Myślę ,ze zebranie pozniżej 4 nie było takie owocne .Obroty w tym przedziale były w przedziale 50 - 200 tys. Jednak widać ,że sporo jest inwestorów na longa. Oceniajac sytuacje rynkową wygrają podmioty ,które mają stabilny portfel zleceń i perspektywy na nowe zlecenia w-g mnie do nich właśnie nalezy MDI. Na portalach aukcyjnych po uwolnieniu działań komorniczych samemu można ocenić jak wiele branż dotknęła niepewność rynkowa. Technicznie mamy formację młota odwrócenia trendu spadkowego. Zyczę powodzenia !!!!!!!!!!!!!!
Dnia 2020-10-01 o godz. 08:58 ~Westerchold napisał(a): > Myślę ,ze zebranie pozniżej 4 nie było takie owocne .Obroty w tym przedziale były w przedziale 50 - 200 tys. Jednak widać ,że sporo jest inwestorów na longa. Oceniajac sytuacje rynkową wygrają podmioty ,które mają stabilny portfel zleceń i perspektywy na nowe zlecenia w-g mnie do nich właśnie nalezy MDI. Na portalach aukcyjnych po uwolnieniu działań komorniczych samemu można ocenić jak wiele branż dotknęła niepewność rynkowa. Technicznie mamy formację młota odwrócenia trendu spadkowego. Zyczę powodzenia !!!!!!!!!!!!!!
A oni dalej swoje.. Kurs zszedł poniżej 5 zł, to tylko na chwilę aby szybko odbić w kierunku 10. Teraz jest poniżej 4, to akumulacja przed odbiciem na nowe szczyty jest jeszcze większa. Przed raportem kurs na siłę utrzymywany powyżej 4,6 zł, aby po jego publikacji, i kolejnym kontrakcie wysypać wagon akcji z jak najwyższego poziomu. Trzeba mieć różowe okulary na nosie, albo zamienić rozum i chłodne oko na wiarę oby tego nie widzieć i i snuć pro wzrostowe scenariusze. Za 10 dni to tu kurs będzie w pobliżu 3 zł niestety. I nic wasze zaklinania rzeczywistości nie zmienią.
Paaulinka, dzisiaj spokojnie kurs mógł polecieć na 3.20, co było widoczne z rana, ale jest ładnie trzymany na poziomie 3.80 od kilku dni. Całkiem możliwe że jeszcze te 3.20 na dłużej zawita bo ma być zwała na ogólnym, ale z kilku rzeczy wnioskuję że następny rok będzie już dawał ładnie zarobić.
Ja podejrzewam, że Paulinka jest trolem funda dolującego cenę, dlatego jest tak aktywna. Im dlużej będą zaniżać cenę tym więcej akcji będę posiadał i w przyszlości więcej zarobię.
Spoko nie żartuj, kto normalny robi zakupy akcji na podstawie opinii z forum :) Tylko drobnica z nic nie znaczącym kapitałem ? Paaulinka jest na forum tej spółki grube lata, dlatego też może mieć trochę wypaczone zdanie o niej, ale zobaczymy w przeciągu roku kto ma rację - Paaulinka czy akcjonariusze myślący że podejście spółki będzie bardziej fair dla drobnych i do tego Skystone będzie coraz więcej chapalo z tortu OZE.
Ten sztuczny zjazd nie ma żadnego uzasadnienia. Niech zwalą nawet na 3 czy 2zł. to trzeba będzie zachłannie dobierać byle by naganiaczom nic nie wpadło. Pamiętajcie że trzeba być zachłannym jak inni się boją i wywalają i trzeba się bać jak leci w kosmos i wszyscy kupują :)) Pozdrawiam.
Taka ciekawostka jak to posiadacze MDI celnie czytają wykres. Tylko czemu ,po roku od jakoby odwrócenia trendu dalej tylko narzekania na poziom kursu? Może za mało czasu jeszcze upłynęło?
Hah, a Paulinka jak zawsze w punkt :) Zauważyłem, kiedy kurs był powyżej 4 zł, to Twoje zgryźliwe, czy też ironiczne komentarze przeplatały się z tymi innymi (za dużo nazwać pozytywnymi). Może one są wskaźnikiem, czyżby całkowita negacja=za chwilę będzie rosło ? :)
Na niemal każdej spółce można próbować zarobić. Ja przynajmniej rzadko skreślam spółkę jako potencjalne źródło zarobku. Oczywiście najprościej jest kupić spółkę stale poprawiającą wyniki na początku trendu wzrostowego i trzymać. I patrzeć jak rośnie portfel. Tyle tylko że jest niezmiernie trudno w odpowiednim czasie taką spółkę wychwycić.( Asbis po 3 zł, CDPROJEKT po 4 itp) Ważne jest jednak, aby zdawać sobie sprawę czy kupuje się firmę ze względu na fundamenty i korzysta z trendu, czy wchodzi spekulacyjnie pod podbitkę. A te mogą być z najprzeróżniejszego powodu. A czasem nawet i bez niego. I nawet największy gniot może dać więcej zarobić niż firma o super fundamentach, nisko wyceniana itd. Dla mnie MDI jest takim właśnie gniotem: głęboko przewartościowanym na tle wyników, z fatalną komunikacją z rynkiem, dwuznaczną historią.( nie bez przyczyny nikt tu nawet nie stawia prognoz okresowych) I różnica między nami jest taka że ja sobie zdaję z tego sprawę. A wy podniecacie się branżą, kontraktami które spółka zawiera (a co niby ma robić), jakimiś makro informacjami itd, itp.
Co jednak mają zrobić w obecnej sytuacji inwestorzy, którzy mają sporo akcji tej spółki? Na raz tak ad hoc sprzedać się nie da. Wystawiajcie codziennie po kilka k. a na pewno z czasem pozbędziecie się tych akcji i zaczniecie naprawdę zarabiać na innych spółkach. Sprzedać trzeba, bo tutaj spadki będą trwały jeszcze długo i będą bardzo bolesne dla posiadaczy akcji tej spółki.