Chciałbym żeby tak było.
Niestety jest również inna opcja, że znowu JWA = EC2 = CWA i jest to tylko zabieg w księgach.
Mogli to zrobić na dowolną kwotę, wtedy w Aktywach jednej spółki pojawi się całkiem spory WNiP (który się amortyzuje więc koszt rozkładany w czasie), a druga spółka ma wyczyszczone należności.
Na papierze - i wilk syty i owca cała bo same plusy i tu i tu.
W rzeczywistości - każdy akcjonariusz który ma trochę większą wiedzę na temat P&L oraz bilansu będzie wiedział co to oznacza. A, więc szkoda....
"Emitent planuje wykorzystać platformę jako moduł narzędzia do zarządzania projektami, a także współdzielić je w ramach tworzonej grupy software house’ów."
Jeśli już to jedna ma zarówno zwiększone wnip jak i zmniejszone należności a druga zredukowane zobowiązanie. Myślę że za ec2 stoją teraz poważni ludzie a kwestie rozliczeń z jwa to jeszcze stare pozostałości które jak widać na szczęście udało się zrealizować
Obyście mieli racje.
Kolega Krak słusznie napisał co do wpisach w bilansie - mój błąd zrobiłem skrót myślowy.
Dobrze rokuje że są osoby, które się znają na finansach na forum.
Akcjonariat się przemielił ale chyba cały Zarząd EC2 to wciąż ta sama ekipa, która była namaszczona przez aktualnego prezesa CWA, a o jego działaniach nie ma sensu pisać bo wielu się produkowało.
Oby to nie był tylko zabieg księgowy pod kolejną podbitkę....
Tyle, że żadna z tych umów to nie przetarg.
Więc nazywajmy rzeczy po imieniu - patrząc po raportach - spółka od dłuższego czasu nie komunikowała żadnego wygranego przetargu.
Co gorsze w ostatniej „umowy ramowej” nawet warunków nie podano (termin wykonania, kwota, stawka itp.).
Obym się mylił ale od czasu kiedy reaktywowano różne satelity to może nas czekać pogorszenie wyników.
Sam wpis obym się mylił wskazuje jaki masz zamiar straszenie akcjonariatu.Ja znikam z forum bo czytanie naganiaczy na spadki zle odbija się na decyzjach inwestycyjnych.Zajrzę tu może za kilka miechów.Powodzenia w inwestycjach