Podklasa 72.19.Z - Badania naukowe i prace rozwojowe w dziedzinie pozostałych nauk przyrodniczych i technicznych
Podklasa ta obejmuje prowadzenie badań naukowych i prac rozwojowych w dziedzinie nauk przyrodniczych i technicznych, innych niż biotechnologia, w zakresie:
nauk przyrodniczych,
nauk technicznych,
nauk medycznych, włączając badania kliniczne,
nauk rolniczych,
międzydyscyplinarnych nauk z przewagą nauk przyrodniczych i technicznych.
Ktoś się domyśla o co może chodzić... Po ruchach na spółce widać, że o coś poważnego. Odkąd ja pamiętam to tu nigdy nie było takiego skupowania. Coś wisi w powietrzu...
Swoją drogą Cloud już dawno powinien wrócić na poziomy min 50zl wg mnie.
ewidentnie coś wisi w powietrzu, gruuuby temat dobrze Oskar, że prowadzisz temat - ... okazje cenowe są teraz a jak bedzie już 50 zł, wówczas rozpoczną się dylematy - podskoczy na 150 zł, czy korekta na 45 ?
Czemu miałoby spaść do 5? Może jakieś argumenty a nie że "bo tak sobie napisałem"...
Wczoraj i dzisiaj przeglądałem ich raporty i dostrzegam, że jest to w tym momencie jedna z najbardziej niedocenionych spółek IT na giełdzie, bo:
- technicznie cena 50zl
- firma jest wiodącym dostawcą usługi BiG Data w Europie a branża informacyjna i informatyczna to jeden z największych motorów napędowych gospodarki
- BiG Data zyskuje na wartości proporcjonalnie do tego jak dużo.ludzie korzystają z internetu (w dobie przenoszenia biznesów do internetu, lockdownów to musi eksplodować)
- zasób ludzki w Cloud Technologia w połączeniu z nowymi wyzwaniami po zmianie PKD ja już się domyślam co to może być kopara Wam opadnie
Reasumując. Niech spadnie dokupię. Choć mało prawdopodobne żeby te akcję spadły. Dla mnie to inwestycja w przyszłość.