Tak oto na GPW dobrnęliśmy do parodii gdzie goodmax zwiększa pozycję poza rynkiem a cfi nie wprowadza akcji. Ośmieszają w ten sposòb GPW i KNF omijając wezwanie (zakładam, że jest to zgodne z prawem) i przyciskając mniejszościowych, ktòrzy nie mają jak sprzedać akcji poza goodmaxem, ale to też nie wszyscy i zależy od momentu i Inga wypuszczonego przez cfi odnośnie projektòw co z pewnością działa jak kij i marchewka.
Ze swej strony i tak jestem wdzięczny cfi, bo dowiedziałem się, że na GPW może powstać taka sytuacja w ktòrej prawo zabrania mi obrony poprzez ogłoszenie do sprzedazy swoich akcji czyli de facto zabraniają mi dysponowania swoją własnością.
A to z kolei pchnęło mnie do wycofania się z GPW i tym sposobem uratowało mi portfel mimo zawłaszczenia akcji efektu.
Sytuacja w ktòrej nie mogę dysponować swoją własnością w tym przypadku akcjami zarejestrowanymi jest w moim poczuciu zawłaszczeniem
I co ciekawe goodmax w jakiś sposòb kupił a ktoś sprzedał, ale ja ogłosić sprzedaży swoich akcji nie mogę.
Co istotne i do odnotowania KNF nie może w przyszłości powiedzieć, że nie wiedzieli!
Jest jakies archaiczne prawo, ktòre zabrania ogłoszenia choćby na portalu swoich już zarejestrowanych akcji i w ten sposòb cfi wiedząc o tym nie wprowadza już prawie przez rok serii EE przez co za pomocą kija (projektòw uchwał z emisją) i marchewki (kupno od wybranych akcjonariuszy po wycenach 0.2 do wartości księgowej) kształtują kurs nastroje.
Co istotne z racji, że KNF zna tą sytuację robią to zgodnie z prawem. Nie z duchem i panującymi zasadami rynkowymi, ale najwidoczniej tak można.
mądralo , skoro cię nie ma to czemu jesteś? Tak a propos 8 maja zarejestrował je KRS to dla Ciebie już minął rok? Na życzenie robią prospekt jak juz napisali wszyscy wiemy ze obecnie to 6-9 miesięcy!
Anka jakbyś chociaż na chwilę włączyła logiczne myślenie to nie zadawałabys takich pytań wiedząc, że jestem z racji tego, że skoro objąłem serię EE i jej nie wprowadzono to samo z siebie wychodzi, że jestem.
Tutaj nie ma żadnych mądrości a jedynie relacjonowanie tego co tutaj się dzieje i jakie są nastroje.
Emisja rozpoczęła się od odcięcia pp a to bodaj były okolice 20 stycznia.