• Co się dzieje na Cloud? Autor: ~Oskar [46.205.205.*]
    Co oznacza dodanie nowego PKD do działalności spółki, której profil póki co był czysto informatyczny?

PKD 72.19.Z - Badania naukowe i prace rozwojowe w dziedzinie pozostałych nauk przyrodniczych i technicznych
  • Re: Co się dzieje na Cloud? Autor: ~JakiWniosek [37.248.253.*]
    Podklasa 72.19.Z - Badania naukowe i prace rozwojowe w dziedzinie pozostałych nauk przyrodniczych i technicznych

Podklasa ta obejmuje prowadzenie badań naukowych i prac rozwojowych w dziedzinie nauk przyrodniczych i technicznych, innych niż biotechnologia, w zakresie:

nauk przyrodniczych,
    nauk technicznych,
    nauk medycznych, włączając badania kliniczne,
    nauk rolniczych,
    międzydyscyplinarnych nauk z przewagą nauk przyrodniczych i technicznych.

https://www.firma.egospodarka.pl/niezbednik-firmowy/pkd/72.19.Z,badania-naukowe-i-prace-rozwojowe-w-dziedzinie-pozostalych-nauk-przyrodniczych-i-technicznych.html
  • Re: Co się dzieje na Cloud? Autor: ~Oskar [46.205.205.*]
    Ktoś się domyśla o co może chodzić... Po ruchach na spółce widać, że o coś poważnego. Odkąd ja pamiętam to tu nigdy nie było takiego skupowania. Coś wisi w powietrzu...

Swoją drogą Cloud już dawno powinien wrócić na poziomy min 50zl wg mnie.
  • Re: Co się dzieje na Cloud? Autor: ~Vlad [89.70.77.*]
    ewidentnie coś wisi w powietrzu, gruuuby temat
    dobrze Oskar, że prowadzisz temat - ... okazje cenowe są teraz a jak bedzie już 50 zł, wówczas rozpoczną się dylematy - podskoczy na 150 zł, czy korekta na 45 ?
  • Re: Co się dzieje na Cloud? Autor: ~panda [31.11.214.*]
    spadnie na 5 i się uspokoisz.
    Czemu miałoby spaść do 5? Może jakieś argumenty a nie że "bo tak sobie napisałem"...

Wczoraj i dzisiaj przeglądałem ich raporty i dostrzegam, że jest to w tym momencie jedna z najbardziej niedocenionych spółek IT na giełdzie, bo:
    - technicznie cena 50zl
    - firma jest wiodącym dostawcą usługi BiG Data w Europie a branża informacyjna i informatyczna to jeden z największych motorów napędowych gospodarki
    - BiG Data zyskuje na wartości proporcjonalnie do tego jak dużo.ludzie korzystają z internetu (w dobie przenoszenia biznesów do internetu, lockdownów to musi eksplodować)
    - zasób ludzki w Cloud Technologia w połączeniu z nowymi wyzwaniami po zmianie PKD ja już się domyślam co to może być kopara Wam opadnie

Reasumując. Niech spadnie dokupię. Choć mało prawdopodobne żeby te akcję spadły. Dla mnie to inwestycja w przyszłość.
    * Miało być technicznie i fundamentalnie 50zl. Choć fundamentalnie może w szybkim tempie być i więcej.
    czyli okazja cenowa ? 20% wartości
    ja tam zakładam kombinezon
  • Re: Co się dzieje na Cloud? Autor: ~panda [79.110.207.*]
    jedno słowo. Brak poprawy w wynikach. Będą solidne zyski to będzie i 50 zł, nie będzie to i kurs zostanie gdzie jest.
    papier odebrany od wystraszonych i zebrany na końcu

cd. - jedziemy na >30 zł
    uznanie porażki przez Trumpa pomaga rynkom wschodzącym i oczywiście GPW

• Re: Co się dzieje na Cloud? Autor: ~PremierMateusz [31.178.137.*]
    Heh papier już nie do kupienia.
    Chcesz kilka tys. sztuk - płać powyżej 20zl.
    pojechał na 16 i ktoś dystrybuuje ..
    - nie puszczać
    po korekcie
    teraz powrót >16 zł
[x]
CLOUD 0,77% 52,40 2025-10-24 15:56:16
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać