• Augmented reality! Autor: ~Rado [176.115.85.*]
    Nowa technologia opracowana razem ze spider cam!
  • Re: Augmented reality! Autor: ~fanpli [89.64.79.*]
    https://www.facebook.com/PlatigeBroadcast/videos/3613856208646711/?extid=qjHgKAwHqedabjg4
    wygląda to imponująco
    poza tym, cieszy mnie wybór miejsca, bo kibicuję zespołowi w którym gra lewy
    mam nadzieję, że tak jak napisali na fb
    technologia ta naprawdę zrewolucjonizuje rynek filmowy i reklamy oraz tv
  • Re: Augmented reality! Autor: ~Rado [176.115.85.*]
    No od razu z grubej rury najlepszy zespół na świecie :)
  • Re: Augmented reality! Autor: ~Rado [176.115.85.*]
    Fanpli dla mnie te trzy sektory to sektory przyszłości na gpw: AI, offshore i vfx. No może jeszcze dobre spółki gamingowe można podpiąć pod to. To jest przyszłość giełdy. Gam prędzej czy później pojawia się duże pieniądze. Platige zalicza się do tego grona.
  • Re: Augmented reality! Autor: ~Kibic [37.190.159.*]
    Zalicza się do tego grona i będzie się zaliczać tylko nic się na PLI nie zarobi pomimo tak silnych pragnień bo nieprzebrane ilości akcji mają do ubrania pacanów akcjonariusze -założyciele firmy. I będą tak ubierać, ubierać pacanów aż przyjdzie bessa światowa, trzecia fala covidu, konflikt zbrojny itp.
  • Re: Augmented reality! Autor: ~Rado [176.115.82.*]
    No proszę a ja zawsze myślałem, że duży ff to problem. Kolega kibic przytoczył tu odmienna teorię
  • Re: Augmented reality! Autor: ~fanpli [89.64.79.*]
    szybko rozwijająca się branża, ze świetnymi perspektywami i rosnącymi nakładami!
    https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/18-8-mld-dolarow-w-2020-r-na-wirtualna-i-rozszerzona-rzeczywistosc
    platige ze spidercam może tutaj wyrosnąć na lidera....
    ''  Niedawno zakończyliśmy wspólne warsztaty z Vizrt i Platige Broadcast na temat wykorzystania nierealnej technologii. Wreszcie, co możemy powiedzieć o naszej współpracy, to dopiero nabiera rozpędu i cieszymy się na wspólne realizowanie projektów na całym świecie.''
    https://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=pl&u=https%3A%2F%2Fwww.spidercam.tv%2F2020%2F08%2F04%2Fpoland-one-step-closer-to-excellence%2F

• Re: Augmented reality! Autor: ~Rado [193.0.197.*]
    Myślisz fanpli, że to jest ta tajemnicza technologia przełomowa, o której pisali ostatnio we wpisie na fb?
  • Re: Augmented reality! Autor: bialoczerwony1972 [91.202.175.*]
    Cisza na forum, cisza w notowaniach....
    Co jest?Nikt nie wie, że PLI robi i to i to i to wrrrrr
  • Re: Augmented reality! Autor: ~Zbyszek [176.221.123.*]
    A czego się spodziewałeś? Przecież to kolejna nieznacznąca "ciekawostka" która przyniesie mierny zysk (o ile w ogóle).
  • Re: Augmented reality! Autor: bialoczerwony1972 [188.146.96.*]
    No piękny portfel motywacyjny!!! A za co to? Za wzrost kapitalizacja czy zysków? Jprd
  • Re: Augmented reality! Autor: ~Qwerty [89.64.91.*]
    Za poukładanie firmy, po to aby go związać z pli na długo i będzie jechał na tym samym wózku co akcjonariusze
  • Re: Augmented reality! Autor: ~fanpli [89.64.77.*]
    od ok roku znany jest program motywacyjny spółki, a niektórzy zachowują się
    jakby się z choinki urwali
    warranty są przyznawane za określone cele, za 2019 była to rekordowa w dziejach spółki ebitda...
    nie powinno dziwić związanie na lata sternika grupy platige
    czując się akcjonariuszem spółki a nie zwykłym najemnym menadżerem
    ma się inna motywację do pracy, nie obciąża się spółki też comiesięczną jakąś bajeczną pensją
    owszem spółka ponosi koszt tzw papierowy emitowanych akcji, ale przynajmniej wiadomo, że
    czołowego menadżera nie podkupi ktoś inny
    lock up dobrze świadczy o zamiarach prezesa i faktycznie grupa staje się coraz bardziej poukładana
    a jej bilans coraz bardziej zdrowy
    tym co się mało orientują napiszę, że w spółce nie ma służbowej floty, ani kierowców do obsługi zarządów
    hehe, pensje nie robią wrażenia, a wiec program motywacyjny wydaje się zasadny aby na maksa
    budować wartość swojej firmy, a nie cudzej... i różnicę zarządzającym
    zrobi wartość 100- 200 zeta za jedną akcję
    a, nie dzisiejsze 25-30...

Tak urwali się z choinki....
    Związanie managera za pomocą akcji z programu motywacyjnego :)
    Póki śmierć nas nie rozdzieli :)
  • Re: Augmented reality! Autor: ~Qwerty [37.47.33.*]
    Cóż jeśli czujesz rozczarowanie ze spółka nie zmienności lub nie generuje przynajmniej dwóch espi tygodniowo to nikt tu nie musi być do śmierci - można poszaleć np. na simfabric czy jak to sie nazywa
  • Re: Augmented reality! Autor: ~zxc [95.49.50.*]
    Albo wycieczka do bankomatu :D
    @Qwerty

No widzisz miszczuniu na tym forum mogą pisać i ci zadowoleni ze Ebitda urosła od 2012r o 300tyś zł ( i za to prezes dostał 40k akcji wartych 1mln zł przy obecnym kursie) i tacy jak ja którzy uważają, że to gruba przesada.

Jak ci się nie podoba krytyka to załóż sobie z kolegami z tego forum ( nie będę wymieniał nicków grupę na Wykopie, FB czy gdziekolwiek indziej i tam klepcie się po plecach czy nawet po pupci jeśli lubicie). Natomiast ja zostanę tu i jeśli spółka zrobi coś dobrze to będę ją chwalił a jeśli coś mi nie będzie się podobać to także to napiszę.

btw. pisanie, ze akcje motywacyjne przywiązuja kogokolwiek do spółki na bananie to infantylizm i tyle.

• Re: Augmented reality! Autor: ~Zxc [5.173.128.*]
    Na razie to zaczynamy wirusa 2.0. Na wycenach juz widać.
  • Re: Augmented reality! Autor: ~Qwerty [89.64.92.*]
    Argument ze coś jest złe bo jest złe, jest taki sam jak coś jest dobre bo jest dobre - nie pisz co ci się nie podoba, pisz dlaczego używając argumentów - wtedy można polemizować - przy czym pisanie ze coś jest śmieszne nie jest argumentem
    Przeczytaj mój ostatni post przed twoim w którym twierdzisz, że nie podałem argumentu. Czyli teraz co, gdy ebitda urośnie znowu o milion i będzie rekordowa to znowu kolejne wagony akcji?
    Napiszę to wyraźnie, prezes może dostać i 100k akcji, tylko że znaczną poprawę wyników. Na razie to wychodzimy na poziom z 2012r. Jakie są cele finansowe ( zysk,ebitda, przychody) po uzyskaniu których zarząd dostaje premię motywacyjną w postaci akcji?
    No proszę, jestem bardzo ciekawy bo sam ( może jestem nieudacznikiem) nie potrafię tego znaleźć w sieci....
  • Re: Augmented reality! Autor: ~wkurzony_inwestor [185.215.72.*]
    kolejna osoba z 40k tysiacami akcja do sypania
    byl juz byly prezes, zona, kobylinski, teraz nowy prezes
    czy to jest jakis klub sypaczy? jak to ma rozsnąć?
  • Re: Augmented reality! Autor: ~fanpli [89.64.77.*]
    @wkurzony_inwestorze
    jakim trzeba być ignorantem, aby nawet nie przeczytać o co chodzi w programie motywacyjnym
    i zabierać się do komentowania...
    akcje będą objęte wieloletnim lockupem i nie stanowią w tym czasie żadnego zagrożenia tzw sypaniem
    ps>zresztą, nawet jakby zakazu sprzedaży nie było to wątpię aby akurat pan żbikowski sypał je w rynek
    a, za jakiś czas, jak przejdziemy na podstawowy to z pocałowaniem w rękę fundusze będą się biły
    o akcje tej spółki

• Re: Augmented reality! Autor: ~HueHue [45.135.187.*]
    Muszę powiedzieć, że gdyby nie Covid i śmierć branży eventowej to ta technologia w normalnym świecie bez wirusa mogłaby być ciekawym rozwinięciem branży reklamowej. Na razie, to fajny gadżet do szuflady na nowe czasy a koszty rosną za utrzymywanie całego sztabu ludzi od tego typu produkcji.
    Jeśli chodzi o polską giełdę to pikuś w porównaniu do rynku filmowego. Zapaść w kinach jest porażająca, choć nie odczuwalna jeszcze. Platige is skazany na wasalne produkcje dla Netflixa i inne platformy za "fix price"
    Jak to mówi białoczerwony "Dovry long term" ;)
  • Re: Augmented reality! Autor: ~ZTVP [185.246.208.*]
    Platige się nie postarał...
    Jak widać Unreale Vizrt to nie wszystko. Siermiężne jak zawsze w TVP
    https://wtv.pl/wiadomosci-tvp-240920-mk-edyta-lewandowska

Tak to wyglądało naprawdę....
    link
  • Re: Augmented reality! Autor: ~ZTVP [185.246.208.*]
    Dokładnie tak...
    https://www.unrealengine.com/marketplace/en-US/product/maple-tree-pack

[x]
PLATIGE 0,00% 11,50 2025-10-07 17:00:00