Przesyłam Wam kolejne pozdrowienia. Nie martwcie się tym zastojem. Jeśli brakowałoby Wam cierpliwości, spójrzcie na mnie. Dziś miałam realizować zyski na PCC Exol. Tymczasem dramat. To była malutka banieczka covidowa ale pękła chyba z największym hukiem i to przy raporcie +20 proc RdR. Tak więc głowa do góry! Tu musi być up up up! Będę Was odwiedzać i kibicować z nadzieją powrotu do pociągu.
Wyjątkowo miałem w weekend trochę czasu i zrobiłem kompleksowy przegląd spółek na GPW. Na (teoretycznie) 812 notowanych podmiotów w mojej ocenie nie więcej niż 25 realnie rokuje na wzrosty w niedalekiej przyszłości. MLG jest w tym "elitarnym" gronie. Spółka ewidentnie niedoszacowana, niepodatna na ewentualną II falą i lockdowny (wręcz odwrotnie) - do tego z bardzo korzystnymi wskaźnikami. Jedyny minus to brak popularności i idące za tym małe zainteresowanie kupujących. Ale spokojnie - przyjdzie wkrótce jej czas - kilkadziesiąt tysięcy zł dziennie po stronie popytu i kurs spokojnie przekroczy wartość z ostatniej rekomendacji. Wystarczy spojrzeć na arkusz po stronie sprzedaży.
Kurs za bardzo nie wzrośnie do drugiej planowej emisji .Tutaj jest dlaczego :
przysługujące każdemu inwestorowi, który objął Akcje Serii E („Uprawniony”), prawo pierwszeństwa objęcia Akcji Serii F w liczbie nie wyższej od liczby objętych Akcji Serii E („Prawo Pierwszeństwa”) na następujących warunkach: a. celem wykonania Prawa Pierwszeństwa Uprawniony powinien dostarczyć Spółce deklarację zainteresowania objęciem Akcji Serii F („Deklaracja”), w której powinien wskazać liczbę Akcji Serii F, które chciałby objąć po cenie nie niższej niż cena emisyjna, która zostanie określona przez Zarząd Spółki, b. w Deklaracji powinien również podać swoje dane kontaktowe (adres poczty elektronicznej i numer telefonu) w celu umożliwienia Spółce wysłania zaproszenia do udziału w procedurze budowania księgi popytu na Akcje Serii F, c. Deklaracja powinna zostać dostarczona Spółce najpóźniej w ramach procesu budowania księgi popytu na Akcje Serii F, d. Zarząd powinien umożliwić Uprawnionemu udział w procedurze budowania księgi popytu na Akcje Serii F, z tym że w przypadku, gdy Uprawniony nie weźmie udziału w procedurze budowania księgi popytu na Akcje Serii F, to przysługujące mu Prawo Pierwszeństwa powinno wygasać, e. w ramach realizacji Prawa Pierwszeństwa, Zarząd Spółki powinien przydzielić Uprawnionemu Akcje Serii F w liczbie wynikającej z zapisu, ale nie wyższej niż wskazanej przez niego w Deklaracji. Przydział Akcji Serii F w ramach realizacji Prawa Pierwszeństwa powinien nastąpić pod warunkiem złożenia przez Uprawnionego prawidłowego zapisu i opłacenia Akcji Serii F kwotą stanowiącą iloczyn ceny emisyjnej tych akcji i liczby tych akcji objętych tym zapisem. W przypadku, gdy liczba Akcji Serii F, przypadających danemu Uprawnionemu z tytułu Prawa 8 Pierwszeństwa nie będzie liczbą całkowitą, to powinna ona ulegać zaokrągleniu w dół do najbliższej liczby całkowitej.