Zyski spólki: w 1 półroczu 2019 - 3,935 mln w 1 półroczu 2020 - 5,014 mln Dywidenda: 2019 - 0,49 2020 - > 0,49 ? Podziwiam działania ulicy na newconnect. Spółka ogłasza wysoką dywidende - skup akcji pod dywidende, często dużo drożej, spółka wypłaca dywidende - wszyscy o niej zapominają i kurs spada. Za rok - powtórka. Zadziwia mnie to, że ludzi nie zadowala pewny zysk rzędu 10 - 20 %. Nie mam racji?
Powiem tak, myślałem czy by tu nie wejść jako inwestor a nie gracz już nie raz. Ale płynność i indeks w jakim znajduję się BETOMAX bardzo mnie odstrasza, i pewnie z innymi inwestorami też tak jest. Jakby był w swig80 to już dawno byłbym w akcjonariacie, a tak wolę np. mirbuda. A ulicy tego typu spółki nie interesują, ganiają za owczym pędem na wydmuszki i później wiszą na hakach latami.
Każdy ma swój sposób, ja patrząc na 2 kwartały 2020 roku jestem pewny, że dywidenda będzie + 0,5 zł, więc do lipca 2021 faktycznie stagnacja, a potem podbitka
Absolutnie nie, zobacz ma free float betomaxu. To nie jest spolka do gry. To jest spolka do kupienia i kiszenia w portfelu. Wyplaca dywidendy i tyle. Jesli chcesz rozgrywac spolki to po prostu trzeba isc grac gdzie indziej. Ja traktuje betomax jak 10% lokate i jestem bardzo zadowolony narazie :)
Ciekawe jak ze sporami sądowymi w spółce. Nawet propozycja wypłaty dywidendy za 2019 była pierwotnie zmiejszona. Zysk wypracowany w roku 2019 w części przeznaczonej na kapitał zapasowy zasili zasoby rezerw kapitałowych Spółki, których poziom w opinii Zarządu, powinien zostać podniesiony, z uwagi na niepewność sytuacji spowodowanej sporami sądowymi oraz z uwagi na niezbędny rozwój i usprawnianie działania Spółki jak również niepewną sytuację spowodowaną stanem epidemicznym wywołanym przez COVID-19.