EPS w górę, wartość księgowa w górę, gotówką jest a dywidendy nie wypłacili.... Bedzie wyższa w przyszłym roku pewnie. Wyniki dobre!. Pozdrawiam. Dywidendowy
Szok. I to niedoprawione za bardzo tarczami itp, tego chyba nikt nie brał pod uwagę. Jest co nadrabiać, bo właściwie można wracać na poziomy sprzed pandemii.
A może zarząd chciał się zabezpieczyć przed nieprzewidywalnymi skutkami koronawirusa. Wyszło bardzo dobrze. Dla mnie bardziej liczy się to, że spólka ma zyski w trudnych czasach a nie to, że dostanę dywidende w tym roku. Jak w końcu będzie to miało odbicie w wartości spółki z przed kryzysu, to dywidenda spłaci się sama 5 lat do przodu. Dobra spółka, tak trzymać:)
To nie jest Biomed na którym można zarobić w dzień 30%, a później stracić w kolejny(inna rzecz, że na 2 kółkach na Biomedzie przy inwestycji 2x po 35k zł zarobiłem 30k zł na czysto, ale takie akcje to tylko przy kapitale max 10% całości. Resztę wolę inwestować w Toya, Marvipol, Eurotel i na razie bez skutku w PKO BP i Pekao. Bardziej są przewidywalne.
Jakbyś przeanalizował w długim okresie spółki dywidendowe i nie dywidendowe, to te pierwsze nie tylko są bezpieczniejsze ale i generują wyższe stopy zwrotu. Dlatego wypłata dywidend bez przerwy jest tak ważna, nawet niższa ale żeby jednak była... Pozdrawiam. Dywidendowy
Perspektywy to są nadal nie wiadome. Jak wróci 2 fala koronawirusa to nikt nie wie czy z powrotem nie zamkną galerii handlowych. Na nasze "szczęście" nie ma wyborów przez kolejne 3 lata więc nasz "wspaniały rząd" będzie preferował kombinowanie z mniejszą ilością testów na korona, aby obniżyć ilość zakażeń na jesień/zimę niż z powrotem zamknąć gospodarkę.
Gdyby jednak zamknęli gospodarkę to co preferujecie? Brak dywidendy przez 1-2 lata, czy bankructwo spółki przez oddanie rezerwowej gotówki na czarną godzinę bo mniejszościowi chcą kasę z dywidendy i w przypadku bankructwa nasze akcje lecą na łeb na szyję.(włożyłem w ta spółkę 50k więc szkoda mi tych pieniędzy).
ja się nie znam, ale przesunęli ''płatności części zobowiązań publiczno-prawnych'' na kwotę 2.402 tys. zł, dostali 1 419 tys. zł dofinansowania do płac z urzędu pracy, subwencje dostali w maju a oddali w sierpniu. I takie pytanko, czy te kwoty nie zmieniają wyniku netto?
Bardzo mi się podoba, że już na xiaomi jest 1,5 mln zysku
Czy ktoś tam w sprawozdaniu widzi jak soon energy sobie radzi?
Czyli jednak firma która nie płaci dywidendy też może być zyskowna:). Zakładałem, że wzrośnie po wynikach, ale nie wiedziałem, że tak bardzo. Przyjemnie w ciągu jednego dni być 10k do przodu:)