Za 16 to rano to był Biomed, a ten badziew nie jest wart waszego czasu nie wspomnę o pieniądzach, zastanówcie się czy warto, lepiej sprzedać na stracie, to jest nie do odrobienia,
A ty co tak namiętnie nienawidzisz tej spółki, że latasz tu i próbujesz nam wmówić, że mamy sprzedać? Ignorancie giełdowy, który usiłuje nam wmówić, że Delko jest warte jakieś grosze typu pół wartości księgowej i trzykrotność zysku za rok, i że mamy sprzedać, bo jak chodziło kiedyś tyle, to na pewno wróci do tamtych poziomów.
Tak, Biomed był po 16, dziś wciągnąłem poniżej 17, gdy jeszcze było czerwono, jutro wysypię takim marianom na podbitce, kolejne kółeczko na walorze zrobione. A mariany tego świata będą czekać na niewiadomo co i nie oddadzą, zamiast sprzedać powyżej 20 sprzedadzą za 3 złote, gdy już okaże się, że lek nie przejdzie badań klinicznych.
Prędzej będzie Biomed po 500 jak Delko po 20 tyle w temacie.
Jaki zysk miało Delko? na dywidendę nie wystarczy, wykopaliście trupa to teraz płaczecie.
Od wyników cały czas na czerwono, mimo ciągłego naganiania na jakieś wybicie. Pojęcie masz dość mierne co rynku tradycyjnego, a co do Delko to żadne. Po wynikach za trzeci kwartał będzie lament jak poprzednio i zjazd do bazy 8pln
Buahahah, co za ignorant. Pojęcie mam wystarczające co do rynku i tej spółki. Delko co roku wypłaca dywidendę i to rosnącą, a w tym roku wystarczy na jeszcze większą niż rok temu, chyba liczyć nie umiesz.
PS. Buahaha, Biomed za 500 i widzimy, z kim mamy do czynienia, ubranym przez spekułę. Biomed po 500 to 20 miliardów kapitalizacji, nie ma takiego kapitału spekulacyjnego, który by to wyciągnął do tego poziomu, a fundamenty nigdy na to nie pozwolą.
Jak Mercator był po 20 to też tak pisali a teraz za 700 kupują.
A Delko miało swoje 5min kto zarobił to gratuluje, ale większość wisi na 20-30 przez takich jak ty, naganiaczy bez pojęcia. Jakie tu są obroty? albo inaczej, pod co mają wrócić ?
Kto to chce kupić ??? i po co?
Porównujesz bml do króla mrc? Chyba sobie jaja robisz.
Wszyscy z pojęciem wiedzieli jeszcze przed wynikami q1 o skoku cen rękawiczek i o tym, że merc będzie miał kolosalne zyski. Zaskoczyli ich skalą, ale przy 20 złotych było wiadomo, że potencjał jest ogromny.
Tak się składa, że miałem MRC od 35 złotych, część sprzedałem za szybko, ale potem odkupilem i zredukowalem dopiero niedawno, część zostawiam co najmniej na rok, stopa zwrotu ponad 1000%.
Mercator urósł, bo pokazał piękne wyniki. Biomed urósł pod nadzieję o leku, która nie musi się spełnić, a nawet, jak lek przejdzie badania, to może zostać wyprzedzony przez inne firmy i zarobić mniej, niż liczycie.
Mercator ma po q3 prawie 400 milionów gotówki netto w kasie, biomed ile miał po q2? Chociaż milion tam był?
Porównales g... z czekoladą, gratuluję.
A na delko nie naganialem przy 30, brałem po 10, oddałem po 25, 1/3 akcji odkupilem po 18 i zacząłem "naganiac", 2/3 odkupie na dołku, przy takim rynku może to być 12.50, tam jest mocne wsparcie, niżej nie zejdzie. Sprzedam za rok albo półtorej po 25-35 zł, gdy biomed będzie chodził po 5 zł za akcję.
Tesla jaki miała zyski a jaki kurs, nie chce mi się z tobą gadać, pojęcie masz żadne, a tak poza tym kogo to obchodzi co ty kupowałeś i za ile, nie musisz się tak dowartościowywać.
Wystarczy ze masz takie coś jak Delko w portfelu to już wystarczy.
Buahaha, widać jakie masz pojęcie, porównujesz technologiczny walor, na którego globalna moda wynika z przełomowego produktu (i który tej kapitalizacji nie utrzyma, ale i tak spadnie mniej niż BML) z covidowa spółką, która zacznie spadać od razu po rozpoczęciu wygaszania pandemii.
Ponawiam pytanie: co ci delko zrobiło, że tak nienawidzisz tej spółki? To jest obsesja.
Zyski nie mają znaczenia??? Waldi z zyskami 250 k rocznie kosztowało 2,5 mln; to jak delko ma 20 mln zysku i znajdzie się inwestor który je kupi to wyłożyć będzie musiał 250 mln; i nagle cudownie kurs z 8 zł skoczy na 41; tak jak na playu było; chociażby dlatego warto to trzymać i 10 lat
Dnia 2020-10-15 o godz. 17:51 ~MMM napisał(a): > A ty co tak namiętnie nienawidzisz tej spółki, że latasz tu i próbujesz nam wmówić, że mamy sprzedać? Ignorancie giełdowy, który usiłuje nam wmówić, że Delko jest warte jakieś grosze typu pół wartości księgowej i trzykrotność zysku za rok, i że mamy sprzedać, bo jak chodziło kiedyś tyle, to na pewno wróci do tamtych poziomów. > > Tak, Biomed był po 16, dziś wciągnąłem poniżej 17, gdy jeszcze było czerwono, jutro wysypię takim marianom na podbitce, kolejne kółeczko na walorze zrobione. A mariany tego świata będą czekać na niewiadomo co i nie oddadzą, zamiast sprzedać powyżej 20 sprzedadzą za 3 złote, gdy już okaże się, że lek nie przejdzie badań klinicznych.
Dnia 2020-10-15 o godz. 20:22 ~ar napisał(a): > Dnia 2020-10-15 o godz. 17:51 ~MMM napisał(a):
> > Tak, Biomed był po 16, dziś wciągnąłem poniżej 17, gdy jeszcze było czerwono, jutro wysypię takim marianom na podbitce, kolejne kółeczko na walorze zrobione.
Czemu akurat wtedy wszedłeś? Przecież zapowiadalo sie ze spadnie nawet niżej
Biomed nie będzie po 200, bo nie wyprodukuja leku z osocza tyle, by zarobić na taką cenę. W optymistycznym przypadku 40 zl za akcję, ale równie dobrze może wrócić na 3.
A kupiłem, bo bronili ważnego technicznego poziomu, spadek z górki był duży, więc odbicie się należało, a covidy musiały odbić pod ograniczenia. Jutro może wezmę spekulacyjnie innogene z rana, zobaczymy:)
Ja, w przeciwieństwie do ciebie, nie latam na fora spółek, które uważam za gnioty - jutro po sprzedaży BML mógłbym rozpocząć nagonkę na spadki na forum, ale mam jakieś zasady. Uważam bml za spekulacyjnego śmiecia, ale nie rozpowiadam o tym na waszym forum, więc uczyń tak samo jak ja i wynos się z forum delko. A jeśli naganiasz, to podaj uzasadnienie techniczne lub fundamentalne i wyjaśnij, dlaczego walor jest przewartosciowany.
To za sprawą korby wszedłeś? Jak mozna sie dowiedzieć gdzie znajduje sie jakiś techniczny punkt? Myslalem zeby dokupic, ale mialem zablokowaną kase na delko kurde. Mialem nadzieje, ze odnbije
Co mnie to interesuje co ty uważasz, tam przynajmniej się coś dzieje, a tu obroty jak w warzywniaku, będą większe po wynikach i wtedy powrót na 8 albo jeszcze niżej.
Ja nie naganiam bo nie kupię tego nawet za 2pln, trupem śmierdzi.
Doszedłem do wniosku że dla 45 groszy dywidendy nie warto dalej ryzykować dalszej straty.A znaki stoją źle na obecną chwilę.Powodzenia w inwestowaniu na razie mam dość.