"Polaris IT Group SA informuje, że należąca do grupy kapitałowej iSRV Zrt zrealizowała kolejną część umowy zawartej wiosną 2020 r. ISRV Zrt zaangażowała się w dystrybucję sprzętu medycznego dla dwóch węgierskich instytucji państwowych, za pośrednictwem kooperanta, o łącznej wartości zamówienia ok. 36 milionów euro. Zgodnie z warunkami umowy, w I połowie 2020 roku iSRV Zrt zrealizował pierwszą część umowy na kwotę 13 mln EUR. Niedawno iSRV Zrt zrealizował drugą część umowy, zgodnie z którą dostarczyła ochronne maski medyczne o wartości 10 mln EUR klientowi, węgierskiej instytucji rządowej przy udziale kooperanta. W następstwie umowy zawartej wiosną, w ramach zamówienia Spółka iSRV Zrt. otrzymała 100% zaliczki z umowy co stanowiło element wyceny firmy, w której zaprezentowano w planowanych przychodach bieżącego roku. Dostarczone z sukcesem maski medyczne otrzymały odpowiednie świadectwo właściwości użytkowych. Obecnie trwa również realizacja ostatniej części zamówienia; sprzęt dotarł na Węgry i pozostała tylko procedura przekazania.
Pomyślna realizacja zamówienia jest potwierdzeniem osiągnięcia założonego celu, zgodnie z którym dystrybucja produktów medycznych do potencjalnych nabywców jest warta kontynuacji."
człowiek sobie siedzi od tygodni i spokojnie zbiera po kilkaset akcji bez spółdzielni i całego tego debilizmu aż mu pewnego dnia zauważą po fakcie że to super inwestycja :P
Jest też pismo powitalne nowego prezesa...dziwię się że tego nikt nie zauważył: https://polarisitgroup.com/wp-content/uploads/2020/10/Prezentacja-Gabora-Kosy-1.pdf
no to pora teraz na ostatnie zakupy i czekamy na 3 odwiedziny spółdzielni na polarisie :)) swoją drogą jedna z nielicznych firm która pisze że coś robi jak już to zrobiła zamiast produkować listy intencyjne i epsi z d wzięte jak cały new conect. Te maseczki to pryszcz (na pompach byłoby już +200% po tym info, ja czekam aż odpali może kiedyś coś takiego jak szyfrowanie dla NATO! no ale sami wiecie TOP SECRET ;) Jedyne co mnie martwi to duża ilość akcji w porównaniu z tym co do niedawna było i genialny raport zbyt późno bo dopiero po wyborach w usa, ale bezmyślne pompki mają chyba więcej powodów do zmartwienia....
Jeżeli ktoś ma certyfikaty NATO to niczego innego po nich się nie spodziewam, tylko konkrety i to bardzo mnie cieszy. Zauważcie, że takie info na ESPI zrobiłoby szał zakupów PKCem ale nikomu w spółce widocznie nie zależy na podbijaniu notowań komunikatami i robieniu hałasu wokół spółki. Poprostu robią swoje.
Bardzo was proszę o jedno i proszę serio - zostawcie te informacje dla siebie - pieniądz bardzo lubi ciszę - możemy sobie podyskutować jak i co ale w wąskim gronie - jak kurs ruszy od poniedziałku to będzie masakra . Myślę ,że każdy tutaj na spokojnie bez nerwowych ruchów skubie po 100-200 akcji i zbiera do koszyczka. Pamiętajcie ,ze akcji nie jest tyle w obrocie ponieważ jest lock up na rok od debiutu ,ze tak powiem. Więc proszę na spokojnie aby nikt Nas tu jak jesteśmy nie ubieg. Pozdr.
możemy się umówić ,że jak kurs nie pójdzie wyżej niż 2,20 zaproszę chętnych na czat inwestorski. Oczywiście na FB gdzie dyskutujemy często z poczuciem humoru o giełdzie ale tez gdzie pojawiają się ciekawe spółki do zakupu. Polarisa tam jeszcze nie wrzucałem. Pozdr.
Panowie cierpliwości ja tu zbieram od scalenia pewnie jak większość z Was. Dużo inwestorów zapomniało o polariscie za względu na śmieszne obroty. Myślę że przypomną sobie jak my już będziemy zarobieni.
Mi pod nieobecność sprzedał wszystkie akcje na górce automat jak byłem w lecie na Węgrzech, bałem się że zostanę bez akcji, ale od tego czasu tylko spada. Nasza bananowa jest pełna małpek - na prawdę nie rozumiem tego, Polarisa do tej pory podniosły 2 razy spółdzielnie, pierwszy raz z groszówek przy zmianie firmy, drugi był już po scaleniu akcji właśnie w lecie. Za pierwszym razem jak spekulanci pisali o turbinie i sposobie na raka to naprawdę gnoje przegięli, to przecież normalna spółka na długie lata (z krótkimi przerwami) ze zdrowym podejściem, a nie marsjanie co nagle przylecą z worami złota zebranego z pasa asteroid, z tym że w normalne spółki na bananowej małpki nie wierzą, mam nadzieję że to ktoś podbije gdyby w przyszłości wyszedł tu bananowy cyrk.
Naprodukowali tego chłamu i lobby doprowadziło do tego ze będziemy maski nosić długie lata. A przecież maseczki szkodzą naszemu zdrowiu i to bardzo. Polaris jako firma powołany jest do zupełnie innych celów niż szycie maseczek śmieszne i zenujące