I tu się "amento" mylisz, nie masz racji porównując DELKO do HARPER przytaczając kwestie długu obu firm i ich marnych wyników.
DELKO zadłużenie - minimalne, wyniki finansowe dobre ( wbrew temu co naganiacze na spadki mówią ).
Oczywiście wzrosty kursu z ostatnich dwóch tygodni były lekko przesadzone, ale zjazd z 30.10 czyli dnia ogłoszenia wyników, to był " " wypadek przy pracy ". Być może nieprzewidziany splot wydarzeń nad którym spekulanci nie zapanowali, przesadzili w pewnym momencie i poszłooo, puściły stop losy - efekt widomy.
Ktoś na forum sugerował że to fundy puściły spore ilości akcji, sprawdziłem które fundusze mają w portfelu DELKO, wynik taki jak zakładałem, żaden z funduszy w ostatnich dniach nie pozbywał się DELKO.
Teraz pozostaje czekać co zrobi spekuła, ulica kursu nie wyciągnie do przyzwoitego poziomu (przyzwoity poziom to 22 - 24pln).
Aktywność naganiaczy może sugerować że coś w tym kierunku już się dzieje a czy Ty będziesz naganiał na wzrosty czy spadki to jest bez znaczenia. Przyzwoita cena za akcję zostanie osiągnięta i myślę że to będzie szybciej niż się co niektórzy spodziewają.
W/w post jest moim prywatnym przemyśleniem i nie namawia nikogo do zawierania transakcji pod ich wpływem.