• Góru jesteś jeszcze tutaj? Autor: zeglarz [89.77.11.*]
    Tak, jestem tutaj. Jakoś tak mi pasowało to Medico. A perła i tak jest zakopana gdzie indziej :D Skończę, podam, to Wam kopary opadną co to takiego

To jak tam Góru, zapodasz akwen, gdzie można taką perłę poławiać ...
  • Re: Góru jesteś jeszcze tutaj? Autor: zeglarz [89.77.11.*]
    Ponawiam pytanie panie Góru, ja tutaj mam nieduży pakiecik 500 akcji po 13zl i taki sam 500 na Bioton, który niedługo może pomóc odrobić tą stratę tutaj a jest na to duża szansa link:
    https://www.diabetes.co.uk/news/2020/jul/more-evidence-suggest-metformin-could-help-treat-covid-19.html
    i
    https://gdynia.naszemiasto.pl/popularny-lek-na-cukrzyce-badany-przeciwko-covid-19/ar/c1-7918347

podaję jakby ktoś się zainteresował, akcje poniżej wartości księgowej co jest na spółkach biotech niespotykane, a wczoraj pisali że Remdisvir praktycznie nie działa ...
  • Re: Góru jesteś jeszcze tutaj? Autor: ~Góru [5.173.50.*]
    Czesc. Jestem, jestem. Utknalem tu chyba na wiecznosc. Czesc strat zrealizowalem, reszte trzymam na pamiatke zanim nie przyjdzie mi zloty Sasin. Narazie czekam na wybory Usa w wiekszosci na gotowce. Odezwe sie po wyborach co i jak. Do tego czasu nie widze sensu robienia zakupow. Musze tez odpoczac po HRC. Chociaz licze ze beda tu jeszcze ciekawe rzeczy sie dzialy, moze nie dla kursu, ale uwazam ze jeszcze wszystkiego nie wiemy w sprawie. Pozdrawiam
    Witam Góru, dzięki za parę słów, no tutaj paru z INNO jak i większość starych tutejszych akcjonariuszy jest zaskoczona tą niespodziewaną voltą Patureja, podobnie jak sama spółka Medicofarma .
    Paru pisało że jednak udało im się w porę ewakuować, my być może straciliśmy po sukcesie INNO czujność bo trochę za dobrze to wszystko się układało, za prosto, choć mieliśmy nosa co do Medicofarmy ...
    Jeśli chodzi o wybory w stanach to słusznie uważasz że trzeba być ostrożnym, giełda w USA nie jest Bidonem a kiedyś ta korekta musi nastąpić ...
    Jakby co to możesz napisać na mój mejl : chutrabo@o2.pl
  • Re: Góru jesteś jeszcze tutaj? Autor: ~Góru [5.173.50.*]
    Napisze napewno. Spokojnego wieczoru
     Uzyskane rezultaty, które uzasadniają podjęcie badań nad stosowaniem metforminy w leczeniu COVID-19, są zgodne ze wynikami badań obserwacyjnych przeprowadzonych w Chinach i Francji, a także uzyskanych w połowie sierpnia 2020 roku przez naukowców z amerykańskiego Uniwersytetu Alabamy.
    Spostrzeżenia tych ostatnich to niemal 70-procentowa redukcja liczby zgonów z powodu koronawirusa u stosujących metforminę pacjentów z cukrzycą. Nie wykazano przy tym, by podobne działanie miała terapia insuliną.
    Jak wynika z kilku wcześniejszych badań, metformina stanowi obiecujący środek przeznaczony do zwalczania i zapobiegania COVID-19. 
    Badania nad zastosowaniem metforminy w leczeniu zakażenia koronawirusem zostaną przeprowadzone w Szkole Medycznej Uniwersytetu Minnesoty, która otrzymała w tym celu wstępne wsparcie finansowe od amerykańskiej Fundacji Parsemus. Celem działania tej pozarządowej organizacji jest promowanie leków o udowodnionej skuteczności, które z powodu niskich cen nie są przedmiotem zainteresowania firm farmaceutycznych.

A jakby nikt nie wiedział Bioton jest podobno 3 największym na świecie producentem insuliny i leków diabetycznych w tym produkuje lek METFORMINĘ, pod nazwą AVAMINA i AVAMINA SR o powolnym uwalnianiu ...
[x]
GRUPAHRC -2,56% 0,76 2025-09-24 15:58:07
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.