Dnia 2020-08-31 o godz. 16:23 ~kylu napisał(a):
> Wiem jak działa ta bananowa giełda, akcje TIM 9zł wpa fundusz i podbija o 30% ulica widz i się dodłącza a jak nie widzi to podbitka na drugi dzień o 10% i lecimy do góry zazwyczaj 100% a niekiedy i więcej zależy jak leszcze biorą i fundusz zaczyna realizację zysków bo on kontroluje sytuację, firma spada do normalnego poziomu czyli 9zł i mniej więcdj koło tej ceny balansuje przez kolejne kilka lat i nie ważne czy ma super zyski jak widać dobre dane a firmy spadają, jak się troszkę wyleszczyłem to się dowiedziałem jak to działa, sama spekulacja na newconnect, lepiej kupić PKO BP, PKO SA i mieć zysk ale po roku dwóch niż szybką stratę
Grodno leci, oze ogólnie też w korekcie a ty piszesz o jakiś ustawkach i realizacji zysków xD rozumiem gdyby kurs były na 15-20 zł a nie 13zł, całe gpw w marazmie.
Kurs jest na wsparciu 12,5 jak to puści to mamy 12 zł z którym kurs długo walczył żeby go wybić i co raz bardziej mam wrażenie że tam się zatrzymamy przed wynikami, a później będzie znowu odrabianie strat.
Nie sprzedałem przy 17 i nie sprzedam przy 12 i wcale nie lepiej ładować się w pko, lepiej tutaj nadstawić się na 12 i czekać niż tam ładować i liczyć na marny zysk.