Mam nadzieje, ze po kolejnej jakze beznadziejnej premierze spolka zaprzestanie wydawac takie gry. Juz lepiej trzymac sie crossroads inn, heliborne i ulepszac (jak to robia caly czas) niz dokladac wstydu takimi premierami.
Grę o karczmie gog ma 3 dni w promocji emailowej za niemalże bezcen i oferują upgrade do nowej wersji 22-go także tam musi być trochę desperacja aby podbić wyniki sprzedażowe. Myślę, że temat tej gry to już jest zamknięty, trzeba czekać na kolejne.
licze. ze chinski jezyk moze troche wniesc do sprzedazy i potencjalnych wynikow. Aktualnie nie widze w perspektywie zadnej gry ktora moglaby napawać nas optymizmem. Do Moonshiners jeszcze kupa czasu, a zdjecia na steamie zbyt urocze nie sa. Nastawianie sie na jakies amerykanskie uczucia co do Zodiaca okazalo sie nietrafione wiec smiem twierdzic, ze z Moonshiners bedzie tak samo jesli nie zrobia dobrej reklamy (no i oczywiscie dobrej gry)
Że na to jest jeszcze popyt? Przełożą datę poprawionego Crossa bo pewnie bugi do dziś psują grę nawet na nowym silniku...eh... Klabubel jak ktoś kiedyś napisal
Jest popyt bo mimo wszystko wynikowo radzą sobie dobrze, mają sporo gotówki na koncie i dotacje. Czyli jest z czego budować tylko nie ma kim na razie. Ktoś kto podejmuje w tej firmie decyzje jakie gry robić i wydawać kompletnie nie rozumie o co chodzi w gamingu a Zodiak to dobrze pokazuje. Gra tak brzydka że aż oczy bolą i ze szczątkowym gameplayem nie ma szans na zaciekawienie kogokolwiek. Może i nie tracą pieniądzy na takich grach bo to kto inny produkuje ale nie potrzebnie rozmywają swoją uwagę i skupienie na wydawanie takich śmieci.
Zodiak brzydki? Ty chyba nie skumałeś, że on miał mieć taką stylistykę, prawda? Poczytaj trochę o tej grze, o decyzjach artystycznych przede wszystkim i na czym bazują. I do jakiego okresu nawiązują. Inaczej będziesz jak recenzenci geniusze z zagranicy, którzy wytykają grze błędy językowe przeniesione z prawdziwych treści zostawianych przez mordercę xD xD
Weź nie wciskaj kitu dobrze. Równie dobrze można zrobić grę z 5 polygonów i powiedzieć że to taka stylistyka. Zodiak to jest budżetowy badziew a nie stylistyka. Jak się nie ma pieniędzy na robienie takiej gry to się jej nie robi a nie wypuszcza coś co nawet nie wygląda jak prototyp gry. Jak robisz grę która ma szczątkowy gameplay i w zasadzie jest symulatorem chodzenia to przynajmniej świat i fabuła muszą stać na wysokim poziomie by zaciekawić graczy. Zodiak mógłby być dobrą grą gdyby zrobili ładne lokacje z odpowiednią paletą barw i ciekawą fabułę. Są gry jak Firewatch, The Remains of Edith Finch które też bazują na podobnym schemacie ale odniosły sukces bo są ciekawe a świat choć oparty na prostej grafice to jednak szczegółowy.
Tylko że ta grafika nie zachęca do grania i zamysł artystyczny chyba nie przypadł do gustu. Poza tym grając w demo nie czułem specjalnego klimatu. Trzeba było zrobić solidna przygodowke coś jak kiedyś Hopkins FBI i bardziej dopracować lokacje bo tutaj wieje pustka i zmarnowanym potencjałem.