Na dniach wyniki za Sierpień. Będzie kolejny rekord? 20 % większa sprzedaż? We wrześniu raport za 2 kwartał. Powinni skorygować zysk w górę za 1 kwartał. Czyli kolejny rekord będzie.
Dnia 2020-08-31 o godz. 09:39 ~Okazja napisał(a): > Okazja do kupna poniżej 13 zł.
okazja do kupna to będzie na wsparciu po 12,5 jak zwieracze puszczą do końca, na razie popuszcza już w majty :/ nie ciekawie to wygląda, bo wisimy na dolnej granicy kanału wzrostowego a częściowo już jesteśmy za linią ehh.
Tez nie jestem zachwycony kursem. Ciagle spada mimo dobrych wynikow a zarzad jakos nie potrafi stworzyc dobrego PR i pojechac z akcjami na nim, teraz bylby idealny czas do tego a tymczasem codziennie w dol, nie wiem czy lepsze wyniki za kolejne kwartaly zrownowaza spadki jak medialnie TiM nie istnieje. Oczywiscie ktos powie ze kurs to fundy itp ale teraz ulica mocno w gilde weszła i należałoby to wykorzystać, taki marazm PRowy na dobre na pewno nie wyjdzie. No ale czekamy, fundamnety tutaj sa, brakuje tylko wzrostow...
Wiem jak działa ta bananowa giełda, akcje TIM 9zł wpa fundusz i podbija o 30% ulica widz i się dodłącza a jak nie widzi to podbitka na drugi dzień o 10% i lecimy do góry zazwyczaj 100% a niekiedy i więcej zależy jak leszcze biorą i fundusz zaczyna realizację zysków bo on kontroluje sytuację, firma spada do normalnego poziomu czyli 9zł i mniej więcdj koło tej ceny balansuje przez kolejne kilka lat i nie ważne czy ma super zyski jak widać dobre dane a firmy spadają, jak się troszkę wyleszczyłem to się dowiedziałem jak to działa, sama spekulacja na newconnect, lepiej kupić PKO BP, PKO SA i mieć zysk ale po roku dwóch niż szybką stratę
Dnia 2020-08-31 o godz. 16:23 ~kylu napisał(a): > Wiem jak działa ta bananowa giełda, akcje TIM 9zł wpa fundusz i podbija o 30% ulica widz i się dodłącza a jak nie widzi to podbitka na drugi dzień o 10% i lecimy do góry zazwyczaj 100% a niekiedy i więcej zależy jak leszcze biorą i fundusz zaczyna realizację zysków bo on kontroluje sytuację, firma spada do normalnego poziomu czyli 9zł i mniej więcdj koło tej ceny balansuje przez kolejne kilka lat i nie ważne czy ma super zyski jak widać dobre dane a firmy spadają, jak się troszkę wyleszczyłem to się dowiedziałem jak to działa, sama spekulacja na newconnect, lepiej kupić PKO BP, PKO SA i mieć zysk ale po roku dwóch niż szybką stratę
Grodno leci, oze ogólnie też w korekcie a ty piszesz o jakiś ustawkach i realizacji zysków xD rozumiem gdyby kurs były na 15-20 zł a nie 13zł, całe gpw w marazmie. Kurs jest na wsparciu 12,5 jak to puści to mamy 12 zł z którym kurs długo walczył żeby go wybić i co raz bardziej mam wrażenie że tam się zatrzymamy przed wynikami, a później będzie znowu odrabianie strat. Nie sprzedałem przy 17 i nie sprzedam przy 12 i wcale nie lepiej ładować się w pko, lepiej tutaj nadstawić się na 12 i czekać niż tam ładować i liczyć na marny zysk.