• Zenada ten raport Autor: ~bankrut [37.47.253.*]
    Przestancie naginac
    Ten raport jest slaby tyle to taki ekobox w 1q wyciagnal a kapitalizacje ma 10x mniejsza od tego balona hehe
  • Re: Zenada ten raport Autor: ~Domel [31.60.225.*]
    Nikt nie nagania po prostu to dobry raport dla tej spółki .jeżeli ktoś liczył że będą tu miliardy w tym raporcie to właśnie naganiacze ale na szczęście jest spokojnie i adekwatnie do wyników czyli co kwartał będzie lepiej a tym samym wyżej . Pozdro
  • Re: Zenada ten raport Autor: ~damian [88.156.137.*]
    Czy ja wiem, ale nie zgodzę się z opinią autora posta. OZE w Polsce i Europie będzie się rozwijać, nic tego nie zatrzyma.

Firma zwiększyła przychody oraz zysk o około 1 mln zł. (43 osoby, ilość osób w produkcji została zwiększona=nowe zlecenia). Firma ma nowe zlecenia, otwiera się szansa na budowę biogazowi i dalszy rozwój w farmy PV. Sam PKN i PGNiG będzie budować biogazownie i farmy wiatrowe. PKN będzie chciał być bardziej zielony (chyba Cegielski ma dostarczać silniki i proces).
    link 

Zbliża się rok 2021, w którym Polska musi pokazać przed EU swoje zobowiązania w mocy zainstalowanej z OZE...

Z raportu:
    - "W pierwszym półroczu 2020 roku Spółka odnotowała ponad 50% wzrost przychodów w stosunku do analogicznego okresu roku poprzedniego. Spowodowane było to głównie realizacją projektów biogazowych, których Spółka nie realizowała w pierwszym półroczu 2019. Na dzień niniejszego sprawozdania Spółka realizuje, na różnym etapie zaawansowania, 6 projektów biogazowych. "

- "Po dniu 30 czerwca 2020 roku Spółka podpisała ze spółkami celowymi należącymi do firmy R.Power 21 umów na budowę elektrowni fotowoltaicznych o łącznej wartości netto 25,6 mln zł. Na dzień niniejszego sprawozdania Spółka rozpoczęła prace przygotowawcze związane z realizacją tych 21 kontraktów. Równolegle, w celu sfinansowania realizacji tych projektów, Spółka pozyskała w mBanku dedykowane finansowanie w kwocie 10 mln zł. " - załóżmy że będą mieli 15% OH z tych umów, to przełoży się na 3.6 mln... (43 osoby).

Spółka ma ponad 8% akcji własnych, niestety jest tylko 15% poza głównymi akcjonariuszami (zarząd nie sypie akcjami). Niestety ale jest bardzo niski wolumen obrotu co może świadczyć o tym, iż osoby które mają akcje nie zamierzają ich sprzedawać...być może zostanie uwolnione na rynek 6% akcji (o ile dobrze przeczytałem), to może być jakiś impuls do wzrostu wolumenu notowań. Obligacje o wartości około 6 mln zł mogą zostać również przekształcone w akcje, gdzie jedna akcja będzie miała wartość 5 pln, czyli powyżej tego co obecnie oferuje giełda.

Każdy sam za siebie decyduje....
  • Re: Zenada ten raport Autor: ~abcd [83.28.218.*]
    I po co kłamiesz?

Ekobox wyciągnął, ale 1,3 mln straty, a nie zysku XD

Poniżej tabela z ich raportu

• Re: Zenada ten raport Autor: ~abcd [83.28.218.*]
    widzę, że się tabela nie załączyła.

Ekobox wygenerował 1,3 mln straty za pierwszy kwartał 2020 r., przy 2,9 mln zł przychodu. Śmiech na sali. No mistrze!

A ty chcesz porównać tę wydmuszkę do MDI Energia, która wygenerowała w 2 kwartale ok 80 mln zł przychodu i 1,2 zysku?

Liczysz, że ktoś tego nie sprawdzi?

Nie ośmieszaj się
  • Re: Dobry raport Autor: ~Lama4 [31.0.81.*]
    Olejcie bankruta, to jest słynny i wyśmiewany bankrut z forum pcc exol, to samo IP, jemu się nigdy nic nie podoba, spadkowy troll
  • Re: Dobry raport Autor: ~bankrut [37.47.240.*]
    No i co kto mial racje
  • Re: Dobry raport Autor: ~ludwik [31.0.126.*]
    jeszcze dziś na zielono.
    No na pewno :)
    Ponizej 4zl tam sie widzimy
  • Re: Dobry raport Autor: ~ludwik [31.0.126.*]
    jak tam leszcze.
  • Re: Dobry raport Autor: ~Ulmik [31.0.21.*]
    Hehe no to lecimy w kosmos :)
  • Re: Dobry raport Autor: ~chico_bon_bon [109.233.91.*]
    nie mam dostępu do notowań...możecie wyjaśnić
  • Re: Dobry raport Autor: ~Łuki [89.64.46.*]
    Zapakowałem parę kilo poczekam ciekawie się zapowiada 4,23 to godziwa stawka na chwile obecną spółka na longa a takie mi najbardziej odpowiadają pozdrawiam.
  • Re: Dobry raport Autor: ~paaulinka [87.206.114.*]
    Może inaczej patrzymy na notowania. Ja widzę cały czas sypanie akcjami.I im kurs wyżej to podaż agresywniejsza. A jest taka zasada, "Jak kurs nie rośnie po dobrych fundamentalnie informacjach to będzie spadał." I na chwile obecną ona obowiązuje.
    Ja czekam ponizej 4zl
  • Re: Dobry raport Autor: ~Amigo [176.98.119.*]
    Ja czekam powyżej 5 zl
  • Re: Dobry raport Autor: ~Łuki [89.64.46.*]
    No i jest Jest Umowa !!!!
  • Re: Dobry raport Autor: ~Tia [5.172.237.*]
    Dnia 2020-09-18 o godz. 10:09 ~Łuki napisał(a):
    > Zapakowałem parę kilo poczekam ciekawie się zapowiada 4,23 to godziwa stawka na chwile obecną spółka na longa a takie mi najbardziej odpowiadają pozdrawiam.

zaczekałbyś do dzisiaj to kupiłbyś o całego złotego taniej ,kurs jak wiesz dotknął 3,27,- a
    co jutro będzie ,czy zejdzie poniżej 3 zł.
  • Re: Dobry raport Autor: ~chico_bon_bon [109.233.91.*]
    póki co strasznie się kurs męczy i nie może zdecydować a szkoda bo przydałoby się wybicie i druga fala wzrostów...;/
  • Re: Dobry raport Autor: ~Bankrut [37.248.156.*]
    I czekam na wasze akcyjki ponizej 3zl tam podąża kurs
  • Re: Dobry raport Autor: ~poli [80.238.125.*]
    Hehe 3,99 to chyba raczej pod cztery matematyku :) życzę Ci połamania nóg w weekend.. pozdrowieniam psie
  • Re: Dobry raport Autor: ~Ulmik [37.248.138.*]
    Na Borucie te same zagrania były po 0.25zl a później tydzień i było 1,3zl
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [37.47.218.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [80.238.125.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Dobry raport Autor: ~bankrut [37.47.251.*]
    Up
  • Re: Dobry raport Autor: ~bankrut [37.47.242.*]
    I jak zarobieni ? .ponizej 3 zl aktualne tam zbieram akcyjki
  • Re: Dobry raport Autor: ~To [5.172.237.*]
    Dnia 2020-12-02 o godz. 18:14 ~bankrut napisał(a):
    > I jak zarobieni ? .ponizej 3 zl aktualne tam zbieram akcyjki

dzisiaj był poniżej 3 zl. nie zauważyłem .
  • Re: Dobry raport Autor: ~Bankrut [178.235.190.*]
    tak jak pisalem ponizej 3zl mozna sie zaczac pakowac
    na poczatek 2.80zl
[x]
MDIENERGIA -0,51% 0,77 2026-02-19 16:14:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.