• Pakietówka po 2,16 Autor: ~literat [51.174.81.*]
    40 tys akcji zmieniło właściciela.
  • Re: Pakietówka po 2,16 Autor: ~Gallileo [83.6.189.*]
    Dokładnie po 2,15.. Szczerze? Jak dla mnie to Kwaśniewski sprzedał Buchajskiemu to czego mu się nie udało wysypać po wyższych cenach z tych 100k które ostatnio kupil. Jedynie to mi przychodzi do głowy.
    ciekawe czy bedzie jakis komunikat
  • Re: Pakietówka po 2,16 Autor: ~obywatel-M [5.184.6.*]
    - baba z wozu koniom lżej
    - ktoś się wysypał, więc to może koniec korekty ?
    - jeżeli to ktoś z zarządu, to znaczy , że coś się przesunęło na inny termin, myślę o jakimś nowym kontrakcie.
    wkrótce sprawa powinna się wyjaśnić.

• Re: Pakietówka po 2,16 Autor: ~obywatel-M [5.184.6.*]
    Pakietówka została zrealizowana po 2,15zł.

WIKANA - 2,15 - 40 000 - 86 000,00

Ciekawe, kto komu sprzedał ten mały pakiecik ?
    no prawie trafilem, tyle ze odwrotnie…. Buchajski sprzedał, Kwasniewski kupił… są komunikaty… I szczerze mowiac trochę teraz zgłupialem bo gdyby bylo odwrotnie sytuacja bylaby dla mnie klarowna, a tak nie do konca rozumiem
  • Re: Pakietówka po 2,16 Autor: ~MIŚŚŚŚ [217.97.90.*]
    Faktycznie ciężko to zrozumieć.
    przepraszam... to nie Buchajski sprzedal ale Sanwil
  • Re: Pakietówka po 2,16 Autor: ~qw [217.173.4.*]
    etam...to Galileo sprzedalo chyba heh
    Typowy internetowy trol któremu brakuje odwagi nawet na tyle by się po ludzku podpisać...ot co
  • Re: Pakietówka po 2,16 Autor: ~literat [51.174.81.*]
    Pewnym jest, że p Kwaśniewscy zwiększają swe zaangażowanie w akcjonariacie
    Pytanie tez na ile ten zakup jest autentyczny a na ile to jedynie kolejny sygnał dla rynku mający na celu obronę 2,15 w sytuacji gdy kurs tak jak szybko urosl tak samo szybko wrócił do tego poziomu. Bo jak inaczej to rozumieć? Co się takiego wydarzyło że po dwóch tygodniach Sanwil sprzedaje cześć z tego co kupił i to sprzedaje po kosztach mimo że mógł sprzedać po 2,50 na rynku i robi to w pakietowce po w zasadzie najniższej możliwej wartości (limit na pakietowke dla Wikany wynosi 75000 PLN)
    Oczywiście mowiąc o autentyczności nie kwestionuje tego ze transakcja się odbyła, bo na pewno się odbyła. Odwołuje się jedynie do intencji i do tego czy w tym wszystkim bardziej chodziło o to, aby kupić, czy o to aby pokazać wszystkim, że się kupuje.
    Wcale nie sądzę, aby ktoś chciał coś pokazać . Może chodzi o zasobność wolnej gotówki na dany dzień. Mogą przerzucać sobie w tą i z powrotem do woli.
    Tutaj szczerze mówiąc ja nie sądzę. Przecież aby tak było to za każdym razem jakby tak sobie przerzucali to musialyby isc komunikaty. Ciężko byłoby to wytłumaczyć wszystkim a glownie akcjonariuszom Sanwila, którzy w dużej mierze zwlaszcza ci z nowego koronawirusowego naplywu nadal uważają i wierzą że inwestują w jedną z najpoważniejszych spółek na GPW
    Tak komunikaty muszą być, ale nie wydaje mi się , że tu ktoś, komuś chce coś pokazać :) To, że inwestycja w Wikanę jest trafiona nie przeczę, jednak niekoniecznie musi się to łączyć z wzrostem kursu. Dla dużego inwestora nieważna jest cena na parkiecie, lecz ilość akcji w portfelu. To, ze kurs spadnie wcale nie musi się łączyć z niezadowoleniem inwestorów długoteminowych. Poza tym nie ma obowiązków informacyjnych dla kupna na parkiecie poniżej 5 procent dla akcjonariuszy teoretycznie nie związanych ze spółką.
  • Re: Pakietówka po 2,16 Autor: ~nowynamastersie [46.174.208.*]
    Dnia 2020-10-16 o godz. 12:07 ~literat napisał(a):
    > Tak komunikaty muszą być, ale nie wydaje mi się , że tu ktoś, komuś chce coś pokazać :) To, że inwestycja w Wikanę jest trafiona nie przeczę, jednak niekoniecznie musi się to łączyć z wzrostem kursu. Dla dużego inwestora nieważna jest cena na parkiecie, lecz ilość akcji w portfelu. To, ze kurs spadnie wcale nie musi się łączyć z niezadowoleniem inwestorów długoteminowych. Poza tym nie ma obowiązków informacyjnych dla kupna na parkiecie poniżej 5 procent dla akcjonariuszy teoretycznie nie związanych ze spółką.

no kpiny czyni

nudzisz się ?
    no nie wiem... dla mnie w tej chwili najbardziej prawdopodobe jest to ze taka transakcja dokladnie w momencie gdy kurs wrocil do punktu wyjscia czyli 2,15 to puszczenie sygnalu na rynek ze: "Ja prezes kupuje po 2,15 i chcielibysmy tego poziomu bronić (najlepiej waszymi rękami)". No ale moge sie mylic, bo nie znamy do konca sytuacji, ale biorac pod uwage dotyczasowe doswiadczenia jestem podejrzliwy
    Gallileo zbyt długo byłeś skoncentrowany na 1 spółce na GPW. ( może kilku) Jeśli przypatrzysz się komunikatom ze spółek zauważysz, że wielu akcjonariuszy z e spółek kupuje akcje, które póżniej spadają kilkanaście i więcej procent w dół. Nie zawsze też spółki przecenione o 70- 80 procent sa dobrymi okazjami do zakupu. ( inny przykład) Weżmy na tapetę banki. Są tanie , ale na dzień dzisiejszy za drogie. Giełda to ruletka i czasem małpa skutecznie wytypuje spółkę , która wzrośnie , a doświadczony inwestor wtopi kasę. No cóż, na pewno inwestować trzeba długoterminowo .wtedy jest możliwość , ze kurs zawróci na północ. Taki na przykład nowynamarsie wierzy, że kurs Wikany osiągnie 26 zł i może długim horyzoncie czasowym spełni się jego przepowiednia :) Takich konsekwentnych inwestorów należy podziwiać :)
    Dnia 2020-10-16 o godz. 11:25 ~literat napisał(a):
    > Wcale nie sądzę, aby ktoś chciał coś pokazać . Może chodzi o zasobność wolnej gotówki na dany dzień. Mogą przerzucać sobie w tą i z powrotem do woli.

Ty to tak poważnie czy sobie z innych żarty czynisz ?

zaznaczam że niema głupich pytań zdarzają się głupie odpowiedzi
    Mam prawo do wyrażenia swojej opinii. Gdy kiedyś odpowiadałem na wezwanie pewien makler powiedział mi , że dużemu inwestorowi nie zależy na cenie akcji , tylko na ilości akcji w portfelu. Nie widzę w tym nic głupiego. Nie wiem dlaczego mnie krytykujesz. Chyba dlatego że piszę, że kurs będzie spadał. Zobacz na prognozy w branży deweloperskiej, koronawirusie i wysokiej obecnej cenie na parkiecie. Może Sanwil i Wikana zrobią jakiegoś deala - wtedy kurs może wzrośnie. Obecnie chyba jednak nie ma szans na to. Jak lubię pisać " papier tani i niedowartościowany , ale na dzień dzisiejszy za drogi :) :) . A tak na poważnie - dobry z Ciebie Marsjanin :) Powinieneś mieć nick : nowynamarsie :) :) Pozro :) :)
    Dnia 2020-10-16 o godz. 12:35 ~literat napisał(a):
    > Mam prawo do wyrażenia swojej opinii. Gdy kiedyś odpowiadałem na wezwanie pewien makler powiedział mi , że dużemu inwestorowi nie zależy na cenie akcji , tylko na ilości akcji w portfelu. Nie widzę w tym nic głupiego. Nie wiem dlaczego mnie krytykujesz. Chyba dlatego że piszę, że kurs będzie spadał. Zobacz na prognozy w branży deweloperskiej, koronawirusie i wysokiej obecnej cenie na parkiecie. Może Sanwil i Wikana zrobią jakiegoś deala - wtedy kurs może wzrośnie. Obecnie chyba jednak nie ma szans na to. Jak lubię pisać " papier tani i niedowartościowany , ale na dzień dzisiejszy za drogi :) :) . A tak na poważnie - dobry z Ciebie Marsjanin :) Powinieneś mieć nick : nowynamarsie :) :) Pozro :) :)

każdy jak coś robi ma jakiś cel

to że :

Gdy kiedyś odpowiadałem na wezwanie pewien makler powiedział mi , że dużemu inwestorowi nie zależy na cenie akcji , tylko na ilości akcji w portfelu. Nie widzę w tym nic głupiego.

to tylko o Tobie świadczy
    Dnia 2020-10-16 o godz. 12:39 ~nowynamastersie napisał(a):
    > Dnia 2020-10-16 o godz. 12:35 ~literat napisał(a):
    > > Mam prawo do wyrażenia swojej opinii.

Gdy kiedyś odpowiadałem na wezwanie pewien makler powiedział mi , że dużemu inwestorowi nie zależy na cenie akcji , tylko na ilości akcji w portfelu. Nie widzę w tym nic głupiego. Nie wiem dlaczego mnie krytykujesz. Chyba dlatego że piszę, że kurs będzie spadał. Zobacz na prognozy w branży deweloperskiej, koronawirusie i wysokiej obecnej cenie na parkiecie. Może Sanwil i Wikana zrobią jakiegoś deala - wtedy kurs może wzrośnie. Obecnie chyba jednak nie ma szans na to. Jak lubię pisać " papier tani i niedowartościowany , ale na dzień dzisiejszy za drogi :) :) . A tak na poważnie - dobry z Ciebie Marsjanin :) Powinieneś mieć nick : nowynamarsie :) :) Pozro :) :)

jaki masz cel w takim pisaniu

rozumiem że nie masz akcji wikany

piszesz takie dyrdymały na tym forum aby się dowartościować

ktoś ci radził na tym forum abyś się nickował literatka

>
    > każdy jak coś robi ma jakiś cel
    >
    > to że :
    >
    > Gdy kiedyś odpowiadałem na wezwanie pewien makler powiedział mi , że dużemu inwestorowi nie zależy na cenie akcji , tylko na ilości akcji w portfelu. Nie widzę w tym nic głupiego.
    >
    > to tylko o Tobie świadczy

Gdy kiedyś odpowiadałem na wezwanie pewien makler powiedział mi , że dużemu inwestorowi nie zależy na cenie akcji , tylko na ilości akcji w portfelu. Nie widzę w tym nic głupiego. Nie wiem dlaczego mnie krytykujesz. Chyba dlatego że piszę, że kurs będzie spadał. Zobacz na prognozy w branży deweloperskiej, koronawirusie i wysokiej obecnej cenie na parkiecie. Może Sanwil i Wikana zrobią jakiegoś deala - wtedy kurs może wzrośnie. Obecnie chyba jednak nie ma szans na to. Jak lubię pisać " papier tani i niedowartościowany , ale na dzień dzisiejszy za drogi :) :) . A tak na poważnie - dobry z Ciebie Marsjanin :) Powinieneś mieć nick : nowynamarsie :) :) Pozro :) :)

to jest tak odkrywcze że aż porazające
    Dnia 2020-10-16 o godz. 12:35 ~literat napisał(a):
    > Mam prawo do wyrażenia swojej opinii. Gdy kiedyś odpowiadałem na wezwanie pewien makler powiedział mi , że dużemu inwestorowi nie zależy na cenie akcji , tylko na ilości akcji w portfelu. Nie widzę w tym nic głupiego. Nie wiem dlaczego mnie krytykujesz. Chyba dlatego że piszę, że kurs będzie spadał. Zobacz na prognozy w branży deweloperskiej, koronawirusie i wysokiej obecnej cenie na parkiecie. Może Sanwil i Wikana zrobią jakiegoś deala - wtedy kurs może wzrośnie. Obecnie chyba jednak nie ma szans na to. Jak lubię pisać " papier tani i niedowartościowany , ale na dzień dzisiejszy za drogi :) :) . A tak na poważnie - dobry z Ciebie Marsjanin :) Powinieneś mieć nick : nowynamarsie :) :) Pozro :) :)

link
    Zobacz wątki dotyczące WIKANA Zobacz profil WIKANA  
    Autor: ~Literat [94.254.232.*] 2020-01-15 16:50
    Opublikowano przy kursie:  1,32 zł , zmiana od tamtej pory: 63,64%
    Re: Jedziemy na 26 zł :)
    Ja tylko odniosłem się z ironia do prognozy jednego z internautów na forum Wikany. Nie zgadzam się z nią i uważam za śmieszna i absurdalna . Mam chyba prawo do wyrażania swej opinii w różnorakiej formie.

Re: Jedziemy na 26 zł :)Autor: ~Literat2020-01-15 16:50
    nowyliterat

najnowsza literatura giełdowa

przyznałbym nagrodę skobla

Zapraszamy na tanią Wikanę Zgłoś do moderatora

Wszystkich dziś tu zapraszamy,
    Tani walor tutaj mamy,
    Fundy tutaj wychodziły,
    Tanie akcje zostawiły.

Leży papier przeceniony
    Kup go sobie lub dla żony,
    Zainwestuj z pięć tysięcy,
    Będzie warty dużo więcej,

Olej Boba i Romana,
    Mocną kawę wypij z rana,
    Siądż na klopie balast zrzuć,
    Do pokoju potem wroć.

Włącz komputer, wejdż na konto,
    Kliknij enter, akcje kup,
    Póżniej może być za póżno,
    Tani prezent sobie zrób.

I kto wtedy kupił ( oraz wcześniej ) i sprzedał po 3 zł z kawałkiem zrobił dobry biznes. Nie sprzedałeś Pan - będziesz Pan mówił cienkim głosem jak po inhalacji helem :) :) :)
    to co PAN tu jeszcze "robisz" w jakim celu "pisujesz" jak jesteś taki "szczęśliwy" ?
    Jak było tanio to doradzałem aby kupować, jak było drogo ( 3zł ) to doradzałem sprzedawanie. Co Pan ode mnie chcesz . moje prognozy prognozy sprawdzają się i odczep się Pan. Kto sprzedał po 3 teraz może kupić po 2,18 . To chyba o wiele taniej nie ?

czyli jesteś doradcą , to tłumaczy nieco

przypomnę:

Zobacz wątki dotyczące WIKANA Zobacz profil WIKANA  
    Autor: ~literat [89.229.83.*] 2020-06-26 18:53
    Opublikowano przy kursie:  1,97 zł , zmiana od tamtej pory: 9,64%
    Czy nowynamaastersie może mieć rację ?
    Hipotetycznie, gdyby porozumienie dostało satysfakcjonującą cenę spadek w dół wcale nie jest przesądzony. Znając życie w pozostałym FF jest pewnie wielu inwestorów zwiazanych ze spółką. Kiedy jest mały FF wtedy wystrzał w górę to żaden wysiłek. Spółka rośnie na małych obrotach w górę, bo nikt nie ma zamiaru wywalać. Wzrost o 200 czy 300 procent to żadne osiągnięcie. Nie ma wtedy znaczenia jakie są wyniki, czy też WK. Spółka codziennie " na zielono" przez miesiąc na GPW. Ulica się chętne podłącza. Z dwójki zrobić 15 to żaden problem. Wtedy na górce wiadomo kto sprzedaje a kto kupuje akcje :) Myślę, że scenariusz dla spółki jest zależny od ważnego czynnika : kiedy dosyć duży pakiet przejdzie z rąk do rąk .
    Hipotetycznie - czy zna Pan określenie tego wyrazu ? Domniemuję, że nie
    CZYŻBY

Rozdwojenie jaźni, znane także jako osobowość mnoga, to dysocjacyjne zaburzenie tożsamości prowadzące do wystąpienia u chorego przynajmniej dwóch niezależnych od siebie jaźni. W danym momencie ujawnia się tylko jedna osobowość, a poszczególne z nich zwykle nie zdają sobie sprawy z istnienia pozostałych.

Rozdwojenie jaźni to dysocjacyjne zaburzenie tożsamości, które prowadzi do wystąpienia u chorego przynajmniej dwóch różnych osobowości. Każda z nich cechuje się innymi wzorcami zachowań.

[x]
WIKANA -1,23% 8,00 2025-10-10 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.