• Ale mnie ubrali Autor: ~Prorok_belzebub [37.30.54.*]
    Ale dałem się ubrać, myślałem, że w końcu złożą ten pozew o arbitraż jeszcze w sierpniu, a tu cyrki z emisją.

Sprzedałem część akcji MRC z pięknym zyskiem, by kupić PDZ, a tu te dziady zaraz może ogłoszą upadłość zamiast złożyć pozew. No cóż: łatwo przyszło, łatwo poszło, a ostatnio mam piękne zyski na giełdzie i nawet potencjalne 100% straty na PDZ tego nie zmieni.

Tymczasem na forum nadal nagonka na wzrosty. Mam nadzieję, że te cyrki to dlatego, że dyrektorzy sami chcą objąć akcje i chcą, by jak najmniej leszczy się zgłosiło, ale raczej po prostu nie ma chętnych na akcje.

Sprzedawać nie zamierzam, za to chcę zgłosić wniosek o akcje w formie papierowej, w ostateczności będę nimi sobie tapetować kibel.
  • Re: Ale mnie ubrali Autor: ~Prorok_belzebub [37.30.54.*]
    Pamiętajcie, dziad zawsze pozostanie dziadem, szmata szmatą, a śmieć śmieciem!!!
  • Re: Ale mnie ubrali Autor: tadek79 [188.146.180.*]
    Amen :)
  • Re: Ale mnie ubrali Autor: ~ajajaj [86.111.115.*]
    taki skowyt świadczy tylko o tym, że będzie wysoko.
  • Re: Ale mnie ubrali Autor: ~Bug [5.173.121.*]
    Masakra czemu zmieniasz co chwilę Nicki?? Myślisz że ktoś cię nie pozna ??
    Kolego nie zmieniam nickow, jestem tu od dawna jako Prorok Belzebub, zapytaj starszych forumowiczów.

Mam te akcje i jestem zaniepokojony sytuacją, ciągle tylko obietnice i opóźnione terminy.
  • Re: Ale mnie ubrali Autor: ~55x66 [185.113.6.*]
    Proroku Belzebubie,

miło Cię znowu widzieć na tym forum. Jednak sytuacja
    diametralnie się zmieniła. Bo wszyscy starzy gracze mają
    raczej taki zamiar, aby nie kupować, tylko sprzedawać na
    podbitce po ogłoszeniu infa o arbitrażu. I oni mają wielkie
    pakiety akcji...

Moje pytanie brzmi: kto to niby ma kupować??? No nie widzę
    zbyt wielu, oprócz młodych, niedoświadczonych leszczy.
    Zaś gdy nie ma trendu na kupno - to będzie spadać...
    Na końcu będziecie sprzedawać za coraz mniej, byle się
    pozbyć tego śmiecia.

Absolutnie się nie zdziwię, jeśli w dniu ogłoszenia o złożeniu
    pozwu na arbitraż kurs na krótko wyskoczy do góry, a potem
    runie w dół i sesja zakończy się na minusie.

Więc uważaj - bo i Ty możesz dostać sraczki i wtedy zapiecze
    Cię brązowy pierścień :)))

Taaakkk... ten Twój słynny już, brązowy pierścień... :)))

Ale bardziej lubiłem czytać Twoje wypociny, niż tych
    oszołomów na wzrosty.

Więc pozdro.
    Witaj 55x66.

Masz sporo racji, wszyscy tutaj marzą o odwieszeniu z haków. Może być tak, że nawet pozew wiele nie zmieni. Myślę jednak, że kapitał spekulacyjny, którego jest ostatnio sporo na GPW, tu przyjdzie po złożeniu pozwu i wywinduje kurs, o ile pdz zdąży to zrobić przed potencjalnymi spadkami w USA.

Jestem jednak przygotowany na ewentualne spadki kursu, kupując akcje liczyłem się z możliwością utraty 100% zainwestowanego kapitału. Na wszelki wypadek mam stoperan pod ręką.

Masz jednak sporo racji, wiele pierścieni akcjonariuszy może nabrać fioletowego koloru od rozwolnienia w najbliższych tygodniach.

Pozdro.
  • Re: Ale mnie ubrali Autor: ~comedyhut [89.73.90.*]
    No to se pogadalyście. Dawno się tak nie uśmiałem
  • Re: Ale mnie ubrali Autor: ~Buck [5.173.96.*]
    ale cyrk robicie Panowie...
    Prorok - napisałeś:

"Myślę jednak, że kapitał spekulacyjny, którego jest ostatnio sporo na GPW,
    tu przyjdzie po złożeniu pozwu i wywinduje kurs..."

Mam ogromne wątpliwości - gdyż to by znaczyło, że ci spekulanci, określeni jako
    "kapitał spekulacyjny" to kompletni idioci, którzy tu będą się pakować w akcje Prairie,
    aby za chwilę zawisnąć jak zarzynane świnie na hakach. To też Twoje słowa!
    (z dawnych, dobrych czasów).

Starzy gracze Prairie mający duże pakiety będą sprzedawać już po 0,90. Kurs nie ma
    szans zbyt wysoko podskoczyć. Zaś spekulanci - to szczwane lisy giełdowe, doświadczeni
    gracze. Oni wchodzą, gdy zwęszą szansę na szybki zarobek. Tutaj takiej szansy nie będzie.
    Zbyt duży nacisk na sprzedaż, zbyt mała szansa na wysoką podbitkę.

Uważam, że spekulanci w to wogóle nie wejdą, gdyż za duże ryzyko. I na koniec
    zabraknie kupujących. Jeśli zaś zabraknie chętnych na kupno, a wszyscy będą
    usiłowali sprzedać swoje duże pakiety - to sam pomyśl - w którą stronę pójdzie kurs???

Kierunek: sruuuu - wszyscy i tak nie zdążą wyskoczyć... Bądą sprzedawać niżej
    i niżej.

I... "bendzie ubrani wystomp" :)))

• Re: Ale mnie ubrali Autor: ~Prorok_belzebub [37.30.51.*]
    "Kapitał spekulacyjny" to szerokie pojęcie. Z jednej strony należą do nich inteligentne spółdzielnie prowadzące mądre zbieranie, a następnie dystrybucję papieru, a z drugiej niedoświadczone leszcze kupujące wszystko, co akurat rośnie.

Mówiąc szczerze: tak, liczę na frajerów, którzy dadzą się powiesić na hakach jak zarzynane świnie. Podbitka może się zacząć od mądrego zbierania przez spółdzielnię, a zakończyć dystrybucją w rączki leszczy łapiących FOMO. Ktoś kupował ostatnio 4mass po 4 złote, pcc exol po 12 złotych, różne grzanki z NC po wzrostach o setki procent, więc dawców kapitału nie brakuje.

To, czy walor zostanie rozegrany i będzie porządna podbitka, zależy od wielu rzeczy - wyników emisji, komunikatu o złożeniu pozwu i jego formie (jeden lub kilka pozwów), terminu złożenia pozwu, pokrycia informacji o sporze w mediach, techniki i chęci spekulantów do gry. Generalnie im szybciej nastąpią rozstrzygnięcia, tym lepiej, bo co sesję jakiś dawca kapitału zostaje powieszony na haku na kolejnej grzance i przestaje być potencjalnym dawcą na PDZ. Może być oczywiście tak, że porządnej podbitki nie będzie.
    Prorok - szacun za ten post. Gdyż cały czas się uczę, jak to działa.
    Będę z wielkim napięciem obserwował przyszły tydzień.

Ja wszystko pogoniłem, ale mam zamiar odkupić i wtedy, tak jak
    Comedyhut - siedzieć z ręką na Enter.
  • Re: Ale mnie ubrali Autor: ~Zigi [178.43.247.*]
    Prorok u tych aborygenów to jakby czas to nie pieniądz. Faktycznie dziwne to. Tak naprawdę to się boję jednego że JPM opchnie pakiet akcji naszemu rządowi. Na co liczę na porozumienie pomiędzy rządem a PDZ
  • Re: Ale mnie ubrali Autor: ~Marek [5.173.123.*]
    Ten prorok to trol i spekulant na bankierze wypisuję na setkach spółek i troluje pod różnymi nickami

https://www.google.com/search?q=37.30.51+site:m.bankier.pl&client=ms-android-alcatel-rev1&prmd=misvn&sa=X&ved=2ahUKEwjPhp3z1MPrAhWtw4sKHVl9CPMQvbADegQIBxAN&biw=412&bih=538&dpr=2.63#ip=1
  • Re: Ale mnie ubrali Autor: ~Buck [5.173.122.*]
    nie????!!!! nie mozliwe!!! ludzie nie sa tacy!!!
  • Re: Ale mnie ubrali Autor: ~Prorok_belzebub [37.30.59.*]
    Marek, nie masz pojęcia o adresach IP i ich przydzielaniu (ten sam adres ip może być przydzielony różnym użytkownikom nawet na przestrzeni kilku dni w danej sieci) , w dodatku nie lapiesz, że na bankierze wyświetla się jedynie część adresu IP, ostatnia wartość jest ocenzurowana i może być to dowolny adres z danej puli 256 adresow.

Jak w twoim wyszukiwaniu podmienimy mój adres na twój, to znajdziemy więcej wyników. Wszystkie wpisy są twoje? Jakbyś myślał logicznie, to byś sprawdził przed oczernianiem mnie twórczość trolli z twojego ip. Chyba jednak za dużo wymagam od tepaka.

Ja zawsze piszę na forum tylko pod nickiem Prorok Belzebub.
  • Re: Ale mnie ubrali Autor: ~lol [176.97.30.*]
    Oczywiście piszesz półprawdy wiesz dlaczego ??
    Sens twojej wypowiedzi miałby gdybyśmy mówili o serwisie typu Onet czy WP a mówimy o Bankierze :)
    Tak tak oczywiście z twojej sieci akurat pisze sto innych głąbów na Bankierze :)
    Większość tych wpisów jest twoich wystarczy poczytać ten sam styl pisania myślisz że ludzie to idioci ??
  • Re: Ale mnie ubrali Autor: ~Prorok_belzebub [37.30.59.*]
    Durny andrzeju, piszę z telefonu i pula adresów jest tu ograniczona, jakbyś nie był ślepy, to byś zauważył, że mam inny adres niemal pod każdym wpisem w tym wątku, a adres pokazany przez marka tylko pod jednym wpisem.

Ale czego ja oczekuję od durni, pomyslunku? Za dużo wymagam.
  • Re: Ale mnie ubrali Autor: ~comedyhut [77.65.122.*]
    A słyszałeś o profilerach lingwistycznych? Ich nie obchodzi IP
  • Re: Ale mnie ubrali Autor: ~Seba [83.23.254.*]
    Opublikowano przy kursie:  0,79 zł , zmiana od tamtej pory: 251,52%

Od momentu dodania wpisu ubrany Prorok Belzebub jest już mocno zarobiony!
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [212.102.63.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
GREENX 1,82% 2,35 2026-05-15 17:02:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.