A niby jak ma być zwala, skoro pewnie wszyscy, którzy nie wróżą tej spółce nic dobrego, to już sprzedali po 6+/-2zl? Została jeszcze stara gwardia Dareczka.
Żeby zrobić dobrą grę MMO potrzeba MINIMUM kilku do kilkunastu milionów zlotych. Tu nawet nie wiadomo, czy ktokolwiek zechce się podjąć audytu rozgrzebanej produkcji Edengrad. Bez audytu nie będzie kontynuacji prac nad grą. Poza tym w strategii same ogólniki, które sam mógłbym napisać po lekturze gamingowych portali a nie jestem specjalistą.
Sprzedanych akcji plus minus 6 nie było za wiele.Ten Edengard nie wiadomo w jakim jest stanie jednak reanimacja go wymaga kasy.Strategie sam bym napisał lepszą.Ale osoba Prezesa tutaj widzę potencjał.Chłop ma głowę na karku do biznesów.I do Zarzadu wszedł fachowiec.Jak kolwiek to teraz nie wyglada to myślę że do końca roku Dawid zakręci tutaj jakieś lody
Czytałem życiorysy obu Panów i nie widzę spektakularnych sukcesów w branży gamingowej. Wygląda na to, że Pan Modro bardzo sprawnie prowadzi biznesy, ale w innych branżach. Pan Burliga jest zaangażowany w projekty gamingowe, ale bez sukcesów na podstawie których można wróżyć powodzenie prac nad Edengradem. Nie znaczy to, że duet nie ma potencjału, ale na podstawie ogólnodostępnych informacji ciężko powiedzieć, że Panowie mają doświadczenie potrzebne do dokończenia tego niełatwego projektu. HBG to raczej ich poligon doświadczalny, kupiony przez Modro za relatywnie małe pieniądze. Oczywiście można na tej spółce >grać<, ale ryzyko jest duże, jak na loterii. Zapewne wielu tak, jak ja, liczyło na jakieś konkrety w strategii. Komunikacja zarządu z akcjonariatem jest sprawna, ale komunikat słaby. Słowność zarządu podtrzymuje nadzieje, ale ich nie podsyca, co widać w kursie.
Dnia 2020-09-08 o godz. 20:28 ~Taichi napisał(a): > A niby jak ma być zwala, skoro pewnie wszyscy, którzy nie wróżą tej spółce nic dobrego, to już sprzedali po 6+/-2zl? Została jeszcze stara gwardia Dareczka. > > Żeby zrobić dobrą grę MMO potrzeba MINIMUM kilku do kilkunastu milionów zlotych. Tu nawet nie wiadomo, czy ktokolwiek zechce się podjąć audytu rozgrzebanej produkcji Edengrad. Bez audytu nie będzie kontynuacji prac nad grą. Poza tym w strategii same ogólniki, które sam mógłbym napisać po lekturze gamingowych portali a nie jestem specjalistą.
Miałem akcje HBG, ale pójdę za Twoją radą i teraz spróbuję zarobić na komediopisarstwie :-)
Może to zajęcie będzie wydajniejszym źródłem zarobku niż inwestycja w HBG.
Napisałem Ci o wisielca na Awm:)Miałem racje!!!!Teraz Ci napiszę że do końca września tam podbiją pod raport.A potem znowu zwałka.A co do Hgames to akcji jest 600 k a ruchy odbywajà się ilością w okolicy 1 k.O czym świadczy ta dysproporcja?Akcje są skumulowane,brak dystrybucji.Mocne ręce trzymają.Do ilu spadnie nie ma znaczenia.Taki jak ty i tak nie zbierze pakietu cenie spadku.A jedno info i skok na poprzednie poziomy.Takie życie że teraz nie wsiądziesz tutaj za grosze. z przyzwoitym pakietem bo go fizycznie nie zbierzesz.Czy będzie 2 zł czy 7 zł to przy braku akcji na rynku wychodzi na to samo.A dobre info czy z 2 zł czy z 7 zrobi wzrost do tej samej kwoty.Nawet psychologicznie lepiej by wyglądał procentowo skok z niższego pułapu bo widać to od razu w zestawieniach na portalach