• Katastrofa Autor: ~Ewa [188.146.101.*]
    Co może tłum spowodowac
  • Re: Katastrofa Autor: ~nikt [5.173.107.*]
    Dnia 2020-10-02 o godz. 09:45 ~Ewa napisał(a):
    > Co może tłum spowodowac

jaki tłum? - dwóch upków w szelkach umawia sie na zwałę i jeden drugiemu sypie i kurs spada - potem robią na odwrót - to jest manipulacja kursem bo nie widzęprzesłanek do tak niskiego kursu - popatrzcie co się dzieje na innogene tam jest odwrotnie i pompują kurs bez podstawnie
  • Re: Katastrofa Autor: ~DaleCooper [194.92.0.*]
    No jeśli spółka pokazałą za 2 kwartał wyniki gorsze niż za 2 kwartał 2019, to jest to obiektywnie duże rozczarowanie i obiektywny powód do zwały. Szczególnie kiedy były oczekiwania, że na Covidzie Delko zarobi dodatkowo i pod to wchodziło tutaj wielu ludzi w ostatnim czasie.
    A to, że Delko jest bardzo nisko wyceniane od wielu lat, to juz osobna sprawa...
  • Re: Katastrofa Autor: ~Dar [37.47.139.*]
    Co ty piszesz za pierdoły. Zainwestuje w okulary. 1 półrocze 2020 zysk 10 mln. 1 półrocze 2019 tylko 7 mln. Gdzie ten spadek?
  • Re: Katastrofa Autor: ~DaleCooper [194.92.0.*]
    Dnia 2020-10-02 o godz. 10:51 ~Dar napisał(a):
    > Co ty piszesz za pierdoły. Zainwestuje w okulary. 1 półrocze 2020 zysk 10 mln. 1 półrocze 2019 tylko 7 mln. Gdzie ten spadek?

Rozróżniasz półrocze od kwartału? W pierwszym kwartale 2020 był duzy wzrost zysku w stosunku do 1 kwartalu 2019, niestety w 2 kwartale 2020 zysk był już niższy od 2 kwartału 2019 pomimo Covid. Półrocze całe na plus, ale 2 kwartał 2020 na duzy minus i dlategoz wała, bo gra była pod wysokie wyniki w czasie Covid, a jak widać spółka na Covid nic nie zarabia

• Re: Katastrofa Autor: ~amento [89.229.211.*]
    zobaczcie co dzieje się na Harper białe kołnierzyki celowo zbijają kurs, warto kupic za grosze
  • Re: Katastrofa Autor: ~Pretyou [83.21.177.*]
    Obecnie lepiej nic nie kupować poczekać aż sytuacja się uspokoi. Lepiej stracić 10 procent niż czekać na cuda parę lat i mieć coraz większą stratę.
  • Re: Katastrofa Autor: ~Elwira [5.173.232.*]
    To już chyba nie będzie wzrostu. Miało rosnąć pod covid. Nie udało się. Za słaba sprzedaż.Wszystkiego pozbyałam się po 17. Kapitał uratowany. Niestety przypuszczam, że od poniedziałku znowu niżej :-(
  • Re: Katastrofa Autor: ~Pretyou [83.21.244.*]
    Elwira będzie niżej na 100 procent tylko nie wiadomo czy od poniedziałku czy nie od wtorku. Delko to twór czysto spekulacyjny tu może być 10 złotych jak i 50 spokojnie.
  • Re: Katastrofa Autor: ~Elwira [5.173.248.*]
    O jakiej Ty cierpliwości mówisz??? Dzisiaj już drugi dzień czerwieni! Dobrze, że sprzedałam.
  • Re: Katastrofa Autor: ~Pioter [5.184.25.*]
    Na xtb spada 4dni po 2% po czym piątego dnia rośnie o 8 i cykl znów się powtarza :) generalnie wydaje się, że okazja może być dobra do kupna. Trzeba przeanalizować jeszcze nieco.
    słuszna racja przecież te spółki spadają jak chcą spekulanci taki Harper kosztował nawet 43 zł a wczoraj był notowany po 17 zł a kto wie czy nie spadnie nie długo poniżej 10 zł np. na 6-7 zł bo ma ogromne długi i fatalne wyniki a został na pompowany sztucznie, lepiej poczekać aż się sytuacja ustabilizuje bo możemy stracić wszystko.
  • Re: Katastrofa Autor: ~Beny70 [85.28.179.*]
    I tu się "amento" mylisz, nie masz racji porównując DELKO do HARPER przytaczając kwestie długu obu firm i ich marnych wyników.
    DELKO zadłużenie - minimalne, wyniki finansowe dobre ( wbrew temu co naganiacze na spadki mówią ).
    Oczywiście wzrosty kursu z ostatnich dwóch tygodni były lekko przesadzone, ale zjazd z 30.10 czyli dnia ogłoszenia wyników, to był " " wypadek przy pracy ". Być może nieprzewidziany splot wydarzeń nad którym spekulanci nie zapanowali, przesadzili w pewnym momencie i poszłooo, puściły stop losy - efekt widomy.
    Ktoś na forum sugerował że to fundy puściły spore ilości akcji, sprawdziłem które fundusze mają w portfelu DELKO, wynik taki jak zakładałem, żaden z funduszy w ostatnich dniach nie pozbywał się DELKO.
    Teraz pozostaje czekać co zrobi spekuła, ulica kursu nie wyciągnie do przyzwoitego poziomu (przyzwoity poziom to 22 - 24pln).
    Aktywność naganiaczy może sugerować że coś w tym kierunku już się dzieje a czy Ty będziesz naganiał na wzrosty czy spadki to jest bez znaczenia. Przyzwoita cena za akcję zostanie osiągnięta i myślę że to będzie szybciej niż się co niektórzy spodziewają.

W/w post jest moim prywatnym przemyśleniem i nie namawia nikogo do zawierania transakcji pod ich wpływem.
  • Re: Katastrofa Autor: ~Beny70 [85.28.179.*]
    Do "Elwira"
    W piątek pojawiła się niewielka - ale pojawiła się, dywergencja RSI ( tym razem pozytywna ) więc jakieś lekkie odbicie się szykuje.
    Cierpliwość, cierpliwość, cierpliwość.
    tylko że ja wspomniałem o Harper ze ma duże zadłużenie i małe zyski a nie o Delko które sprzedaje produkty Harper , tutaj spekulanci zdecydują co do dalszych losów kursów tych spółek
[x]
DELKO 0,00% 6,60 2025-09-19 15:30:53
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.