• Dobrze tylko czy na pewno im te 31 milionów wpadnie . Pytam Autor: ~Maxi [195.117.30.*]
    Sam posiadam mały pakiet i . Pytam bardziej zagłębionych w temacie czy te 31 milionów to na pewno im wpadnie czy nie jest to do końca pewne .
  • Re: Dobrze tylko czy na pewno im te 31 milionów wpadnie . Pytam Autor: ~Omka [199.247.35.*]
    Powtarzam... nie nastawiać się na te 31mln. W spółkę warto było inwestować przez SPOKO, bingolotto i kto wie jakie projekty w przyszłości a nie przelew 31mln z kontrolowanej spółki. Czas ucieka i czekamy na kolejne infa z rozwoju spoko jak i przydzielenia akcji FIV Szwedom i Fundowi z Dubaiu... Docelowo na wejście spółki na rynek główny... a wtedy te wszystkie pakiety co obracamy będą niczym. Fintech to gruba kasa a atrakcyjnością stawek i szybkością i różnorodnością opcji przelewu konkurują z największymi na świecie i to jest siła SPOKO. Wywiad z prezesem pokazał o co naprawdę jest gra i jak prezes i pracownicy twardo stąpają po ziemii. Wreszcie ktoś nas dostrzeże i wtedy warto dawno już siedzieć ciesząc się rozwojem firmy. Na nic nie naganiam... schładzam tylko zapał i głowy, które myślą, że zaczęliśmy rosnąć przez potencjalny przelew 31mln zł... KROPLA W MORZU. Pozdrawiam i miłego weekendu życzę. Trzymamy, akumulujemy i cieszymy się fundamentami i rozwojem a nie spekulacyjnymi niewiadomymi:)
  • Re: Dobrze tylko czy na pewno im te 31 milionów wpadnie . Pytam Autor: ~Xyz [83.7.100.*]
    Dokładnie, tak jak ujął to Omka. Tu gra nie idzie o te 31 mln zł., ale o systematyczny rozwój FINV i spółek powiązany. Na razie "na czoło" wybija się SPOKO, ale jak ktoś śledzi informacje ze Spółki ten wie, że tematów jest trochę więcej. Należy wierzyć, że cierpliwość posiadaczy akcji zostanie wynagrodzona!!!
  • Re: Dobrze tylko czy na pewno im te 31 milionów wpadnie . Pytam Autor: ~LEH [83.25.109.*]
    No i właśnie to mnie najbardziej boli. Skąd oni niby mają wziąć te 31 baniek?? Wystarczy spojżeć na spółkę, nawet im nikt tyle kredytu nie da, bo niby pod co. Strasznie śmierdząca sprawa jak dla mnie. Nie naganiam na spadki, ale czy nie jest to dla was coś bardzo dziwnego. Jedno mi przychodzi do głowy, że FIV kogoś w to wciągnie i znajdzie się kasa która docelowo trafi do nich.
  • Re: Dobrze tylko czy na pewno im te 31 milionów wpadnie . Pytam Autor: ~Omka [89.64.58.*]
    Miło, że są z nami inwestorzy a nie trolle jak na spekulacyjnych spółkach. Pozdrawiam kolegów (bądź koleżanki:))!
    No i właśnie kolego Leh... mam podobne przemyślenia i wątpliwości co do tej transakcji i od razu pomyślałem o jakichś księgowych zapisach, przejęciach licencji/spółek itd... ale z drugiej strony pamiętajmy jakie umowy podpisał FIV. Między innymi tą:

https://www.bankier.pl/wiadomosc/FinTech-Ventures-S-A-Informacja-o-podpisaniu-umowy-na-pozyskanie-funduszy-przez-Spolke-7900995.html

Ta mówi o pozyskiwaniu funduszy dla spółek portfelowych a co za tym idzie też SPOKO czy IGS. Skoro wcześniej byli w stanie pozyskać prywatnie ( po znajomych) 9mln zł to teraz z pomocą innych podmiotów mogą znacznie więcej ( dość istotne jest to co mówił nasz młody Prezes w wywiadzie..., że FIV ma ogrom doświadczenia, koneksji i możliwości i stąd bardzo im pomaga)... Tak jak ta kolejna runda finansowania dla SPOKO. Przypominam, że FIV podpisało umowę na wykupienie kolejnych 10% (pierwsze 10% już kupili) od SPOKO ( posługuję się tą nazwą dla prostoty przekazu) ale to za 1mln zł a nie za 20 i tu pojawia mi się inna myśl. Może SPOKO dostanie zewnętrzne finansowanie a z naszej perspektywy może nawet lepiej bo rośnie kapitalizacja naszych podmiotów zależnych...

Przemyśleń wiele ale jedno jest pewne.. przy poprzedniej podbitce wszystko było spekulacją bo to w końcu NC i nie wiadomo na 100% czy spółka zrealizuje strategię... ale chłopaki konsekwentnie od roku pokazują, że wiedzą co robią i idą po swoje z przytupem co daje im kredyt zaufania nawet jeśli chodzi o te 31mln... wierzę, że zrobią tak aby spółka i akcjonariusze finalnie na tym zyskali (tak jak pisali w raporcie bodajże rocznym).

Tak czy inaczej, miło mieć inwestorów ( a nie chwilowych grajków) na pokładzie, wszelkie uwagi i spostrzeżenia zawsze cenne :) Tak czy inaczej, ja tu chwilę zabawię do czasu gdy zrobi się o nas głośno ( a zaczyna się robić...) i będą się zabijali o akcje :). Przypominam też, że dla nas akcji w obrocie jest 14mln więc śmiech na sali a niebawem dojdą kolejne kupione za 1,25-2zł, ktorych posiadacze mający dostęp do informacji poufnych, na pewno chcą swoje zarobić :) A tymczasem zdrowie Wasze i naszych Panów prezesów :)!
  • Re: Dobrze tylko czy na pewno im te 31 milionów wpadnie . Pytam Autor: ~KobiBe [85.232.255.*]
    Jak dobrze mądrego poczytać z rana ;) Zdrowia i miłego weekendu!
  • Re: Dobrze tylko czy na pewno im te 31 milionów wpadnie . Pytam Autor: ~argus [185.215.74.*]
    Ff to 14% a nie 14 mln...zatem 10 mln..z czego co najmniej 4 mln maja czlonkowie (2x2 mln akcji) poprzednich wladz...tak sadze..zatem jest w obrocie 6 mln...nie liczac tych nowych 6 mln akcji dla szwedow.

Spolka zacznie rosnac to szybko sciagna z gieldy..po to te uchwaly ostatniego walnego.

Co do igs czy ktos rozgryzl pana nowaka ktoremu fiv sprzedal swoja czesc akcji w igs na poczatku lipca?
  • Re: Dobrze tylko czy na pewno im te 31 milionów wpadnie . Pytam Autor: ~Omka [89.64.58.*]
    Fakt, 12mln ff... Pomylilem z inna spolka, przepraszam :)
  • Re: Dobrze tylko czy na pewno im te 31 milionów wpadnie . Pytam Autor: ~KobiBe [89.64.92.*]
    A dlaczego mieliby ją zdjąć z GPW? Jakie są ku temu przesłanki?
  • Re: Dobrze tylko czy na pewno im te 31 milionów wpadnie . Pytam Autor: ~Mateusz [31.0.46.*]
    Jeżeli mogę się wtrącić, to moim zdaniem przy tak małym ff prędzej będzie tutaj solidna dywidenda, niż zdjęcie spółki z gpw. Taki model działania jest częstą praktyką w spółkach zarządzanych przez Szwedów. Prędzej widzę tutaj możliwość odkupienia spoko przez większy podmiot, ale patrząc na tępo rozwoju, to spoko może zacząć przejmować innych. Pozdrawiam cierpliwych
  • Re: Dobrze tylko czy na pewno im te 31 milionów wpadnie . Pytam Autor: ~KobiBe [89.64.92.*]
    Znaczy, że Szwedzi dywidendę płacą? Dziękuję za merytoryczną odpowiedź. Pozdrawiam
  • Re: Dobrze tylko czy na pewno im te 31 milionów wpadnie . Pytam Autor: ~Robek [94.254.171.*]
    Kolego tak jak napisał Omka,tych 31baniek fizycznie raczej nie będzie,papierowo tak.Tu gra jest pod przyszłość,jest ryzyko,ale premia za ryzyko może być duża .Tradycyjnie zdrowia i cierpliwości życzę.
  • Re: Dobrze tylko czy na pewno im te 31 milionów wpadnie . Pytam Autor: ~Sheep [78.11.162.*]
    Myślę że ogłoszenie o rozliczeniu komensatą lub w inny sposób transakcji, będzie ostatnim momentem na tanie kupno akcji.
    Nie dziwi więc ze każdy o to pyta .
    Pozdrawiam znajomych i nowych znajomych :)
  • Re: Dobrze tylko czy na pewno im te 31 milionów wpadnie . Pytam Autor: 3143507680 [37.47.195.*]
    Rzecz w tym, że akcje FIV wbrew pozorom wcale nie są już takie tanie. To prawda, że temat "przelewy pieniężne" rozpala wyobraźnię, a fintechy są medialne. Z tym, że jeśli chodzi o konkretne zyski to wcale nie musi być już tak różowo. Może sie okazać, że firma jeszcze długo nie będzie wykazywała zysków, tak jak zresztą inne fintechy. Trzeba zauważyć, że SPOKO bierze bardzo niską prowizję, praktycznie nic nie zarabia na kosztach przewalutowania, a w dodatku dużą część przychodów musi oddać swoim partnerom (takim jak Trust Payments).

I załóżmy, że firma nie wykaże w najbliższym czasie zysków albo będą one bardzo niskie. Jak wtedy zachowa się kurs? Wiemy jaka jest giełda, i że wielu jej uczestników to nie inwestorzy tylko ludzie kierujący się chciwością i strachem (szczególnie na NC). Dlatego lepiej się nie napalać, a będzie dobrze.

• Re: Dobrze tylko czy na pewno im te 31 milionów wpadnie . Pytam Autor: ~wąż [89.64.85.*]
    powiem tak, przyjrzałem się temu wszystkiemu i sprzedałem akcje, moje spostrzeżenia zachowam dla siebie, a co będzie dalej, czas pokaże, życzę wam udanych transakcji i zieleni
  • Re: Dobrze tylko czy na pewno im te 31 milionów wpadnie . Pytam Autor: ~xyz [83.7.100.*]
    No i dobrze, że sprzedałeś, jak przyjrzałeś się temu! Kogo to obchodzi?
[x]
LUDUS 18,33% 0,28 2024-06-03 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.