Witam, no i w końcu oddali? Pytam bo mnie to też czeka, ale puki co nie zgadzam się z wartością odszkodowania którą przyznali mi za uszkodzony bagaż. Czy słusznie robię niech ocenią inni: https://youtu.be/lpAyDd6qVPU
Cześć mam pytanie czy zakupy w strefie wolnoclowej też są wazone i liczone do bagażu podręcznego?? I czy oprócz bagażu podręcznego można wziąść torebkę i czy też jest wazona razem z bagażem podrecznym
Witam od ponad czterech miesięcy nie otrzymałam pieniędzy za uszkodzony bagaż reklamacja pisemną została przyjęta przypisali nr reklamacji i na tym koniec zero odzewu na ponowne ponaglenia co dalej mam z tym zrobic
Dnia 2024-08-27 o godz. 18:01 ~Repka napisał(a): > Witam od ponad czterech miesięcy nie otrzymałam pieniędzy za uszkodzony bagaż reklamacja pisemną została przyjęta przypisali nr reklamacji i na tym koniec zero odzewu na ponowne ponaglenia co dalej mam z tym zrobic
Proponuję napisać na forum Bankier.pl, na pewno pomoże.
Przewoźnik przewozi to co mu zaladują slużby lotniska. W czasie lotu (teoretycznie) nic nie może się uszkodzić. Po przylocie znowu z samolotu wyładowują slużby lotniska. (Za to m.in. płacimyw opłacie lotniskowej.) Pretensje do Entera są źle skierowane
Na podstawie Konwencji montrealskiej oraz Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady nr 889/2002, przewoźnik lotniczy ponosi odpowiedzialność odszkodowawczą wobec pasażerów w razie uszkodzenia, opóźnienia lub zagubienia bagażu