• Biotech Lab - przypuszczenia Autor: select [79.185.169.*]
    Byc może to błędny trop, ale sugerowalem się głównie logo firmy, ktore jest baaardzo podobne do logo ze zdjęcia na FB JWA.

http://www.biotechlabservices.com/about-us/

Dzisiaj nie mam czasu dokładnie przeszukiwać powiązań, branży i ewentualnej skali działalności ale może ktoś z Was będzie miał czas i ochotę.
    Zapraszam do dzielenia się swoimi spostrzeżeniami w tym wątku.
    Ja dodam swoje w weekend, bo dzisiaj nie dam rady.
    ~bubuzubu czy to ten lab po angielsku znalazłeś?
  • Re: Biotech Lab - przypuszczenia Autor: ~cewek [212.180.200.*]
    Pudło ;)
  • Re: Biotech Lab - przypuszczenia Autor: racjonalista0220 [94.254.169.*]
    A coś więcej Cewek :)?
  • Re: Biotech Lab - przypuszczenia Autor: ~bubuzubu [37.47.60.*]
    Według mnie też pudło, ale coś więcej merytorycznie postaram się napisać i uzasadnić jutro rano
  • Re: Biotech Lab - przypuszczenia Autor: ~bubuzubu [37.47.56.*]
    Dlaczego uważam, że to nie to co "select" wrzucił? Po pierwsze to chwalą się oni w opisie "about us", że działają już od 20 lat współpracując z brytyjskimi przedsiębiorstwami, co według mnie przekreśla ich jako startup. Po drugie, to szukałbym jednak tylko w Polsce (nie zdziwi mnie jakaś powstała w tym roku spółka z o.o., w której "zupełnie przypadkiem" udziałowcem jest np. A. Górski). W zagranicznych internetach "Biotech Lab" jest pojęciem dosyć szerokim i daje wyniki wyszukiwań od Australii, poprzez Europę, aż po kitajców i ich chińskie krzaczki, dlatego nie mam żadnego konretnego typu i z całym szacunkiem dla zarządu i głównych akcjonariuszy, to uważam że póki co ich kontakty nie sięgają tak daleko.
  • Re: Biotech Lab - przypuszczenia Autor: ~bubuzubu [37.47.56.*]
    A czy mam jakieś konkretne przypuszczenia? Celuję w spółkę z. o.o., być może z "Biotech" w nazwie, choć takich jest w KRS ponad 140 i igły w stogu siana szukać nie będę, bo traktuję "Biotech Lab" bardziej jako hasło (nie zakładam że startup, coś co z założenia jest małe i dopiero zaczyna, może skupiać się w swoim działaniu na wszystkich dziedzinach wymienionych na zdjęciu na FB). Spółkę z. o.o. powstałą w tym roku, a może nawet w zeszłym tygodniu (Minutor Energia, przejmowany przez CWA, został zarejestrowany w KRS 30 czerwca tego roku, a info było we wrześniu, choć wywodzi się od Minutora działającego od bodaj 7 lat). Dlatego nie pozostaje mi nic innego, jak czekanie na komunikat o pozytywnym zakończeniu negocjacji z podaniem nazwy podmiotu i wtedy po sprawdzeniu odpisu KRS (szczególnie udziałowców) dopiero będziemy wiedzieć na czym stoimy. Macie jakieś inne teorie mające ręce i nogi?
  • Re: Biotech Lab - przypuszczenia Autor: select [37.47.121.*]
    Masz rację z tym, że to nie startup, jednak zostaję przy swoim biorąc jako bardzo prawdopodobne Twoje przypuszczenia. Tzn Polski startup np sp. Z oo ale w jakis sposob powiązana z tym co podałem.

Chyba że zdjęcie na FB i logo ściągnęli z neta "na przypał" żeby jakieś dać.
    Logo oraz obszary działalności pokrywają się niemal w 100%.
    Poszukam powiązań personalnych w wolnej chwili albo czegoś nowego
[x]
ONE2TRIBE -3,73% 0,26 2025-10-03 15:48:56
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.