mam 100k tego towaru i nigdy poniżej 5 zł im nie oddam, w piątek jeszcze dokupiłem i trzeba być naprawdę mocno naiwnym by oddawać za bezcen tak dynamicznie rozwijającą si e spółkę, to nie jakies pkp cargo czy bogdanka ale spółka która przejmuje spółki na całym swiecie i mocno je rozwija.
pleciesz bzdury mam ponad 100 k tego towaru i nie oddam ani szt taniej niż 5 zł jak wycofają z giełdy będę otrzymywał z tej spółki bo akcje rosną w siłe
przy wykupie przymusowym rzeczoznawca musi wycenić wartość spółki a ona jest ogromna, tak kiedyś było na yawal nie oddałem na giełdzie kiedy kurs wynosił 4,60 zł po wycenie przez rzeczoznawcę w przymusowym wykupie zapłacili mi po 21 zł całkiem fajną sumkę tu będzie podobnie, spółka rośnie w siłę nie płaci dywidend zobaczysz że będą musieli godziwie zapłacić A TA CENA według mnie TO ŚMIECH NA SALI.
Ja byłem na tym ostatnim WZA. Oprócz mnie było może z 3 osoby inne niż te z porozumienia. Ja już sprzedałem, choć trochę za wcześnie bo po 2,33. Reszta pewnie tez. Tam została sama drobnica, nikogo finansowego. Musiałby mieć ktoś pare % żeby powalczyć, może jakieś TFI które nie było na ostatnim WZA ?
Ale tu nie chodzi o żadna walkę. Jak nie skupia/skupili 95% to będą musieli podnieść cenę. Jak skupia to nie ma tematu. W jednej z uchwał WZA przewidzieli taką sytuację. Ale to przecież wiesz bo byłeś. Jak skupia 95% to też nic nie zmieni w stosunku do dzisiejszej wyceny. Jak będą mieli 100% w swoich rękach to z automatu podnoszą sobie 20% wycenę firmy w jakichkolwiek rozmowach np. z potencjalnym inwestorem. A więc są zainteresowani kupieniem całości. To że jest drobnica to raczej nie ułatwia zadania. Recepta to wyższa cena w wezwaniu. Maja na to budzet przewidziany w uchwale z WZA. I Prezes się przy okazji uwiarygodni i pokaże ile dla niego jest warta jego wlasna firma.
Też to przerobiłem z Yawalem. Trzeba było poczekać na pieniądze prawie dwa lata, ale skupując przed końcem notowań tanie akcje za ponad 4 zł miałem ostatecznie super stopę zwrotu z tamtej inwestycji.
Nie zawsze jednak jest tak różowo. Na dołowanym miesiącami Ergisie wyszedłem ostatecznie na zero, a zdjeli go z banana za ułamek wartości. Sporo właścicieli nie doczekało godziwej zapłaty za swoje akcje.
Zobaczymy jak tu się ostatecznie rozegra. Liczę, że ktoś z większym pakietem tego nie odpuści i zawalczy o godziwą wycenę zebranych akcji dla siebie i tych mniejszych.
Takie akcje tylko pokazują jak dzikim krajem jesteśmy i jak ważna jest dywersyfikacja na GPW.
Podniesienie wymagania 95% akcji jest śmieszne i nie rozwiązuje sytuacji .Jeżeli kogoś kto kupował akcje po 4żl zmusza się do oddania po 2.42 to jest to zwykły rabunek i państwo powinno chronić akcjonariuszy a nie pazwalać ich okradać .Tak siły gospodarki która powinna być opartana giełdzie nie zbudujemy .
W 2013 roku oferta publiczna akcji była po 2,50 zł. Uwzględniając przez te 7 lat dochody, dotacje, rozwój firmy i inflację to zostaliście przez zarząd oszukani.
A nie OFE ? Zarząd to raczej swojego interesu przypilnował i tyle. a Ci smutni panowie z ofe co naszymi emeryturami zarządzają i to za ciężkie pieniądze. Ktoś ich zmuszał do sprzedaży po 1,80zl? Czytałem ostatnio wywód niejakiego Zagaly z BNP. Szkoda posac, coz za hipokryta totalny, lepiej by sam napisał za ile sprzedał i po co. ofe miały 25% tej spółki, wystarczyła połowa i spółka nigdy by z giełdy nie zeszła.