jestescie znawcami Pozbudu piszczie ja chetnie was poczytam :)
    Autor: ~Qbq [37.47.179.*] 2021-10-08 10:34
    Re: Dajmy na mszę..

Tak właśnie jak Sławek napisał.
    ...............
    ................

Jak pisałem swego czasu ze kontrakty PKP mogą z różnych przyczyn nie wyjść w tym roku to mnie razem z b291 zakrzykiwaliscie.
    A teraz co?

Qbq ?? Cóż teraz nam napiszesz o tych kontraktach które nie wyszły i podasz przyczyny dlaczego jak rozumiem ?
    Pomimo tego że pierwszy jest podpisany na 71 mln a drugi na 392 mln będzie podpisany do końca roku.
    A jak obiecał Minister wczoraj w Wiadomościach PKP intercity będzie ogłaszać kolejne przetargi na remont wagonów i podpisywać kolejne kontrakty z Polskimi firmami.
  • Re: Dajmy na mszę.. Autor: ~Qbq [178.37.170.*]
    Pisałem że niekoniecznie już teraz dostaną te kontrakty, bo są różne uwarunkowania niekoniecznie zależne od POZ.
    Ale Wasz tercet wraz z mr B od maja głosi, że już za chwile już za momencik.
    i coż?
    Ile tych kontraktów jest podpisanych?

Momentami tego waszego pier..enia nie da się czytać.
    Dziś wg was miał być taki odpał ze hoho i co z tego waszego wczorajszego pisania wynikło?
    Siedzcie cierpliwie na du....pach piszcie mniej i tylko merytorycznie i będzie gitara
    Bo tak robicie tu śmietnik jak napisał jeden z przedmówców - tyle w temacie
    Dnia 2021-10-08 o godz. 11:06 ~Qbq napisał(a):
    > Pisałem że niekoniecznie już teraz dostaną te kontrakty, bo są różne uwarunkowania niekoniecznie zależne od POZ.
    > Ale Wasz tercet wraz z mr B od maja głosi, że już za chwile już za momencik.
    > i coż?
    > Ile tych kontraktów jest podpisanych?
    >
    > Momentami tego waszego pier..enia nie da się czytać.
    > Dziś wg was miał być taki odpał ze hoho i co z tego waszego wczorajszego pisania wynikło?
    > Siedzcie cierpliwie na du....pach piszcie mniej i tylko merytorycznie i będzie gitara
    > Bo tak robicie tu śmietnik jak napisał jeden z przedmówców - tyle w temacie

Ale wiesz o tym że podpisali dwie umowy na 71 mln i trzecią na 392 podpiszą do końca roku ??
    Kr raczej nie doczekasz sie merytorycznej odpowiedzi dlaczego te kontakty "z różnych przyczyn" moga nie wyjść bo Kubek owszem krytykować innyxh potrafi ale sam już coś konstruktywnego nie wymyśli ot kolejny krzykacz ktory mysli ze wie lepiej.
    Dnia 2021-10-08 o godz. 11:12 ~Zakar napisał(a):
    > Kr raczej nie doczekasz sie merytorycznej odpowiedzi dlaczego te kontakty "z różnych przyczyn" moga nie wyjść bo Kubek owszem krytykować innyxh potrafi ale sam już coś konstruktywnego nie wymyśli ot kolejny krzykacz ktory mysli ze wie lepiej.

Zakar liczę jednak na merytoryczną wypowiedź Qbq dajmy mu szanse uciszył innych wiec niech mówi ma głos !!
    Ja też chętnie posłucham. A raczej poczytam.
    To jak to będzie z kontraktami, gdzie Pozbud zamierza stawiać kolejne farmy, jakie potencjalnie zyski może przynieść fabryka baterii i w jaki sposób to wszystko może być sfinansowane?
    A i czemu kurs nie odpalił?
    I kto pisał że dziś będzie odpał? :)

PS. Ogólnie gila mnie co sądzicie sobie o moich (naszych) wpisach. :D Sądzę że są i merytoryczne - jak jest taka potrzeba - i zabawowe - bo i tak lubię :)
  • Re: Dajmy na mszę.. Autor: ~Zakar [37.47.100.*]
    Pozbud moglby jeszcze dwa aktywa kupić które sa w posiadaniu Przemysława Andrzejaka i Pawla Prentkiego. Elektrociepłownię Września oraz Elektrownia Wodna Nozdrzec.
    Ale to juz zapewne wszyscy tu wiedzą wiec niepotrzebnie piszę
    Idolek ja mam skromniejsze wymagania chce tylko by mi ktoś napisał kto wie lepiej niż minister dlaczego tych kontraktów kolejowych nie ma od wiosny mam nadzieję ze Qbq tak zorientowany nam się tu wypowie.

P.S Zakar dobra robota ... tylko brakuje Ci linku z powiązaniami a dzięki Twojemu info znalazłem taki fajny z Aktywami "w pobliży" Agnes możliwymi do kupienia.

W linku trzeba kliknąć na powiązania.

https://aleo.com/pl/firma/elektrocieplownia-ptaszkowice-sp-z-oo-ptaszkowice 

i nie nie wszyscy to wiedzą... ja z zaciekawieniem się temu przyglądam :))
    Kr nie nie brakuje celowo go tam nie było staram sie być tak bardzo nieprofesjonalny jak tylko można przeciez jestem słaby i robię śmietnik z tego forum.
  • Re: Dajmy na mszę.. Autor: ~Idolek [5.173.12.*]
    Ej serio! Jak byk tam stoi Agnes. To wiele wyjaśnia!
    Sprawdźmy więc jakie powiązania ma Pan Prentki? :D
    Wyglada na to że te dwie społki elektrownia wodna i elektrociepłownia września mogly by być ciekawe dla Pozbudu ale nie tylko SSK Rail Sp. z o.o. zajmuje sie monitoringiem kolejowym i systemami sprzedaży biletów.

ps. z gory przepraszam za moje niemerytoryczne wpisy i zasmiecanie tego szacownego forum.
    Niesmialo tez przypomnę że Wojciech Prentki to sekretarz RN Pozbudu. Zbierzność nazwisk czy pokrewiństwo ?
    Qbq. A co w tym złego że mamy tu grupę ludzi którzy razem zarabiają a przy tym dobrze się bawią.
    Sztywniak jesteś, ale mam radę. Czytaj tylko te posty przy których nie ma nicka Kr, Zakar lub Idolek.
    Prawda jednak jest taka że bez wpisów Kr i Zakara wiedzielibysmy znacznie znacznie mniej.
    ja jestem sztywniak?
    a ty luzak? tak się podrzucasz tak? ...

o tym ile tego produkujecie i co wyprawiacie to nie tylko ja pisałem - zauważacie to także? ... czy tylko wyrzucacie z siebie bez oglądania się dokoła?
    zarabiać (tracić) można także ze spokojem nie w takiej napie...dalance (poczytaj sobie co "naprodukowaliście" wczoraj i chwile pomyśl - po co? w jakim celu?)
    Qbq - by się pośmiać ojciec :)
  • Re: Dajmy na mszę.. Autor: ~Idole [5.173.12.*]
    Qbq - by się pośmiać ojciec :)
    Zakar - Wojciech Prentki i Paweł Prentki to rodzina?
    Niestety tego sie nie da sprawdzic natomist to juz nie jest tak bardzo istotne gdyż Pawel Prentki jest w RN Agnes :)
    Wojciech Prentki ma 70 lat Paweł Prentki 38
    No widzę Zakar widzę. Pewnie jeden powiązany z drugim, a ten drugi zupełnie przypadkiem z Ptaszkowicami
    to samo Paweł Andrzejak ktory ma ta elektrownie wodną jesli zechce ja sprzedać to pozbud moze latwo kupić kwestia dogadania sie..
    Zastanawialismy sie tez tutaj dlaczego Wojciech Ziółkowski zostawił sobie 2% akcj Pozbudu ba nawet btły tu lansowane teorie ze bedzie sypac akcjami. No coz byly błedne po co mialby to robić skoro jest członkiem zarządu Agnes ??

PS z góry przepraszam za moje niemerytoryczne wpisy.
    Ależ pisałem już swego czasu, że kasa niby jest ale kontrakty są przesuwane, więc przypuszczam, że jest to powiązane z kasą z UE, której na razie nie dostaniemy, a być może będzie zaliczka na przełomie roku.
    Skoro nie ma kasy z UE to operuje się w istotnych kwestiach tą co jest, a wagony czekają na lepszy moment.
    Kontrakty będą jak będzie potrzeba i kasa.
    To że coś podpisali to OK i to już jest wiadome, ale dla kursu nie ma to już na dziś wpływu.
    Te które mają być to nie ma ich podpisanych i tyle - przecież o tym że mają być piszecie, każdego dnia od maja ... nie zależy to chyba od ilości powtórzeń i częstotliwości waszych postów.
    Idolek - mnie to też tito co wypisujesz, ale skoro ty możesz to i mi się należy ;)
    Ścigał w ilościach postów się z wami nie będę, bo wyrosłem z piaskownicy.
    Merytorycznie chętnie poczytam i jak trzeba się wypowiem, ale jak robicie szopki i na każdy swój post odpowiadacie w przeciągu godziny po 30-40 razy to jest to dziecinada ... tyle
    Wygląda na to że Pozbud łatwo i szybko może zintegrować te rozproszone aktywa energetyczne z tego towarzystwa pewnie jak by dobrze sprawdzić to by wyszło ze nie tylko ta Elektrociepłownia Ptaszkowice złożyła wnioski o pozwolenie na budowę Farmy Fotowoltaicznej. Mamy tam tez elektrownie wodną .... kto wie może jest jakaś biogazownia... i proszę .... łatwo i szybko mamy Elektrownię Hybrydową Pozbudu. Ciekawe ile z tych ich spółek ma pozwolenie na budowę Farm Foto...

No i chyba możemy się domyślać kto choć troszkę kupuje Pozbud poza Fojtem. wszyscy Ci ludzie będą chcieli coś z tego mieć .. po sprzedaży aktywów do Pozbudu i mogą chcieć kupić trochę akcji.
    Wiem teoria trochę naciągana... ale to wcale nie musza być słupy Raubo i Fojta bo ktoś przecież kupuje sporo.. TO mogą być ludzie którzy prędzej czy później sprzedadzą swoje biznesy Pozbudowi
    Ma to sens. Sprzedają firmę Pozbudowi, skupując wcześniej akcje i pomnażają znacznie majątek Siedząc w domu na fotelu :)
    Aż jestem ciekawy dalszego rozwoju sytuacji.
    Racja to możliwe ... i to tlumaczylo by tez to co mowił Fojt ... że w czerwcu przyszłego roku bedzie już czesc farm działać bo Pozbud przejmie gotowe firmy powiazanych osobowo członków zarzadu i rad nadzorczych ktore to firmu mają juz lub procedują pozwolenia na budowy farm fotowoltaicznych.
    Mało tego Pozbud zapewne będzie kupywał 51% więc będą partycypować w zyskach :)
    To się opłaca każdej ze stron.
    Mają 49% udziałów i akcje rozwijającej się wciąż spółki :)
    własnie maja biznes dalej tyle że teraz bedzie sie rozwijał !! i wszyscy beda zadowoleni. Oj ta elektrownia hybrydowa powstanie szybciej niż myslimy oczywiscie nie od razu z pelna moca 460MW ale mam dziwne wrażenie ze ona już powstaje tylko wystarczy polaczyć zebrać pozwolenia na budowe dobudować farmy fotowoltaiczne i sprzedac całośc za gruba kase lub sprzedawać prąd.
    Pytanie - czy w długim terminie nie wiąże się to nowymi literami alfabetu?
    Moim zdaniem będzie to konieczne.
    tego nie wiemy ... ale moze sprawę zalatwila by kolejna emisja obligacji ? No i Pozbud caly czas generuje zyski ok 8 mln kwatalnie to przeviez nie tak mało za to mozna sporo kupic.
    Prawda! Ale ja POZBUD widzę WIELKI! :D
    I konieczne będzie zwiększenie płynności akcji na giełdzie, bo teraz jak sprawdziliśmy 77 tys akcji w dół zabija kurs :D
    do jednego grosza uch co by to byl za zakup !!!
    Zakar ... A odchodząc od naszej perły to ...
    Dziś dzięki pomocy ziomka z TT znalazłem dwa bliźniacze wykresy. :)
    Ustaw Bogdankę i PKP za ostanie 2 lata i przyjrzyj się.
    Mają tego samego rysowacza. Ciekawe tylko czy z podobnym finałem ;)
  • Re: Dajmy na mszę.. Autor: ~Qbq [79.163.222.*]
    Byłem pewien ze nie wytrzymacie i będziecie dalej biadolić :)
    Choć dziś troszeczkę bardziej na poziomie …
    Tak swoją droga to jak podacie 100 hipotez-informacji i jedna z nich wypali to będzie oznaczało ze mieliście nosa prawda?
    I jakos nie wytlumaczyliscie tych kontraktów PKP które od wiosny Poz ma podpisać i póki co nic …
    Wiem wiem tej jeden mały już jest, ale czemu dużych nie ma?
    A ile o nich postów napisaliście - hohoho to chyba książkę moglibyście wydać :)
    Teraz proponuje jakiegoś wydawcę znaleźć od powiązań w firemkach z oze i co ma do tego Poz.
    Ale sorry ja sztywniak jestem to spadam bo się nie znam ani na żartach, ani na szukaniu tysięcy informacji i tworzeniu epopei …
    Gdzie mi do takich wyjadaczy …
    Qbq - jesteś sztywniak i maruda. Przy czym bardziej maruda.
    Twoje uwagi jak ci już pisałem gilają mnie, więc nic nie zmienisz.
    Co do pytań jakie tu zadałeś dotyczących Pozbuda myślałem że taki fachowiec sam na nie odpowie :)
    Jak pisał Zakar pewne są tylko ESPI, a by je poczytać nie musisz wchodzić na forum. Reszta to właśnie dywagacje.
    The END dyskusji z tobą :D
    Dnia 2021-10-08 o godz. 21:27 ~Qbq napisał(a):
    > Byłem pewien ze nie wytrzymacie i będziecie dalej biadolić :)
    > > Choć dziś troszeczkę bardziej na poziomie …
    > > Tak swoją droga to jak podacie 100 hipotez-informacji i jedna z nich wypali to będzie oznaczało ze mieliście nosa prawda?
    > > I jakos nie wytlumaczyliscie tych kontraktów PKP które od wiosny Poz ma podpisać i póki co nic …
    > > Wiem wiem tej jeden mały już jest, ale czemu dużych nie ma?
    > > A ile o nich postów napisaliście - hohoho to chyba książkę moglibyście wydać :)
    > > Teraz proponuje jakiegoś wydawcę znaleźć od powiązań w firemkach z oze i co ma do tego Poz.
    > > Ale sorry ja sztywniak jestem to spadam bo się nie znam ani na żartach, ani na szukaniu tysięcy informacji i tworzeniu epopei …
    > > Gdzie mi do takich wyjadaczy …

Qbq ależ my chętnie poczytamy jakieś konstruktywne Twoje przemyślenia tylko je nam napisz !!

To Zakar wpadł na pomysł by sprawdzić kto jest w tej Elektrociepłowni Ptaszkowice i znalazł tam więcej potencjalnych możliwości broń boże żadnego ESPI
    A ty coś nam powiesz konstruktywnego czy tylko nam napiszesz byśmy nic nie pisali ???
  • Re: Dajmy na mszę.. Autor: ~Qbq [79.163.222.*]
    Idolek - ale ja już swoje przemyślenia ws przetargów PKP podałem po wielokroc, po co mam pisać po raz kolejny. Widać ze wyrzucasz z siebie i nie słuchasz innych bo tak tylko potrafisz?
    Kr - nie zabronię ci pisać, zwracam tylko uwagę ze są momenty ze robicie totalny kibel, co do powiązań to ci nic nie będę tłumaczył bo tego nie szukam, staram się cierpliwie czekać na rozwój wypadków bo podobnie jak wy wierze w poz, bo co niby z tego ze będę znał nazwiska i powiązania wyniknie? Notabene jestem tu dłużej od was bo zacząłem kupować po 1,65, potem niestety spadłem do 1,30, ale od tamtej pory jest już ok i czekam i dokupuje dalej - cierpliwie czekam i się tak nie grzeje i tyle
[x]
COMPREMUM -4,48% 0,81 2025-10-02 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.