Ludzie tutaj chyba nie zauważyli, że już na początku stycznia była mowa o pozyskiwaniu przez SPOKO 500 klientów dziennie (link tutaj: https://alebank.pl/payukraine-wchodzi-w-pozyczki/) i, biorąc pod uwagę aktualną liczbę klientów, ten scenariusz jest realizowany (jeśli na początku stycznia SPOKO miało 40 tys. klientów, a teraz jest 200 tys. średni dzienny wzrost klientów wynosi ok 500-600 osób).
Ale co szkodzi zrobić sztuczną podbitkę bez żadnego powodu. A ludzie od razu się rzucają. Ludzka natura.
Widać jakie niziny tu siedzą. Najpierw podbijają, a potem naganiają snując świetlane wizje rozwoju wyolbrzymiając oczywiste informacje o spółce. A potem oczywiście szybko sprzedają na podbitce.
Informacja o "oszałamiających" 200 tys. klientów pojawiła się wczoraj. Widząc podbitkę 30% chciałem się podzielić swoimi spostrzeżeniami, całkowicie zgodnymi z rzeczywistością. Staram się być inwestorem, a nie spekulantem. Piszę merytoryczne i zgodne z prawdą, a także zawsze staram się podać źródła. Nie ma w tym nic złego, zwłaszcza jako równowaga wobec naganiaczy, którzy z byle informacji, starają się robić mega przełomowe info, żeby prawdopodobnie sprzedać na podbitce.
Jestem za wzrostem tej spółki, ale zrównoważonym i zdrowym, a nie spekulacyjnym.
Kolego o numerze 3143507680 to ty jestes oderwany od rzeczywistosci. Liczba ponad 200000 tys klientow to fakt i prawda a nie spekulacje. Sredni dzienny wzrost bedzie sie zwiekszał bo liczba klientow sie zwieksza, a zadowoleni klienci informuja innych o najtanszych na rynku i godnych zaufania przelewach, nie wspominajac o reklamie i nowych rynkach,krajach ktore beda tylko dochodzic.Liczba klientow rosnie i bedzie rosla parabolicznie. Radzę Ci kupowac na twoim mniemaniu"spekulacji" bo jak juz beda twarde dane w raportach to juz kupisz odemnie za kilka złotych.
Nigdzie nie negowałem faktu przekroczenia przez SPOKO 200 tys. klientów, jest to jednak liczba, która była już szacowana przez samą spółkę na początku stycznia, więc nie jest niczym przełomowym. Natomiast odpowiedź kolegi "liczba klientów będzie rosła parabolicznie" jest całkowitą spekulacją, nie mówiąc już o spekulacjach innych osób we wcześniejszych postach, że spółka będzie zarabiać krocie (przykładowo słynny Revolut wciąż nie zarabia).
Radziłbym wszystkim uważać i zapamiętać nicki tych osób, które naganiają na "przełomowe" info o 200 tys. klientów czy liczbie polubień na fejsie itp. Podaż na walorze FIV wielokrotnie przewyższa popyt, więc niech każdy sam odpowie sobie na pytanie skąd to wynika i z jakiego powodu tyle osób jest skłonnych bez mrugnięcia okiem wysypać się z akcji przy trochę wyższej cenie i błyskawicznie zbić kurs.
Faktem jest to, że nie było dzisiaj absolutnie żadnego powodu na tego typu podbitki.
Nie naganiam nigdzie nie latam po innych forach, jestem tu od niecalego roku, a ciebie czytam od 2 dni, skad sie na Fiv znalazles kto cie nagonil?Wiem ze jak tu niektorzy wyli i czekali na 0,40-0.50gr.Przegapiles piszac jak oderwany od rzeczywistosci.
To nie jest żadna podbitka. Ktoś chciał kupić to kupił. Dodatkowo wzrost potwierdzony dużym jak na ostatni miesiąc wolumenem. Zacznij się oswajać z myślą, że dużo taniej już nie kupisz, a spółka jak sam wiesz wyjątkowa. Nie widzisz tutaj perspektyw ?Trudno, każdy inaczej robi analizę. W końcu nie wszystkim jest dane zarabiać na giełdzie.
A ja uważam,że każdy z was ma trochę racji,mi się też nie podoba polityka informacyjna spółki, ale ja widzę potencjał w przyszłości,a chciałbym nadmienić że im ryzyko wyższe tym stopa zwrotu wyższa.Gielda konsumuje przyszłość,ale każdy sam musi podjąć decyzję .A to że podaż przewyższa popyt to żaden argument,mógłbym długo wymieniać niechciane spółki, które kisiły się długo na małym wolumenie,a dzisiaj są tysiąc procent wyżej.Ja Jeszcze dobiorę,a jak komuś nie podoba się spółka ,to na giełdzie jest kilkaset . Pozdrawiam cierpliwych akcjonariuszy.
Dokładnie chce to kupuje skoro to na kosztować kilka złoty to co będę patrzył na 5 groszy he he. Po drugie trzeba odciąć kolarzy i czas najżywszy aby wszedł tutaj grubszy kapitał i urealnił wartość tej spółki. Mam nadzieje że zarząd poprawi komunikację i otworzy się na kokumulacje z drobnymi i będzie bardziej komunikatywny.