KIEM I ZASILAĆ ŚWIATOWY RYNEK TYMI SILNIKAMI DO AUT, TO CO TO MIKRODRONY NA KLASYCZNYM SILNIKU, ZABAWNE, JA UWAŻAM ŻE TO CIENKIE DZIAŁANIA, A I TAK NAJLEPSZY NA GPW JAK RÓWNIE Z ZNAKOMITE KĘTY.
Być może mógł jeszcze produkować odrzutowe i latające, super, ciężkie czołgi, ale tego nie produkuje, jak i silników z nadprzewidnikiem... i to jest raczej b.zabawane :-)))
Wizje papierkowe czasami ciężko przelać w rzeczywistość i zrobić jeszcze z tego kasę.
Jasne "Geniuszu Pawełku" tylko kto produkuje te drony? Pawełku dronami to ja zajmowałem się od 1983 roku, w PZL oraz Israel podobnie USA Francja. A co ty chcesz na temat dronów opowiadać w 2020 roku, to jakieś 35 lat za Afroamerykanami, pojawia się ciekawy temat w WP RP? Normalnie nie rozśmieszaj mnie, kto i jakie pojęcie ma o dronach w RP? No może Góral ma w aspekcie programowania i technologii elektroniki, bo Góral to bystry gość i na tym polu w RP nie do pokonania. Ale dron to całość latająca, a pan panie Pawełek nie wypowiadaj się o czymś czego pan nawet nie pojmuje, ja mam wykształcenie i 45 lat praktyki i 45 lat w technologii analityk w terenie, jak ci z USA, Israela, Francji, kiedyś Polski, i obok siebie. Pana chyba opisał w technologii Minister Sienkiewicz? W formie i kamieni kupa.
No tak, tak oczywiście geniuszu... to z taką wiedzą i praktyką stosowaną to raczej powinien ~Mazur pracować co najmniej przy produkcji tych silników z nadprzewodnikiem u górala, jak nie we Francji, to u Afroamerykanów
A tu, ani silników i ta wiedza raczej mierna, nikomu nie przydatna... chyba, że przy rozwiązywaniu krzyżówek :-))
A do B.Sienkiewicza to bliżej zdecydowanie ~Mazurowi niż mi.
To ja ci odpowiem tak - Jak jesteś taki znakomity to zrób to co ja z Optimus S.A. czyli z 28 zł na 186 zł w cztery tygodnie, to ty zrób to samo z Asseco Polska i wystarczy na 186 zł byś zadyszki nie dostał. A co zachód odlał te info co podajesz? A dla czego olał? Ty myślisz że zachód to nierozgarnięci w tych tematach? Wiedzą kto w PZL to robił, a ja byłem kierownikiem wydziału, to co Oni wezmą się za inwestowanie w spółkę nie posiadającą specjalistów których Oni uważają. Będą bawić się w następne w RP kto rządzi ten rozdaje swoim kasę i odnowa? Widać dowód wprost po cenie Asseco że nie kupują tego o dronach z tą kadrą. A z Optimus kupili i z 28 zł za Optimus to doszedł do 186 zł za akcję. To Giełda i realne pieniądze, nikt dziwactw nie kupi jak są specjaliści i nie robią tego, a robią to panowie i kamieni kupa.
Widzę strasznie 'skromny' z ciebie gość ~Mazur. Swoje 'ego' masz rozbujane jak na wielkim młynie w wesołym miasteczku.
Niezły jesteś :-))), prawdziwy 'lider price'. Nie zdążyli cię chyba nigdzie docenić co? Dlatego taka frustracja i dowartościowanie w prezentacji swojej 'mega osoby'. Myślę, że już wystarczy tej twojej 'bogatej autoprezentacji' i ścieżki kariery zawodowo-naukowo-biznesowej. Pochwal się tym raczej w rodzinie lub u znajomków, tutaj tym furrory nie zrobisz :-))
Na Optimusie coś tam może i 'wykręciłeś', ale teraz twoja niezmierzona słabość, bo też nie zrobiłeś 186zł, ani nawet 98zł, czy 106zł ze swojego reko w VII. To o czym tu w ogóle rozprawiamy supermenie. To twoje pobożne życzenia jedynie, jak wielu innych tu akcjonariuszy :-)) Czekamy zatem na jazdę w górę, w mocne zielone. Mam nadzieję, że już nie długo.
Spółką zarządza Prezes Góral, a nie ty Pawełek, a Prezes Góral ma swoje wizje. Owszem jestem w stanie zrobić to na co tobie brakuje wiedzy doświadczenia i wyobraźni, wysokosprawny silnik który podołał by temu zamówieniu. Zamówienie Lockheed Martin. Podaję parametry podstawowe: 1. Zasięg lotu 800 km, 2. Zawis w punkcie nad celem ponad 72 godziny,3. Masa przenoszonego ładunku około 250 kg. I Lockheed Martin zapłacił by za to 500 000 000 $. Asseco zarobiło by jednorazowo 500 000 000 baksów + opłaty za licencje. A co gdyby Biedronka chciała kupić 500 000 małych dronów na Mikołaja dla dzieci, to od każdego drona za oprogramowanie Asseco ma 10 zł, zysk Asseco to 5 000 000 zł. I to wyjaśnia ten finansowy myk co wpływa na wycenę Asseco. A jak mniej jak 500 000 dronów to na wczasy dla Zarządu Asseco starczy. Zysk to Zysk, policzalny jest i ja nie wiem o co tobie chodzi z tymi dronami, szkoda bawić się w takie akcje na 5 000 000 zł dla Asseco, to duża spółka i co "Góra urodzi mysz"?
Wiem rozmawiałem, Góral wiele robi dla różnych przedsięwzięć, i chwała Mu za to, ale co ci od dronów robią dla wzrostu wartości akcji dla ASSECO? To dobre pytanie? Bo chyba należało by, gdyż to spółka giełdowa o ogromnym potencjale.