• Massmedica - nieodkryta perła Autor: ~masa [81.190.211.*]
    Spółka od lat rentowna. Z kontraktami 40 mln z zakresu samej ortopedii na najbliższe 2 lata. Ciekawy projekt 3D. Dywidenda. A tu cisza.
  • Re: Massmedica - nieodkryta perła Autor: ~Ozzy [5.173.235.*]
    Ale od dołka po cichu kurs rośnie.
  • Re: Massmedica - nieodkryta perła Autor: ~masa [81.190.211.*]
    Tu jest tak pusty arkusz, że każdy zakup winduje cenę o 20%
    Na przełomie 3-4 kwartału ruszają z finalizacją projektu druku 3D endoprotez. Jeśli domkną skutecznie ten projekt, to może im umożliwić wypłynięcie na szerokie, międzynarodowe wody. Chyba że np. sprzedaż technologii jak Airway ?
  • Re: Massmedica - nieodkryta perła Autor: ~Akcjonariusz [37.30.53.*]
    A ja uważam że Zarządowi będzie zależało żeby do WZA kurs przekroczył cenę emisyjna 8.65 PLN

Żałuję bardo bardzo że nie kupiłem po 2.50 jak ktoś sypał jak oszalały

Potem już musiałem drożej... I mam za mało
    A dlaczego akurat do ceny emisyjnej? Tutaj wiele nie trzeba , kwestia kilku k postawionych na kupnie PKC i jest nawet więcej niż 8,65.
  • Re: Massmedica - nieodkryta perła Autor: ~Akcjonariusz [188.146.184.*]
    Wiesz bo to kwestia honorowa
    Zaufanie inwestorzy wza po w sumie pełnym roku itd

Ktoś to umiejętnie zbierał ją przeanalizowałem i wychodzi mi że ci co chcieli się pozbyć sprzedali ze stratą

Najbardziej szkoda tego gościa co sprzedawał po 2.50
    Ja bym od niego kupił. Dowolna ilość za 3 złote nawet 3.50 a nawet 4 a tak poszło w czyjeś ręce a ten ktoś nie odda poniżej 7 myślę i tylw w temacie
    moim zdaniem tutaj będzie znacznie poważniejsza gra niż te 8 pln. Spółka z takiej branży i z takim projektem prędzej czy później będzie zauważona przez rynek. Aż dziw bierze, że do tej pory było tak cicho.
    Dziś więcej ruchu było na tej mało płynnej spółce. Może to zapowiedź większego zainteresowania . Takie balony już w hossie , a solidną spółka z perspektywami czeka na choćby powrót do ceny z debiutu.
  • Re: Massmedica - nieodkryta perła Autor: ~Akcjonariusz [188.146.101.*]
    Za pracę miesięcy będziemy się śmiać z tych poziomów cenowych

Naprawdę nam się wydaje że 50 groszy w górę to sukces

Że 5 złotych to dużo

10 PLN to cena wyjściowa
    Naprawdę nie mogę uwierzyć że ktoś niespełna rozumu sprzedawał za 2.50
  • Re: Massmedica - nieodkryta perła Autor: ~Ozzy [5.173.250.*]
    Czyli musiałoby w ciągu 2 tygodni urosnąć 100%. Czy to możliwe? Sprzedających brak, arkusz kupujących wygląda lepiej. Kto wie
  • Re: Massmedica - nieodkryta perła Autor: ~masa [81.190.220.*]
    1000 akcji i mamy 6 zł. a kolejne zlecenie dopiero na 12
  • Re: Massmedica - nieodkryta perła Autor: ~Ozzy [5.173.224.*]
    Spółka zależna Massmedica Technologie ma na starcie w opracowaniu dwa ciekawe projekty protez w druku 3D. Powodzenie ich będzie oznaczało otworzenie szerokich perspektyw do opracowania kolejnych typów protez . Zobaczcie jak wyceniany jest Airway mimo, że tam tylko komercjalozują swoje projekty. Tutaj mamy i rentowny biznes podstawowy i ten bardzo ciekawy technologiczny, który może pewnie przynieść krociowe zyski.
  • Re: Massmedica - nieodkryta perła Autor: ~Ozzy [5.173.224.*]
    Jutro przebijemy 6?
  • Re: Massmedica - nieodkryta perła Autor: ~Akcjonariusz [188.146.179.*]
    Biorąc pod uwagę popyt
    Ponad 8 000 akcji za 5.65 jest bardzo prawdopodobne że jutro przebijemy 6 PLN i to zdecydowanie

Giełda jest straszna
    Współczuję człowiekowi który oddawał po 2.50 tak filozoficznie to coś strasznego kupić dobra spółkę po 8.65 czekać ponad rok spółka leci na 2 50 sprzedać za grosze i aotrzec jak po kilku tygodniach kilku facetów zabija się o akcje

Masakra

Ja poczekam do końca roku
    Zrobiłem mały research i po dzosnilem po kilku szpitalach wszędzie są b zadowoleni z firmy Msm. W dodatku poczytałem co oni kombinują z tym drukiem protez jeśli im się uda będą mieli marzę 10x wyższe co przełoży się na zysk

Szacun dla właścicieli i tyle w temacie

Nie mogę sobie darować że się spóźniłem i mam tak mało akcjk
  • Re: Massmedica - nieodkryta perła Autor: ~Akcjonariusz [188.146.179.*]
    Porozmawiałem z szef owymi pielęgniarek na blokach ortopedycznych.... Udając lekarza z innego szpitala.... No cóż każda metoda skuteczna ale opinie są naprawdę rewelacyjne
  • Re: Massmedica - nieodkryta perła Autor: ~Medyk [31.60.110.*]
    Fajnie że aktywnie szukasz informacji o spółce. Tutaj jednak ważniejsze są tematy dotyczące szerszej implementacji projektów druku 3D dla chirurgii i ortopedii. Excento, które uczestniczy w opracowaniu druku protez ma szereg ciekawych inicjatyw badawczych z zakresu obrazowania i wykorzystania druku w medycynie. Tam jest sporo mocnych grup naukowych. To dobre zaplecze merytoryczne dla spółki i projektu.
  • Re: Massmedica - nieodkryta perła Autor: ~Tomek [5.173.251.*]
    Międzynarodowe wody? Chyba w Turcji, bo aktualnie tam uciekł właściciel.
  • Re: Massmedica - nieodkryta perła Autor: ~efekt [83.9.115.*]
    W styczniu 2021 roku na rynku pojawił się pierwszy polski test. To MHH jest w równym stopniu własnością polskich firm Medicofarma, jej producenta, oraz Hemp & Health, notowanej na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie, globalnego dystrybutora testu. 
    Zestaw szybkiego testu MHH SARS-COV-2 Antigen Antigen oczekuje na umieszczenie na liście WHO EUL i spełnia zupełnie nowe standardy, informuje Medicofarma:
    • Probówka jest wstępnie wypełniona buforem ekstrakcyjnym
    • Wymaz jest łamliwy, więc jest znacznie bezpieczniejszy dla profesjonalistów 
    • Końcówkę wacika należy wprowadzić tylko w odległości do 2,5 cm (1 cal) od krawędzi nozdrza (gotowy do autotestu: oczekuje na rejestrację). 
    Wyniki testu można odczytać w 15-20 minut. 
    Opcje dla kupujących obejmują wymazy z kontrolą pozytywną i negatywną oraz świadectwo kontroli jakości dla każdej partii produkcyjnej.
    Aby przetestować działanie zestawu, od pacjentów z podejrzeniem COVID-19 pobrano 492 wymazy z nosa i wykonano je podczas codziennej praktyki klinicznej w okresie od października 2020 do stycznia 2021. Zestaw wykazał czułość diagnostyczną 98,13% i swoistość diagnostyczną 99,22%. w porównaniu z wynikami RT-PCR. Dokładność wynosi 98,98% -  Dokładność wynosi 98,98% - Dokładność wynosi 98,98% - podaje Medicofarma. "Testy MHH wykrywają także nowe warianty wirusa B117 (Wielka Brytania), B1351 (RPA) i P1 (Brazylia)". podaje Medicofarma. 

Źródło: Medicofarma
    17.02.2021
  • Jak szukalem informacji Autor: ~Akcjonariusz [31.60.31.*]
    Cieszę się że doceniasz moje podejście. Zrobiłem wywiad środowiskowy wśród pielęgniarek instrumentariuszek dotyczący wspłopracy i zadowolenia z firmy. Plus paru ortopedów. Dokładnie przeczytałem informacje o spółce prospekt emisyjny itd informacje na stronie. Poszedłem dalej niż myślisz. Znam życiorysy obu głównych udziałowców i ich osiagnięcia chociaz nie rozmawiałem z nimi osobiscie.
    Poszukałem informacji dotyczacych dofinansowania badań.
    Byłem nawet na stronach dotyczących projektów i dofinansowania.
    Excento znam .... i wiem jaką oni rolę pełnią.

Wyglada na to że w spółce jest kilka obszarów.
    1. sprzedaż produktów nazwijy to obsługa klienta jakim są prywante i panstwowe szpitale kliniki szpitaliki w sensie dostarczania standardowych produktów i produktów dopasowych do pacjenta

2. kolejnym obszarem jest antiaging itd z czegoś trzeba żyć

3. najwazniejsze to pozyskanie technologii i tutaj jest to w mojej ocenie zasadnicza wartość firmy innowacyjnosc.

Przy założeniu że uda im się doprowadzić do druku 3D i wdrożyć to do produkcji mówimy o absolutnym przełomie w marzach i zyskach firmy.

zwroc też uwagę że firma przetrwała trudny okres dostala duze dofinansownaie w ramach tarczy i juz zgłasza że wraca do projektu 3d.

Jesli chodzi o to co nas interesuje.
    Ja obstawiam że niedługo będzie 9 PLN. Po prostu jest bardzo duży popyt nie ma akcji. Ktos sciagnał te pakiety z rynku i jakos nie widac zeby zamierzał oddac.

Wczoraj było jak na te spolke ogromne zlecenie kupna ponad 8 tys akcji za prawie 6 zlotych. Odzew minimalny.

Kierunek jest tylko jeden 10 zotych co mnie bardzo cieszy. Smuci mnie niestety brak duzego pakietu akcji.
    Chcialem wziac ze 30 do 70 tys akcji ale to poza zasiegem nawet kupno z ukrytego zlecenia nic nie dało. Potem probowałem kilka razy pokazac ze chce kupic 20 000 nic.... troche boli że muszę kupowac 2x drożej ale wydaje mi się że nawet przy 6 zlotych jeszcze da się dużo zarobic

• Re: Jak szukalem informacji Autor: ~Akcjonariusz [31.60.31.*]
    Doszedłęm do wniosku że jeśli im się uda projekt 3D to prawie na pewno zrobią nową emisję akcji
    Ale raczej nie po 8.65 tylko dużo dużo wyżej bo nie ceni się spółek groszowych ale muszą mieć osiągnięcia.

Na spółkę zwróciłem uwagę przy kursie 2.50 widząc te duże jak na spółkę pakiety sprzedawane.
    Kupiełm co się dało żałując że tak mało. Teraz boli że muszę płacić nie 3 z nie prawie 6 złotych.

Podszedłem do sprawy na tyle profesjonalnie że gotów byłem wsadzić dużą część środków inwestycyjnych ale to za 2.50 ktore ktos zakupił to wpadło jak doo studni. Kilka prób skuszenia dużym zleceniem nic nie dało.

Naprawde jakas wymiana akcji zacznie się na poziomie 8 złotych i wyżej teraz sprzedaż nawet 100 czy 500 akcji to takie drobne zabawy. Moj błąd polegał na tym że za pozno się zorientowałem ale dobrze że to co było skupiłem.

Wracajac do kwestii perytorycznych w ciagu paru godzin od zainteresowania MSM wiedziałęm ze to jest HIT
    Jedyne co budziło moj niepokoj to fakt iz kurs spadl tak nisko i ze nikt komptnie się tym nie interesuje.

Jestem teraz przekonany że na WZA przekroczymy cenę emisyjna
  • Re: Jak szukalem informacji Autor: ~Ozzy [5.173.224.*]
    Czasami trzeba poczekać aż daną spółka będzie miała swój czas. Szczególnie na NC jest sporo takich papierów, które leżą czasami przez lata. Np.w ostatnich miesiącach wystrzeliły kursy Mode i Danks, mimo że dlugi czas nie było na nich wcale ruchu. Tam trudno jednakże o jakieś spektakularne sukcesy, a w przypadku MSM mamy projekty, które mogą być wysokomarżowe. Ich komercjalizacja może wybić kurs nawet o kilkaset procent. Dla mnie kapitalizacja możliwa do osiągnięcia w niedługim terminie to 40-50 mln.
  • Re: Jak szukalem informacji Autor: ~masa [81.190.210.*]
    zaczyna się ruch na akcjach. Dzisiaj nawet PKC
    podaży brak. Jeszcze 2 takie sesje i będzie 12 zł.
    6 zł przebite i myślę, że może dzisiaj być próba podejścia jeszcze wyżej. To co pisał Akcjonariusz, czyli że do walnego będzie wyżej niż cena emisyjna wydaje się coraz bardziej prawdopodobne.
    Albo i wyżej. Dziś czytałem artykuł w Forbes o starzeniu się społeczeństw. W Polsce ten proces w najbliższych latach będzie postępował najszybciej na tle innych państw europejskich. I to kolejny argument za przyszłością spółki, która przecież ma segment produktów dla osób starszych.
  • Re: Jak szukalem informacji Autor: ~Ted [37.30.15.*]
    Nie wiem czy warto sprzedawać poniżej 10 naprawdę taki skromny pakiecik może jednak wyżej dam
    do 10 zł leży nawet nie 1000 akcji. Myślę, że może być znacznie wyżej. Zobaczcie na wyceny innych spółek z branży medycznej. Często spółki grane pod marzenia o odległych produktach. A tutaj mamy konkret, który lada chwila może być komercjalizowany.
    Ciekaw jestem czy spółka ma plany uderzać za granicę z drukiem protez 3D.
    Tutaj dzisiaj może być nawet 8 jak tak dalej pójdzie.
    8 zł to może nie, ale 7 zł chyba przebijemy. Nieparzyste jakoś bardziej mi pasują 5-7-9 zł, heh.
    Przewidywane przychody z drukowanych protez to 10 mln w 3 roku od rozpoczęcia sprzedaży, a 3 mln w pierwszym roku. Mają jednak kontakty z wielkimi firmami dostarczającymi sprzęt medyczny i są to kontrakty z nimi na wyłączność w Polsce. Zakładam, że mogą w drugą stronę wykorzystać swoje kontakty i wdrożeniem wejść na rynki zagraniczne.
  • Kurs Autor: ~Akcjonariusz [188.147.38.*]
    Będą ostre wahania kursu ale na zdrowy rozsądek z pewnością przekroczymy cenę emisyjna i to do walnego
  • Re: Kurs Autor: ~Ozzy [5.173.224.*]
    Pobujało trochę, ale przy takim mały free float to zrozumiałe
  • Re: Kurs Autor: ~masa [37.190.170.*]
    trochę konsolidacji nie zaszkodzi
  • Re: Kurs Autor: ~Yeti [188.146.181.*]
    Albo jakąś korekta bo wzrosty były naprawdę duże
  • Będzie ponad 8.65 Autor: ~Akcjonariusz [188.146.181.*]
    Zaprawdę powiadam Wam jeszcze dziś będzie 8 złotych.....
  • Re: Massmedica - nieodkryta perła Autor: ~Dariusz [5.173.251.*]
    Ciekawe... jedyne co widać w tej spółce to zwolnienia pracowników. Firma koncentruje się na medycynie estetycznej a ortopedię powoli likwiduje.
[x]
MSM 1,17% 4,32 2026-04-01 09:45:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.