Bo praktycznie każda inna spółka growa ma jakiś CIEKAWY projekt w zanadrzu, coś co przynajmniej ma teoretyczną szansę wypalić.
VARSAV nie ma nic oprócz słabych projektów wydawniczych i wielkiej góry gnoju w postaci Giants Uprising.
VARSAV nie stać intelektualnie na ciekawy, autorski pomysł, taki który już na wstępie i po pierwszym zdaniu zainteresowałby przeciętnego gracza.
Nie potrafią wybrać dobrych projektów nawet jako wydawca. Ich projekty są dobrane z przypadku i po taniości. Szukanie projektów na innym kontynencie gdy polski gamedev aż pęka od ciekawych pomysłów zakrawa na działanie na szkodę spółki.
Rosiński pokazał, że jest zwykłym garniakiem nadającym się co najwyżej na sprzedawcę kredytu w Open Finance. Nie rozumie graczy ani branży.
Czas skasować gównoprojekty i zwolnić prezesa, póki jest co ratować.
nie bądźcie tak krytyczni bo zawsze można napisać że to jedna z niewielu spółek mające własne finansowanie projektów bez ryzyka i emisji. Pomysł może wpaść w każdej chwili i kurs wystrzeli wiec poluźnijcie gumki w majtkach trolle ;DD Dodatku projekt GU wciąż jest ciekawy.
Święta racja, nie zapomnę jak zobaczyłem na targach PGA jak pszczoła wali dzwona w wodę jakby odbijała się od ściany latryny z efektem dzwiekowym rodem z Pegasusa... Czy oni pracują tam za darmo, a może więźniowie odbywają karę klepiąc kod gry w biurze varsav? Partacze i tyle, zero pomysłów na gry, nawet rzemiosła swojego nie potrafią przyzwoicie wykonać. Sprzedać papier i zakopać firmę.
Poszło na 5 gdy byli naminiwani do nagrody za Bee i zgarnęli coś tam wtedy. Po opiniach graczy odnośnie Giants nie wydaje się by o jakieś nominacje się otarli. Tym samym o 5 zł bym póki co nie myślał
Szczerze mowiac spekulacje srednio mnie interesuja. Rok temu kurs szczytowal przy 5 PLN, gdy w portfolio spolki byla jedna gra w produkcji. Teraz sa dwie. Giganci mieli potkniecie, ale Bee Sim tez gameplayem nie powalal, a juz sie zwrocil i zarabia. Dodatkowo dwa solidne tytuly jako wydawca. Nie trzeba robic dobrych gier aby na nich zarabiac (patrz: poczatki Bloobera). Trzeba miec prezesa ktory umie robic growy biznes - a takiego tu mamy, wiec o finanse spolki jestem spokojny. Aczkolwiek do gigantow potrzebny ktos jak Hidetaka Miyazaki od zaraz!
Otóż zgadzam się z Twoją opinią i uważam, że sytuacja jest lepsza. 1) Bee pomału zarabia. 2) Udziały w Ovid. 3) Pierwsze kroki w Gigantach. 4) Spółki zależne utworzone. 5) 2 gry nowe jako Wydawca. 6 ) Opcja dofinansowania.
Kurs się rozbujał, obstawiam w poniedziałek powrót powyżej 2,5 dzisiaj na koniec sesji to nie był zrzut techniczny tylko słabszy sentyment na Nasdaq i wszystko nagle spadło. Wystawiłem po 2,49 ktoś wystawił 6500 pkc i kupiłem po 2,38 na fixie czyli wyszło jako najniższy kurs z dnia dzisiejszego. Od poniedziałku wzrost. Jeśli się okaże, że bessa ma rację to dużo osób rzuci się na tych poziomach co mówi i możliwe, że skończymy przy 2,15 -2,2. Za 3 tygodnie kolejna odsłona tym razem nie jednej gry. Także dzięki it's Good Day to buy
Cześć Reznor, zawsze miło Twoje wpisy sie czyta. Co do var to wydaje mi się że ktoś w ostatniej chwili rzucił papiera bo spadki na szerokim rynku były, ale stany juz raczej korektę skonczyly. Chciałem zapytać co myślisz o ciechu ? Jakich wyników spodziewasz się we wtorek? Bo moim zdaniem to chyba złe wyniki są juz w cenie, jak myślisz? Pozdro serdecznie
Do Zenek: hej, co do Ciecha, nie był beneficjentem korona hossy śmiem nawet stwierdzić, że jedna z ofiar. Problem to przyciąganie do wsparcia na 30,xx, być może raport będzie bodźcem do wybicia powyżej 32. Co do raportu myślę, że jest w cenie, patrz zarząd kupował nieco ponad 30,że czyli wg nich cena była dobra do zajęcia pozycji. Ale... Ciech sprzedaje żywice cały segment, nie wiemy jak bardzo ucierpiał rynek - przez ponad 2 miechy pianki, soda itd był wycofany pod kątem popytu. Inaczej mogły wyglądać zamówienia na środki ochrony roślin, że względu na suszę nie tylko w Polsce - tu powinien być na plus. Reasumując raport będzie raczej kiepski, ale powinien być już zdyskontowny przez rynek stąd taka długa konsola przy poziomie 30,xx. Co ciekawe przy mocnych sesjach spadkowych wsparcie nie puszcza, ale zbyt długie przebywanie tuż nad nim nie napawa też optymizmem, popyt jest słaby. Pozdrawiam
dzięk Reznor. Prezes brał po 32.4 więc chyba głupi nie są. Jakies plotki chodzą o tym że ma być sprzedany amerykanom. Zobczymy. Też myślę że raport będzie kiepski ale jest juz w cenie. Jak 30zł puści to kurs leci na 20 zł. A to są poziomy z okresu pandemii. Życzę Ci zysków, pozdro.
Wątpię, że będzie testowanie minimów z marca, było inne otoczenie rynkowe. Jeśli zejdzie poniżej 2,00 biorę za dużą kwotę, ale się nie oszukujmy, będzie więcej chętnych, natomiast ustawie zlecenie, niech czeka. Aktualnie obstawiam powrót powyżej 2,5 - czekam też na info odnośnie interkosmosu i nemesis w OW pozdrawiam