Chyba ktoś już wcześniej wiedział jaki będzie wyrok, bo od rana niezłe pakiety ustawiał.
Naczelny Sąd Administracyjny uwzględnił skargę kasacyjną Ferro i uchylił wyrok sądu administracyjnego oraz decyzję naczelnika Urzędu Celno-Skarbowego w sprawie zobowiązania podatkowego za 2012 rok - podało Ferro w komunikacie. W wyniku wydanego orzeczenia, sprawa będzie przedmiotem ponownego postępowania podatkowego. Wyrok Naczelnego Sądu Administracyjnego jest prawomocny.
A dodatkowo jeszcze urzędnicy skarbowi powinni powinni dostawać po kieszeni za samowolę urzędniczą. Ferro to nie pierwszy taki przypadek. Wielkie brawa dla zarządu że walczą do końca !
Panowie, przpraszam ale chyba zyjemy innej rzeczywistosci. Wyrok sadu to gniot sadowniczy jak na PL przystalo: " W wyniku wydanego orzeczenia, sprawa będzie przedmiotem ponownego postępowania podatkowego." Co ozn ze te same łepki co poprzednio lub ich koledzy beda rozpatrywac sprawe. Jakie sa szanse na inne orzeczenie US- male . To nonsens
Zobaczymy. Jak już tu ktoś pisał chyba większość z nas już się pogodziła z tą stratą. Gdyby Ferro faktycznie udało się odzyskać te 30 mln, dla mnie byłby to extra bonus, i tak należy to traktować. Były przypadki w ubiegłych latach, że spółki wygrywały sprawy sądowe i odzyskiwały pieniądze od urzędów skarbowych.
Prawo nie działa wstecz. I sąd okazał się sprawiedliwy. I czytaj ze zrozumieniem, sąd uchylił decyzje US więc na tą chwilę skarbówka niesłusznie trzyma 30 mln które należą do ferro.
JEstem przedsiebiąrca w PL - US skarbowy traktuje kazdego jako potencjalnego zlodzieja W tej chwili to Ferro jest petentem. A 30mln poszlo na potrzebu skarbu panstwa NA logige taki sad ost instancji powinien orzec i rozwiazac ostatecznie sprawe a nie zwrocic do tych samych urzedoiw skarbowych co mialy taki a nie inny poglad na sprawe Ferro. Jestem urzedniokiem US wydalem decyzje, ktos wraca do mnie o ponowne rozpatrzenie - jakie sa szanse ze zmienilem poglad i przyznam sie do bledu???
jestem praktykiem zycia gosp w tzw polsce (panstwo z kartonu) samowola urzedow skarbowych niewydolne i niekompetentne sądy Cofneli proces do punktu startowego - czyli nast kilka lat w plecy dla ferro Ale jezeli prezesem NIK moze byc taki banas, a szefem KNF byl zlodziej co od czarneckiego chcial wyludzic 40 mln, czy ostanio min zdrowia ktory dorabial sie z rodzina na pandemii czego sie spodziewamy???
"Tchórze" - tak dziadek trzeba miec odwage zeby zeby inwestowac na GPW : ))) JA nie mam i dlatego faktycznie planuje sprzedac pl akcje i lokowac pieniadze gdzie nie zostana przejete Kraju nie opuszcze bo kto by cie zywił - umarł bys z glodu
Dziadek jest reliktem poprzedniego systemu, tak jak Naczelnik z Nowogrodzkiej, zwolennikiem Pisiej Sitwy.... Pisia Sitwa zastała Polską szanowaną, zostawi... wyszydzaną. Pis grabi, niszczy , POlske , demontuje jej instytucję, obsadza znajomymi królika stanowiska w spółkach Skarbu państwa.. Prognoza dla Polski: Rządzi PiS: zamieszki, wielka niewiadoma, izolacja międzynarodowa, 10+ dla Trolli PiS, 300+ dla bezdomnych, 200+ dla uzależnionych od czegoś, 1000+ dla wyznawców PiS, 500+ dotacja na kopulację - budżet:brak środków na leczenie ... Jakieś pytania? czemu ludzie,(nie Wolacy) maja uciekac z kraju?? W czym oni są gorsi od "lepszego sortu"?? Prawo oraz Sprawiedliwość, dla każdego, czy dla wybrańców?
rozróznij naród od państwa nie utorzsamiałbym sie z PRL tak samo jak z obecnym bytem narod to co innego, niz system/panstwo ktore wypluwa mariana banasia na szefa NIK
Heh, tak jakby liberałowie świetnie rządili Polską. A wg mnie to raczej stworzyli machiny do okradania państwa i obywateli. Jednych i drugich trzeba kontrolować i hamować w zapędach. A teraz wracajmy do Ferro.