Polecam szczególnej uwadze:
1. „Emitent będzie partycypował w kosztach wytworzenia gry wideo, płatnych w ustalonych przez strony Umowy transzach w momencie realizacji przez PVP konkretnych kamieni milowych (etapów) projektu.”
Ktoś wie jakie to będą koszty? Albo kiedy pierwsze? Wygląda, że najpierw trzeba tu jeszcze duuuużo włożyć, zanim zajdzie szansa wyjęcia. Skąd wezmą skoro przychody 0,0????
2. „Jednocześnie strony ustaliły, iż Emitent przeznaczy na marketing i promocję gry wideo kwotę nie mniejszą niż 1 000 000 euro.”
Noooo... +jeszcze bańka eurasów.
To daje zielone pojęcie o jakim rzędzie wielkości kosztów mowa
IMO kolejne gruszki na wierzbie.
Jednej gry nie mogą wypuścić od roku, obiecali już kilkanaście, których wydanie wciąż opóźniają.
Zamiast cokolwiek skończyć i zarabiać pchają się w kolejne koszty.
Na pewno szybciej i sprawniej będzie im szło gdy będą zajmować się jedną grą więcej.
Aaa! Last but not least- czy ktoś doczytał kiedy ta gra miałaby się doczekać premiery??
Oczywiście wszyscy wiemy, że do deklarowanych terminów należy dodać minimum rok, ale chociaż orientacyjnie??
Ale kurs na pewno skoczy i o to się tu tylko rozchodzi.
Oo..kolejny fachowiec od gamingu. Wydałes kiedyś grę albo coś w ten deseń ? Strzelam że nie. To jak kiedyś byś się otarł o taki biznes to zobaczysz jak to wygląda od zaplecza, może nie będziesz jęczał po forach. No chyba że to właśnie twoje główne zajęcie.
O.. kolejny obrońca oszukańczych wdów i sierot.
Nie, nie wydałem gry. Ale znam przypadki „specjalistów gamingu”, którzy idąc tą strategią też nigdy nie wydali, choć próbowali. Kupili kota w worku i próbują go teraz sprzedam naiwnym jako sukces LOL
Ta spółka padnie najpóźniej na pierwszym milestonie- sądząc po ich przychodach i kosztach
A skąd wiesz skąd mają pieniądze na te projekty ? Albo jesteś byłym wspolnikiem i psioczysz, albo - jak w większosci ekspertów bankiera - wyssane z palca bzdury wypisujesz na forum. Spoko można i tak, ale żebyś nie płakał jak zobaczysz bardzo drogie akcje.
Oczywiście, że historia się powtarza i przez ostatnie pół roku nic się tu nie zmieniło poza tym, że trole jak ty rozdmuchały kurs. 0 wydanych gier, 0 przychodów, jedynie obietnicami sypią jak z kapelusza. Te kapelusze to chyba jakaś słabość panów z mobilum ltd
O jest i chór! A któż to taki ten Kas* że każdy wpis bez entuzjazmu przypisujecie jego wrogom? Pępek świata czy dyżurny chłopiec do bicia?
Ja do Kas* nic nie mam.
Tu wał się kroi widoczny gołym okiem.
Ale jaki wał ? Taffy i Sadie Sparks są na Appstore i Google Play...to że firma ma fatalny dział PR nie znaczy że nic nie robią. Gry możesz sobie ścignąć, tylko nie płacz że ci się nie podobają bo mają się podobać dzieciom. Choć po tych twoich wpisach można dojść do wniosków że rozmawiam z dzieckiem.
Dział pr to akurat jedyny który działa. Oświeć mnie (dziecko) w swej wspaniałości o skarbnico wiedzy talentów i skromności wszelakiej: skoro te gry Disneya już są to czemu przychody 0,0?
Zobacz kiedy zostały zuploadowane, zobacz ze są to softlaunche, skumaj że nie ma jeszcze oficjalnej dystrybucji przez kanały pr ze stacji TV...jezu naprawde guzik rozumiesz smarkaczu.
Ja rozumiem bardzo dobrze przemądrzalcu, za to ty widać nie rozumiesz pytania. A może czytać nie potrafisz- np. planów wydawniczych i prognoz przychodów spółki, w obronie której tak tu walczysz.
Sorry, wolność słowa, KON STY TUC JA.
Na moje oko to zwykli naciągacze a ta padaczka padnie najpóźniej z pierwszym milestone’m.
A jaki research zrobiło east value? Z tego co pisali oparli swą wycenę o kolorowe wizje właścicieli.
Ciekawe czemu east value sam nie wszedł w tę żyłę złota na pewny zysk.
LOL
Czyli jednak..mamy znawcę. Cudownie. Rozumiem że uważasz że firmy robiące research wchodzą w biznesy jak im się podobają...hahahaha. Jesteś coraz zabawniejszy. Napisz coś jeszcze plllls
Ten twój zadufany ton i nadęcie wskazują na grubsze kompleksy. Lecz je na kimś innym.
Nie przekonałeś mnie do zakupu tej rozdętej do granic bańki spekulacyjnej, ale będę mieć oko, czyje słowa się sprawdzą
No jeżeli myślisz że ja cię namawiam do zakupu to nie czytasz ze zrozumieniem. Wytykam tylko tezy wyssane z palca, nie masz żadnych dowodów na te swoje wpisy, oprócz swoich obaw. Zazwyczaj zarabiają ci z mocnymi nerwami. I owszem..odkopię wątek za kilka miesięcy.
Nie zauważyłem wytknięcia żadnych tez, przeciwnie- tylko manipulacja faktami (gry są ale ich nie ma i ta piękna wycena- nie szkodzi, że pisana pod dyktando na podstawie życzeń i fantazji, pomijanie kosztów w polityce informacyjnej, presja medialnego sukcesu „pod publiczkę” ) Czyli dokładnie to, przed czym przestrzegano tu wcześniej.
+ puszenie się i wywyższanie jakby to miało zbudować twój autorytet i umocnić racje. Nie tylko nie zbudowało, ale wręcz obnażyło prostactwo i impertynencję.
Mocne nerwy się przydają ale realne spojrzenie i dystans emocjonalny też, a tego ci widać brak
Narazie to ja widzę tylko paniczne trzymanie się "swojszej" racji bo "ja wiem lepiej". Przypomnę że takie samo jęczenie było jak spółka przebudowała zespół i strategię..trup zaraz padnie i ille "bla bla bla". Gry są. Możesz je ściągnąć na telefon na ios i android więc już na początku pleciesz bzdury. To powielane wiele razy ma niby poakzać że co...panowie nie robią gier ? że przewalają kasę :) ? Mam szczerą nadzieję, że nie masz akcji i odkopię ten wątek pod koniec roku. Tylko nie ściemniaj, z tego samego ip odpisuj. "Prostactwo i puszenie" wrzuć między bajki...co poradzę że klepiesz bzdury. No klepiesz. Możesz przestać zawsze.
A świstaki siedzą i zawijają to g...o w sreberka z „odpowiedzialności społecznej” żebyś też sobie zarobił.
Ta spółka idzie śladem swoich starszych sióstr. Już ciągnie na oparach a kolejne koszty to kamień u szyi. Nie jest w stanie na siebie zarobić i długo nie będzie. Poczytaj liczby a nie tylko troli naganiaczy.
Ale pie***lisz koles... gry mobilne tak sie wydaje, soft launch, badasz wyniki, poprawiasz i robisz prasowy launch i odpalasz marketing jesli uzyskasz optymalne wyniki. I tak wygada ze to robia ;-)
Robią to takich naiwniaków jak ty w trąbę.
Od marca tylko korygują własne plany wydawnicze, odraczają wszystkie gry po kolei i jeszcze rozbudowują listę obiecanych gier i tylko ZA CO chcą działać jak emisje zjadają na bieżąco a przychody 0,0
kolejny wał, zawieszenie i do piachu a pieniądze w kieszeniach cwaniaków .... założą nową spółkę bo bankomaty czekają na giełdzie.
Przeczytaj wątki Scouta, tam masz konkrety