• Ktoś kupił 27k akcji Autor: vacarius [78.10.210.*]
    Prezes? Bo kto inny by kupował takiego gniota?
  • Re: Ktoś kupił 27k akcji Autor: ~Kr [195.210.60.*]
    Tak po 1,25 po czym wszystko wróciło do normy kurs spadł i handlują już nawet po 1,23 :((
  • Re: Ktoś kupił 27k akcji Autor: ~defenetre [87.239.175.*]
    Jest zapowiedź złego wyniku za półrocze, jest proces naprawczy w City Point. Czyli mamy wszystko co złe. Chyba rozpoczął się trend wzrostowy.
  • Re: Ktoś kupił 27k akcji Autor: ~TUP [83.18.243.*]
    A kiedy będzie coś dobrego? Ja to w ogóle nie rozumiem po co się ekscytować wynikami tej spółki. Tu są tylko dwie rzeczy przeszacowania wartości nieruchomości, odkąd pamiętam i ewentualnie sprzedaż nieruchomości. Kasa ze sprzedaży idzie na bieżące koszty czyt. wynagrodzenia i tak biznesik się kręci. Jakby zarząd miał choć trochę honoru to sprzedałby w cholerę wszystko co można teraz sprzedać zrobił duży skup akcji windując kurs do przyzwoitych poziomów i pozwolił ludziom wyjść z czegoś na co się nie pisali. Niestety przyzwoity poziom to tak jak pisałem maks 5 zł. o 10 zł czy cenie z emisji można już zapomnieć.
  • Re: Ktoś kupił 27k akcji Autor: ~TUP [83.18.243.*]
    I jeszcze jedno co podejrzewam np. na przykładzie takiego city point. Po co to trzymać, a nie sprzedać i np. skupić się na Siewierzu. Ano po to, że wpływała i pewnie jeszcze jakaś tam wpływa żywa gotówka z wynajmu, a prezes i spółka potrzebują gotówki jak kania dżdżu, bo przecież nie zapłacą sobie pensji na konto z przeszacowań nieruchomości. A to, że nie jest to dobry biznes wynikowo bo takie obiekty nie mają przyszłości to maja gdzieś. Zanotują stratę i tyle, a kasa na pensje będzie. Tylko nie pamiętają z czego kupili te City Point - z pieniędzy w większości zwykłych ludzi, którzy liczyli na inwestycję, a nie na stratę w wysokości 95% w 13 lat. I wszystko byłoby ok z tą stratą gdyby spółka bankrutowała - zdarza się - ryzyko, które ponosi się inwestując na giełdzie ale tu nikt nie bankrutuje wręcz przeciwnie snuje cudowne plany, buduje miasteczko, sprzedaje działki tylko swoim postępowaniem wobec tych, którzy dali kasę doprowadzili do takiej sytuacji. Ktoś tu zapomniał, że poza pieniędzmi jest jeszcze w życiu przyzwoitość.
  • Re: Ktoś kupił 27k akcji Autor: ~Hb [83.30.52.*]
    Ile tu utopiłeś przez te 13 lat? Bo jestes moderatorem tego forum - tylko brak mi logiki. Skoro tak tragicznie jest w tej spółce - 13 lat strat to dlaczego o tym piszesz - zamiast liczyć na szczęście - i jak amerykanie uśmiechnąć się - wtedy będziesz miał sukces. A jak wciąż mielone są te same tematy że pensje że straty to jak oddolnie rynek ma te akcje wybić z poziomu co do którego wszyscy się zgadzamy jest niewesoły. Skoro brak pozytywnych informacji, lub informacji nie można przekazać to należy milczeć! Uśmiechać się i czekać - wszystko się kiedys zaczyna i kiedyś kończy. Wzrostów

• Re: Ktoś kupił 27k akcji Autor: ~TUP [77.253.183.*]
    Masz rację. Myślałem poprostu, że dość ludzi już straciło na tej spółce ale fakt to chyba nie ma sensu. A jeżeli chodzi o mnie to strata nie jest jakaś bardzo duża bo bardzo, bardzo dużo uśredniłem w ten pamiętny dzień z mega obrotami jak wychodził fundusz. Zszedłem ze średnią na 1,8 ale mam tyle akcji, że przy obecnych obrotach raczej będę wychodził..... tydzień.
  • Re: Ktoś kupił 27k akcji Autor: ~Hb [46.134.90.*]
    Jestem z Tychow. Na obrzezach miasta Tychy cena metra ziemi budowlanej to 500 zlotych. CP TYchy to galeria na najdrozszym gruncie w Tychach. A aat ma kapitalizacje 13 mln zlotych. Pal 6 te siewierze. Napijcie sie kawy w cp tychy popatrzcie na budowle architekture zaplecze powierzchnie. Nastepcie pomyslcie czym ta budowla bedzie gdy nie bedzie tam galerii. Nie widze ani jednego powodu dla ktorego mialoby nie byc tutaj 3.25 do 1 kwartalu 2021 dlatego po amerykansku keep smiling.
    Tak mnie korci, żeby odpowiedzieć na ten wpis ale obiecałem.......że będę siedział cicho. Pozdrawiam
  • Re: Ktoś kupił 27k akcji Autor: ~Hb [46.134.90.*]
    Czasmi wiem lepiej pozostawic cos bez komenatrza. Tylko w zyciu kazdy kiedys trafia na mocniejszego. Pry inwestycji na poziomie 1 zl za akcje bierze sie zupelnie inne ryzyka niz w przypadku zl 18. Nie takie kapitaly przejmowali.
    Dalej mam siedzieć cicho? Pytam bo mi się nudzi.
    Tup ależ nie .... tylko że dzisiaj totalna padaczka ... a na Alcie x3 :((
    Dlatego pytam, bo jak do tej pory byłem obwiniany o to, że przeze mnie są spadki. Zamknąłem się, a tu jeszcze gorzej. Jeszcze chwila i uchwała nr 23 będzie się nadawała do kosza. Kilka lat temu była uchwała o skupie od 3-10zł. Nic z tego nie było. Teraz od 1-9 zł i powoli ... wygląda na to samo. Wygląda na to, że teraz czas zastanowić się nad uchwałą 0,33 -8 zł. Tylko czy to coś da?
    To było pytanie do Pana Prezesa. Chociaż, czy on w ogóle się tym przejmuje? Śmiem wątpić.
  • Re: Ktoś kupił 27k akcji Autor: ~bobik [195.38.12.*]
    żeby coś wykręcić z tego potencjału trzeba mieć JAJA. Odpowiedź sobie czy jaśnie zarządzający jest w stanie to zrobić...
  • Re: Ktoś kupił 27k akcji Autor: ~Seba [37.248.253.*]
    To był Warren Buffet. A wy dalej kupujcie przewartościowane spółki od gierek.
    i się nimi udławił ??? bo dzisiaj nikt nie chciał ich kupić po 1,20
  • Re: Ktoś kupił 27k akcji Autor: ~świstak [31.182.240.*]
    Bo to wszyscy maja oddać duży policzy że zebrał i góra
    Póki słabe ręce nie oddadzą to będzie marazm
    Chyba że coś innego kombinują
[x]
ALTA -4,91% 1,55 2026-05-15 14:40:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać