• stracone nadzieje Autor: ~Bohdan [178.36.227.*]
    tak powinna nazywać się ta firma.
    Za dużo dostali kasy na start więc rozleniwili się chłpaki :-)
    ale zainwestowali w koszulki i czapeczki ze swoim logo maja na kolejnych kilka lat :-)

• Re: stracone nadzieje Autor: ghost-man [46.171.121.*]
    strasznie sztucznie ktoś utrzymuje ten kurs tymi większymi zleceniami ..jakiś cel w tym ma ..chyba :) :)
  • Re: stracone nadzieje Autor: ~xXx [37.47.18.*]
    Do tego powinna być jeszcze podbitka, aby wszystko grało. Duchu, masz obecne jakieś akcje?
  • Re: stracone nadzieje Autor: ghost-man [88.156.32.*]
    w tej chwili 100% w gotówce (do tego połowę zysków z tego roku przelałem już na konto firmowe aby mnie nie kusiło) jeśli wchodzę w coś to jedna góra dwie sesje ..tak jak ostatnio na BAH ..parę walorów mam w obserwacji ale raczej nic na dłużej ..niepokoi mnie SP500 swoim ustanowieniem nowych szczytów podpartym kompletnie pustym drukowanym pieniądzem w oderwaniu od obecnej sytuacji gospodarczej dlatego wolę grać bardzo krótko
  • Re: stracone nadzieje Autor: ~borewicz07 [37.30.49.*]
    Dnia 2020-08-23 o godz. 21:23 ghost-man napisał(a):
    > w tej chwili 100% w gotówce (do tego połowę zysków z tego roku przelałem już na konto firmowe aby mnie nie kusiło) jeśli wchodzę w coś to jedna góra dwie sesje ..tak jak ostatnio na BAH ..parę walorów mam w obserwacji ale raczej nic na dłużej ..niepokoi mnie SP500 swoim ustanowieniem nowych szczytów podpartym kompletnie pustym drukowanym pieniądzem w oderwaniu od obecnej sytuacji gospodarczej dlatego wolę grać bardzo krótko

ano właśnie

jak w USA puszczą lekkiego bąka u nas będzie druga Hiroszima lub jak kto woli Nagasaki
    Dnia 2020-08-23 o godz. 11:41 ~xXx napisał(a):
    > Do tego powinna być jeszcze podbitka, aby wszystko grało.

mówisz i masz .. życzenie spełnione ..:) :)

• Re: stracone nadzieje Autor: ~xXx [195.189.85.*]
    Dnia 2020-08-21 o godz. 17:02 ghost-man napisał(a):
    > strasznie sztucznie ktoś utrzymuje ten kurs tymi większymi zleceniami ..jakiś cel w tym ma ..chyba :) :)

Można odnieść wrażenie, że chce kupować ustawiając się po lewej stronie a nie brać jak leci, co pojawi się po prawej stronie. Dzisiejszy obrót zwala z nóg:)

• Re: stracone nadzieje Autor: ~bart [91.206.96.*]
    Coś za bardzo to siły nie ma, będzie chyba okazja wchodzić w okolicach 20 zł. Jak rzucą info że skarbówka nie uznała tych 3,5mln nadpłaty to może i niżej :)
  • Re: stracone nadzieje Autor: ~borewicz07 [37.30.48.*]
    Dnia 2020-08-25 o godz. 11:53 ~bart napisał(a):
    > Coś za bardzo to siły nie ma, będzie chyba okazja wchodzić w okolicach 20 zł. Jak rzucą info że skarbówka nie uznała tych 3,5mln nadpłaty to może i niżej :)

i na to czekam :)))

tylko chyba nie ma powodu ,aby zakwestionowali nadpłatę/ale to Tbull wszystko może się zdarzyć

ciekawy jestem jak z wynikami we wrześniu, czy uda im się zdążyć na czas :)))) ???
    A skąd wiesz że nie ma powodu? Ta kontrola ponad rok trwa przecież różne rzeczy mogą wyjść. Ja 2 lata temu też kilku mln odpisów sie nie spodziewałem i zawieszenia kursu :)
    Co do wyników we wrześniu to z gier powinni mieć max może 10-15 % więcej przychodów ale koszty ich zjedzą... Wszystko zależy ile dotacji dostali w drugim kwartale i ile akcji The Dust opchnęli bo ostatnie raporty ratują tylko tą sprzedażą :P Tak czy inaczej ja wyszedłem przed tą podbitką z całości tym razem bez zysków, obroty siadły , update do TS po 2 latach na iOS zawiódł bo jest dalej taka sama padaka jak była a z pozostałym grami nic sie nie dzieje, tam chyba po jednej osobie na gre przydzielają a reszta robi projekty unijne :)
  • Re: stracone nadzieje Autor: ~borewicz07 [37.30.48.*]
    ja też wywaliłem resztówkę i zostawiłem stówkę :))) ale się zrymowało (powinienem wszystko wywalić po 40)

Ja na bieżąco obserwuje wszystkie updaty cały czas ( chociaz jest ich niewiele :D) , pobrania monetyzacje ( zestawienie mam z 2 lat zrobione ). Nie ma opcji żeby wyciągneli więcej niż 10-15 % przychodów z gier w 2 kwartale niż w 1 a to stawia wyniki pod znakiem zapytania jak zwykle ( a powoli amortyzacja zaczyna być większa od przychodów osiąganych z gier... ) a szkoda bo trochę w nich wierzyłem :)
    zaczynam mieć dziwne wrażenie że to "cudo" znowu dziwnie zacznie rosnąć ... za długo to sie tak trzyma do tego wcale nie małymi zleceniami ustawianymi na zakup parę sesji .. stare przysłowie pszczół mówi "że jeśli coś nie chce tyle czasu spadać to znaczy że będzie chciało rosnąć" ... te ostatnie zlecenia cos mi śmierdzą stopień pesymizmu jest odpowiedni do wzrostów, technicznie układ wskaźników jest wychłodzony nawet na tygodniowym ... mam dziwne przeczucie bardzo dziwne ponownie wszyscy czekają na 20 zł więc dlaczego nie zrobic psikusa i odbić od 23 ... :) :) oczywiście to moje dyrdymały tylko .. :)
  • Re: stracone nadzieje Autor: ~xXx [195.189.85.*]
    Dnia 2020-08-26 o godz. 14:44 ghost-man napisał(a):
    > zaczynam mieć dziwne wrażenie że to "cudo" znowu dziwnie zacznie rosnąć ... za długo to sie tak trzyma do tego wcale nie małymi zleceniami ustawianymi na zakup parę sesji .. stare przysłowie pszczół mówi "że jeśli coś nie chce tyle czasu spadać to znaczy że będzie chciało rosnąć" ... te ostatnie zlecenia cos mi śmierdzą stopień pesymizmu jest odpowiedni do wzrostów, technicznie układ wskaźników jest wychłodzony nawet na tygodniowym ... mam dziwne przeczucie bardzo dziwne ponownie wszyscy czekają na 20 zł więc dlaczego nie zrobic psikusa i odbić od 23 ... :) :) oczywiście to moje dyrdymały tylko .. :)

Ja na podstawie podobnych wniosków coś tam skubnąłem w dniach 20-21.08 :)
    Zobaczymy, co z tego będzie.
    A niech wam rośnie, ja narazie poczekam niech skarbówka potwierdzi co z nadpłatą bo jak nie podzielą zdania zarządu w tej sprawie to będzie trzeba zrobić odpis :)
    Dnia 2020-08-27 o godz. 06:51 ~bart napisał(a):
    > A niech wam rośnie, ja narazie poczekam niech skarbówka potwierdzi co z nadpłatą bo jak nie podzielą zdania zarządu w tej sprawie to będzie trzeba zrobić odpis :)

obstawiam że chyba szybciej ukaże sie raport za 2 kw .. z tego co pamiętam to zakończenie kontroli mają na koniec sierpnia ale na protokół i orzeczenie po kontroli UKS chyba ma określony czas ..u mnie kiedyś to trwało około 2 tyg nie wiem jak jest w przepisach obecnie
    mamy dzis znaczny wzrost wolumenu i na tę chwile wygląda to całkiem nieźle .. ale zobaczymy jaki będzie koniec ..gdyby zakończyło sie ponad 27,50 byłoby bardzo ciekawie już .. :)
  • Re: stracone nadzieje Autor: ryzon [195.189.85.*]
    Dnia 2020-08-27 o godz. 14:44 ghost-man napisał(a):
    > mamy dzis znaczny wzrost wolumenu i na tę chwile wygląda to całkiem nieźle .. ale zobaczymy jaki będzie koniec ..gdyby zakończyło sie ponad 27,50 byłoby bardzo ciekawie już .. :)

Wygląda na to, że mieliśmy dołek na 23. Zakończanie dziś powyżej 27 było by sporym osiągnięciem. Patrząc co teraz już się dzieje, jakoś nie mam wiary w dzisiejszy sukces:)
    Pozdrawiam,
    xXx

końcówka raczej do bani ... zobaczymy co jutro wystrugają .. :) :) sesja nie jednoznaczna na całkiem ładnym wolumenie
    Do bani jak pobrania w sierpniu, to będzie najgorszy miesiąc w tym roku. Za to jest promocja na infinitecorp to może będzie i na akcje :) Wydali na grę z mln zł a zarobili może z 2 tys, mogli zostać przy F2P :D
  • Re: stracone nadzieje Autor: ghost-man [88.156.32.*]
    nie analizuje już tych pobrań mają znikomy wpływ, od wielu miesięcy brak ruchu po raporcie pobrań .. jeśli coś ma ruszyć kursem to moim zdaniem nie będzie to na pewno ilość pobrań
  • Re: stracone nadzieje Autor: ryzon [195.189.85.*]
    Dnia 2020-08-28 o godz. 09:08 ghost-man napisał(a):
    > nie analizuje już tych pobrań mają znikomy wpływ, od wielu miesięcy brak ruchu po raporcie pobrań .. jeśli coś ma ruszyć kursem to moim zdaniem nie będzie to na pewno ilość pobrań

Ruszyć kursem może:
    • znaczne polepszenie konwersji po wprowadzeniu rozwiązań firmy SS, przy jednoczesnym utrzymaniu/wzroście liczby pobrań
    • potwierdzenie z US, że zwrot im się należy, aczkolwiek to już pewnie jest w cenach
    • informacje o przejęciu
    • wydanie nowej gry w modelu płatnym wraz z dobrą promocją, co wpłynie na licznik pobrań

Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły?
  • Re: stracone nadzieje Autor: ~borewicz07 [37.30.34.*]
    powiem tak, GAME DEVELOPMENT powinien zostać podzielony na : Game Devolopment /wszystkie spółki segmentu i Tbull

Wg mnie tylko przejęcie tu może wskrzesić kurs, chodź i tak poziom 25 pln jest o niebo lepszy niż np w I kw tego roku
    a ja mam nieodparte wrażenie że od kwietnia tego roku ta spółka stała sie "czyjąś zabawką" obroty zrobiły się nierealne kompletnie w stosunku do akcji będących w wolnym obiegu i zakładam że "dzidzia" bawiąca się tą zabawka na pewno nie znudziła sie nią .. te akcje sa nadal w posiadaniu tych rączek i sa tylko przekładane z rączki do rączki ..kwestą czasu pozostaje kiedy "dzidzia" zacznie sa ponownie mocno bawić ... to jest bardzo fajna zabawka dla rączek które dysponują nieco większą kasą, bo zaledwie parę milionów może tu zrobić cuda i nikt naprawdę duży tego nie tknie bo przez fortel z akcjami uprzywilejowanymi zarządu nawet jeśli by ściągnął wszystkie akcje w obiegu nie będzie miał większości na WZA więc jego siła głosu byłaby żadna dlatego żaden z dużych graczy tym się nie zainteresuje ..moim zdaniem graja chłopcy z funduszy bo wiele ruchów jest bardzo typowych dla nich .. dziś np. rządzi cyfra 79 i to ona daje wskazówki :) :) myślę że obecnie trwa zniechęcanie do waloru i z tego co widzę przez ostatnie sesje to ten opad na 20 zł jest komuś nie na rękę bo przewiduje tak jak ja, że tam pojawiłby się zbyt duży popyt, a tu nie o to chodzi aby ulicy dać zarobić tylko aby ją ostrzyc do gołej skórki .. :) :)
  • Re: stracone nadzieje Autor: ~borewicz07 [37.30.53.*]
    no właśnie, uprzywilejowane akcje skutecznie odstraszają ,gdyż potencjalnie zainteresowany w przypadku posiadania znacznego pakietu jest pozbawiony możliwości decydowania
[x]
TBULL -0,76% 2,60 2026-03-30 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.