Obroty dziś właśnie na wysokim poziomie - już teraz jest jest pierwsza 5 sesja pod wzgledem wolumenu w ostanim kwartale.... i własnie poleciał barn zwlającvy kurs pod 40 co jest grane?
W najlepszym wypadku, ktoś wywala, bo potrzebuje pieniędzy. W najgorszym ktoś ma wiedzę, że idzie złe info i wywala teraz, ponieważ mocno spadnie i odkupi taniej? Tak czy inaczej, ja zostaję chociaż jestem zaniepokojony dzisiejszą sesją.
Obrót już mamy ponad 1,1 mln więc sprzedają akcje i to już po 40 zł! Coś mi to wygląda że kurs poleci poniżej ceny emisji tak jak na Ryvu - gdzieś w granice 36-37 zł
W ostatnim półroczu były tylko dwie sesje z większym wolumenem (30 kwietnia i 16 czerwca przemieliło sie po ponad 100K paiera). Dziś poszły dwa batony po 5K w okolicach 40 i to po dobrym info. Niestety wygląda na to, że ktoś lepiej poinformowany wychodzi...
Patrząc po tym, że ponad 7000 akcji zostało dzisiaj zakupionych po 41 zł a na pkc nikt nie chciał kupić za 41,40 to nie był bym taki pewien tego wybicia... Ostatnio było wybicie, ale jak spadło z 47 zł do 41 zł a dzisiaj to spadek zaledwie z 43 zł
Tu może być jeszcze jeden scenariusz - wyjście funduszy inwestycyjnych ze spółki. Wkrótce rusza akcja emerytalna i środki z III filara będą przelewane do ZUS- jeżeli to jest to - wówczas spadki mogą być gigantyczne i długofalowe..
Ps. Sam miałem dzisiaj zakupić fajny pakiecik, bo kurs wydaje się atrakcyjny, ale jeszcze się wstrzymuję bo coś czuję, że wkrótce pojawi się "3" z przodu kursu....
chlopaki nie denerwujcie sie.
skupowano dzis po umowionej cenie 41 ( z groszami)
a do tej trzeba bylo zjechac. Zjezdzano juz od paru dni.
Znane ( przynajmnie powinny byc ) algorytmy kontrolowaly te akcje.
Jakie moga byc przyczyny? Bedzie troche wydatkow: Nowy budynek, mysle ze juz bardzo blisko akwizycji, mam cicha nadzieje ze bylaby to najpierw firma na zachodzie ( a to moze slono kosztowac na poczatku , ma byc rozpoznawalna i uzypelniac )covid podnosi koszty wszystkiego, no a modna to selvita stanie sie dopiero gdy pseudocovidowe wydmuchy runa.
Taki los pracujacych bez strzepienia ozorem.
Tym czasem maja nowego czlonka zarzadu .Pania immunolog , majaca sie zajac platforma imunologiczna.
Te spadki sa za bardzo kontrolowane,zeby sie przestraszyc.Ludzie z SLV zawsze milczeli jak grob na temat projektow ,ktore moga wypalic ( platforma AI szukajaca miejsc do dokowania na cov,a rowniez inne inhibitory).Jest mnostwo poblikacji na Linkedin dotyczacych tego co w tej chwili robia.Tyle ,ze to nikogo nie interesuje.Jak zwykle latwiej opychac scieme z Lublina.Nie pisze juz tu w ogole bo dostaje krwotoku wewnetrznego ,gdy czytam plewy na watkach. Ale teraz bedzie na pewno lepiej. Macie takiego ministra o edukacji ,ze tylko sie uczyc.
Niestety do Polski nie chca juz przyjezdzac naukowcy z zachodu. Hindusi swietni skad innad i zaplacalni boja sie ,ze na ulicy zostana obrzuceni blotem.Selvita potrzebuje spolki w cywilizowanym kraju , gdzie kolor skory miesniakow po dwoch piwach nie prowokuje. wybraliscie to macie
Masz rację, co do kursu. Mała korekta miało być trochę "powyżej" 40 (po 40,5 ale prawie na samym dołku). Oby ten dołek nie okazał się dziś górką ;-) . Pozdrawiam,
Nie wiem co wy piszecie drodzy forumowicze , że wasze komentarze są usuwane- pewnie wkurzacie się na maksa bo i powody macie, ale :-) Wydaje mi się, że najgorsze już minęło, kurs 40 zł obronił się chociaż sam wystawiałem zlecenia kupna na 39 zł...- i nie przeszły. Nie udało się zejść do tej ceny i w sumie dobrze - kupiłem pakiecik po 40 zł i liczę na wzrosty a nawet jak spadnie w co już szczerze wątpię - to się dokupi kolejny pakiecik uśredniający... Wg mnie dno zostało już osiągnięte. Teraz korekta w górę. Potencjał wzrostowy mamy spory bo aż 30% w stosunku do kursu sprzed dwóch tygodni (!) a raczej to jest pewne po rychłych informacjach za III kw 2020 plus potwierdzenie dofinansowania plus przejęcia itp. Sam jestem mega zaskoczony tym mega spadkiem, ale pewnie tu rozgrywały się większe przetasowania inwestorów. W przyszłym tygodniu nastąpi odbicie i urealnienie kursu spółki, przed którą są mega wzrosty. Pozdrawiam inwestujących i spokojnego weekendu życzę
Fakt, 40 wyskoczyło chwilowo ale wolumen 7 kilo akcji co daje 0.04% ogólnej ilości akcji, więc jeszcze trzeba poczekać na zakupy przy dużych ilościach. Stawiam do połowy października, ale to własna i subiektywna ocena sytuacji
Powinien spokojnie. To też ważne aby polka pod wybicie była dość wysoko. Lepiej startować z 40 niż z 30. Dzisiaj już dryf do brzegu o nazwie 40. Stany się zastępy więc może być jeszcze na fixie różnie. Ale tu fundamenty ok sa
Kurs 40 zł obronił się. W dwa dni prawie 2 mln zł przemieliło się - wg mnie teraz czeka nas stabilizacja i wzrost kursu bo cena jest mega atrakcyjna. i będzie dużo chętnych na zakup- sam się skusiłem.