• po MOJ-u kolej na Fasing? Autor: ~prosty_chlop [176.221.120.*]
    przed górnictwem węglowym jeszcze 2-3 dekady, a przecież wydobycie nie kończy się na węglu
    spółka księgowo warta 45zł, zyskowna, w perspektywie dalszy rozwój - o ile uruchomią kopalnię wyniki wzrosną skokowo
    po co im być spółką publiczną?
    jasne, że po 11 nikt nie sprzeda, ale po 15-20? może się udać i zakładam, że spróbują
  • Re: po MOJ-u kolej na Fasing? Autor: ~Myślący [85.221.155.*]
    Tutaj jest jednak trochę akcji w posiadaniu drobnych akcjonariuszy i myślę, że skrzyknęli by się do 10 % na walnym. Tak, że taki scenariusz tutaj nie przejdzie. Porozumienie warto założyć i mieć rękę na pulsie.
  • Re: po MOJ-u kolej na Fasing? Autor: ~leif2 [77.253.186.*]
    na FSG może być podobnie wycofanie z giełdy, szczególnie że jak po taniości wykupią MOJ, to wartość FSG wzrośnie, a więc będzie im zależało dać cenę wykupu za FSG jak najniższą...

wprawdzie tutaj główny akcjonariusz - Karbon - ma ok. 60% głosów, ale przy braku mobilizacji, czyli jak będzie mało drobnych akcjonariuszy na walnym, to te 60% może dać mu więcej niż 90% i przegłosują...

także myślę, że trzeba sobie to uświadomić, że po MOJ następny może być FSG - trzeba zacząć robić szum wokół tego obecnego wycofania MOJ i uświadomić komu trzeba, że krzywdzi się mniejszościowych, nikt nie lubi kontrowersji, zamieszania itp. - szczególnie jak chce się pozyskiwać kredyty itp. od instytucji finansowych albo środki ze Skarbu P na różne tarcze czy dotacje...

• Re: po MOJ-u kolej na Fasing? Autor: ~Arthurius [94.172.219.*]
    Z tego co wiem, była reprezentacja drobnych na ostatnim walnym, więc Biki zdaja sobie sprawę, że to tutaj nie przejdzie. Musieliby dać akceptowalną cenę. To jest obecnie główna przesłanka do przytrzymania tych akcji.
  • Re: po MOJ-u kolej na Fasing? Autor: ~Pola [37.47.81.*]
    Trend rozpoczęty....dawać do 7-8 zł.
  • Re: po MOJ-u kolej na Fasing? Autor: ~abc [37.225.15.*]
    Dnia 2020-10-07 o godz. 14:30 ~Arthurius napisał(a):
    > Z tego co wiem, była reprezentacja drobnych na ostatnim walnym, więc Biki zdaja sobie sprawę, że to tutaj nie przejdzie. Musieliby dać akceptowalną cenę. To jest obecnie główna przesłanka do przytrzymania tych akcji.

Na KCI główny chce wycofać akcje z giełdy płacąc 20 gr za 1 zł majątku.

Drobni na KCI zablokowali wyjście z GPW, a kurs KCI nadal w czarnej d...

na Fasingu może być niestety podobnie
  • Re: po MOJ-u kolej na Fasing? Autor: ~devon [83.4.118.*]
    aż tak to nie. na KCI jest innego typu problem, który tu nie występuje.
    ale czas się zorganizować, zróbmy jak w KCI, ktoś musi przejąć inicjatywę i zacząć coś robić
[x]
FASING 0,00% 12,60 2025-11-07 15:57:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.