Jeszcze tydzień temu pisałem, że można się spodziewać na dniach spadku na okolice 13. Potem raczej w drugą stronę. Wystarczy narysować sobie prostą po dołkach od marcowego dna i widać jak kurs się zachowuje.
Wyniki i perspektywy mają dobre i nie ma co do tego żadnych wątpliwości. Tutaj większym problemem jest marazm na GPW, nic nie chce rosnąć chyba że nagle pojawiają się wyniki. Ogólnie ostatnio jest dramat ze wzrostami na GPW, małe obroty są nie tylko tutaj. Nie uważam że jest źle bo tak jest na większości spółek. Kieszenie ogóra jest codziennością xd
Co z tego, ważne jak się zamknie. Wsparcie nie pęka jak cena dojdzie do tego poziomu tylko jak zareaguje. W ciągu dnia może być 12 a jak na koniec będzie 12,4 to dalej jesteśmy na wsparciu 12,5 a nie 12. To znaczy że rynek nie akceptuje jeszcze 12 i tak jest dzisiaj. Strefę mam zaznaczoną 12,4-12,60 i tego się trzymam i tak się pewnie kurs zamknie. Jutro wyjdzie raport i do 12 nie powinno dojść ale ciul go wie. Ja tu siedzę od 10 xp
Dnia 2020-09-01 o godz. 16:49 aro88 napisał(a): > Co z tego, ważne jak się zamknie. Wsparcie nie pęka jak cena dojdzie do tego poziomu tylko jak zareaguje. W ciągu dnia może być 12 a jak na koniec będzie 12,4 to dalej jesteśmy na wsparciu 12,5 a nie 12. To znaczy że rynek nie akceptuje jeszcze 12 i tak jest dzisiaj. Strefę mam zaznaczoną 12,4-12,60 i tego się trzymam i tak się pewnie kurs zamknie. Jutro wyjdzie raport i do 12 nie powinno dojść ale ciul go wie. Ja tu siedzę od 10 xp
niech będzie nawet 12 pln jako wsparcie, mnie niepokoi bardziej trend który coraz bardziej zaczyna wychodzić z kanału wzrostowego, była straszna męczarnia przed przebiciem 12 pln, też nie wiem co będzie ale cytując klasyka: "mam co do tego złe przeczucia", obym się mylił
Z kanału wzrostowego już chyba wyszliśmy, ale odbieram to inaczej bo cały rynek leci na ryj, a to co innego jak inne rosną a Tim spada dlatego jeszcze nie ma tragedii, ale z wybiciem 12 to były męczarnie straszne. Na famurze miałem to samo niby wybiło kanał wzrostowy i pajace się śmiały i nagle faja do góry w kanał... Ciężko przy takim rynku ocenić czy to jest załamanie trendu czy konsekwencja marazmu na GPW, równie dobrze może zaraz przyjść wybicie na wszystkim tak jak było to w marcu. Póki cały rynek się tak zachowuje nie ma co podejmować żadnych głupich ruchów typu sprzedawać, czekamy jutro na raport oby był dobry x)