1 - 1,2 zł. Tam dopiero zrób zakupy. Nie daj sobie wcisnąć po obecnej cenie. Będę konsekwentny w namawianiu do niekupowania na górce. Dobrego dnia i do "usłyszenia".
Dnia 2020-08-18 o godz. 08:54 ~Hofens napisał(a): > Nie kumasz że ja już trochę mam. > > > > Ale chciałbym mieć więcej. > > Poczekam aż na walnym wszystko ustalą. > > > > Nie kupuję wszystkiego jednego dnia aż taki szalony to nie jestem.
Hm...tak zachwalając robisz sobie pod górkę,bo będziesz miał coraz drożej.Zresztą jak dla mnie możesz kupować po 3.Ja kupię tak jak mówiłem : w okolicach 1zł,ale to za około mieś.A gruby nie będzie straszył,jeszcze podniesie żeby zachęcić do zakupu choć bardziej mi się wydaje że będzie ryglowanie kursu na obecnym poziomie - lekko powyżej 2.Aczkolwiek jakieś straszenie już widać...Jak opuści tam gdzie chcę to kupię i tak...niech leży...bo papier w końcu zostanie zauważony,ale to wymaga czasu.
Dnia 2020-08-18 o godz. 09:20 ~Hofens napisał(a): > No chyba o to chodzi abym miał coraz drożej. > > > > Franek no co ty? > > Wolę dobierać do góry niż uśredniac od dołu. > > > > 1zl nie będzie > > SMA już na 1.5 a trend wzrostowy po tak długim okresie "konsolidacji" a bardziej bez ruchu. Może nabrać tępa szybciej niż myślę.
"tępo" powiadasz? Nie chcę być uszczypliwy wytykając ortografię ,ale kupowanie waloru drożej miast taniej nie brzmi za bystro.To wybicie jest już zakończone.Teraz nieunikniony etap dystrybucji a następnie zbiórki tego co obecnie dystrybuowane.Tak się to odbywało,odbywa i odbywać będzie.Przykro mi że kogoś tu demaskuję ale ten elementarz każdy zna.Ty wydajesz się mieć coś z tym wspólnego choć się nie przyznajesz,ale próbujesz cierpliwie sterować.Nie obraź się,ale posterować to Ty sobie możesz przyciskiem w spłuczce po porannej toalecie...Nakupiliście akcji i co z tym teraz robić?1,84 też jeszcze dobry zarobek,tylko kto to kupi?
1 zł ??? Spólka zarobi w 2020 ok. 20 mln zł, chyba ze kolejny raz zaskoczy dynamiką przychodów. Przy 1 zł, C/Z wyniesie 2, C/EBITDA 1,3, zyski mające 100 % przełożenie w gotówce.
Bo wzrosło 400 %............................... Bo mama mi nie powiedziała................... Bo to on......................................
Za dwa miesiace bedziecie narzekac, ze nie kupiliscie bo wzrosło 400 % lub ze sprzedaliscie bo wzrosło 400 %.
SFD przy obecnej cenie jest jedna z najbardziej atrakcyjnych spółek na rynku. NIe sprzedawanie marzeń, tylko realne dane, dostarczane co miesiac, z których mozna oszacowac wynik finansowy z kazdego miesiaca. Prog marginalny przychodu pokrywajacego kosztu wynosi w SFD ok. 11 mln miesiecznie, kazdy dodatkowy mln przychodu daje ok. 250 tys zysku plus korzysci skali ok. 1,5 %, przy kazdym dodatkowym mln przychodu w stosunku do poprzedniego. Nie wierzcie w te bzdury o 1 zł. 1,70-1,80 zł to maksymalny zasieg korekty, spowodowanej tylko i wyłacznie oczyszczeniem rynku.
Umorzenie akcji a potem dywidendy.
Na zachętę 1gr.
2 miliony sobie zostawili jak by się drugi lock down pojawił.
Kasa na koncie jest. Zarabiać zarabiają.
Prezes ma większość.
Mniejszy podatek zapłaci jak po prostu się będzie dzielić zyskami z akcjonariuszami niż jakby miał kombinować w papierach.
Firma jest już na takim etapie że działa jak trzeba i co najważniejsze zarabia dużą kasę
dobrze prawisz, może nie 20m, ja się skłaniam bliżej 15m niż 20m ale mniejsze o liczby, 1zł nie ma szans :) szczególnie jeśli wyniki za lipiec będą dalej w trendzie. Jeśli przy dobrych wynikach sprzedażowych spadnie do 1.5zł to sugeruję pakować kieszenie bo po umorzeniu c/z =4 za ten rok a 2021 przy dalszym rozwoju c/z =3
Wykres korzysci skali ma kształt spodka. Wegług mojej anali korzysci skali w SFD koncza sie przy miesiecznym teoretycznym przychodzie ok. 60-65 mln zł. Poki co przychody miesieczne wynosza ok. 15-17 mln zł.
Reasumujac jesli ktos nie rozumie..............
20 mln zł przychodu miesiecznie daje 3 mln zł zysku miesiecznie.
O przepływach pieniężnych, rotacji zapasów i innych podstawowych wskaznikach nie bede sie rozpisywał bo wygladają jeszcze lepiej niz sam wynik finansowy.
Wystarczy że Najman i Popek lataja w klatkach i piją z bidonów SFD a zarząd prowadzi kanał w necie jak trenować mogą armatorzy i sumpementy sprzedają się jak świeże bułeczki już nie tylko dla profesjonalistów
Wklejam mój post z konca czerwca. Odswieżę go w listopadzie.
Pozdrawiam.
Autor: ~RafalZ [83.25.160.*] 2020-06-29 12:35 Opublikowano przy kursie: 0,43 zł , zmiana od tamtej pory: 341,86% C/Z = 2 Zgłoś do moderatora Przy założeniu powtarzalności wyników z pierwszego kwartału. Patrząc na dynamikę przychodów, można oczekiwać rownież pozytywnej dynamiki zysków.
Chłopaki z siłowni mogliby zacząć kupować :):):):)
Nie patrzcie co było, co jest teraz, patrzcie co będzie. Tylko wtedy zarobcie.
Zacząłem przygodę z giełdą w 2005 r. dysponując kapitałem 2 tys zł (śmiech). W 2007 r. miałem 11 tys zł, w 2009 r. 4 tys zł, wczoraj przekroczyłem 300 tys zł.
efekt wyższej marży jest oczywiście przez efekt skali ale rentowność wzrosłą (w jakiejś części) także z innego powodu którego być może nie brałeś pod uwagę a niestety jest on na dłuższą metę nie do otrzymania. Przez pandemię spółka mniej wydawała na eventy, hotele i ogólnie marketing bo eventów poprostu nie było, z czasem pomimo wyższych przychodów rentowność skokowo nie wzrośnie ponieważ trzeba będzie do marketingowego pieca trochę jednak wrzucić... nie mniej też jestem zwolennikiem tej spółki i bacznie będę się jej przygadać dobierając jeśli mnie nie rozczaruje :)
Dlatego pisałem ze próg według moich analiz wystąpi,ale przy przychodach 3 razy wyzszych niz obecne. Dodam jeszcze tylko, ze im wyzsza inflacja, tym wyzszy efekt dzwigni dla wyników.
Dnia 2020-08-18 o godz. 09:20 ~Hofens napisał(a): > No chyba o to chodzi abym miał coraz drożej. > > > > Franek no co ty? > > Wolę dobierać do góry niż uśredniac od dołu. > > > > 1zl nie będzie > > SMA już na 1.5 a trend wzrostowy po tak długim okresie "konsolidacji" a bardziej bez ruchu. Może nabrać tępa szybciej niż myślę.
"tępo" powiadasz? Nie chcę być uszczypliwy wytykając ortografię ,ale kupowanie waloru drożej miast taniej nie brzmi za bystro.To wybicie jest już zakończone.Teraz nieunikniony etap dystrybucji a następnie zbiórki tego co obecnie dystrybuowane.Tak się to odbywało,odbywa i odbywać będzie.Przykro mi że kogoś tu demaskuję ale ten elementarz każdy zna.Ty wydajesz się mieć coś z tym wspólnego choć się nie przyznajesz,ale próbujesz cierpliwie sterować.Nie obraź się,ale posterować to Ty sobie możesz przyciskiem w spłuczce po porannej toalecie...Nakupiliście akcji i co z tym teraz robić?1,84 też jeszcze dobry zarobek,tylko kto to kupi?
Koledze Rafałowi powiem tylko że jego 300 tysi mi nie imponuje,choć gratuluje Mu sukcesu,i że pomaga wcisnąć ludziom papier który potem będzie im bezlitośnie odbierany,pamiętaj bowiem Rafale że fundamenty spółki to jedno a gra giełdowa grubasów to zupełnie inna sprawa i że powyższe idzie w parze tylko wtedy gdy jest zgodne z aktualnym interesem.Nie wiem natomiast czy jesteś tak naiwny (pomimo zdobycia tych 300tysi które mają zbudować nasze zaufanie do Ciebie) czy po prostu jesteś jednym z grona.Pzdr.
I jak zdążyłeś dobrać? Teraz trochę boczniaka będzie to jeszcze zdążysz. Luka prawie domknięta. Jutro z rana jeszcze szybkie sypanie tych co zaspali i wracamy na 2 zł.
Pomiędzy 20 a 24 dają wstępne wyniki z miesiąca akurat z walnym się pokrywa
Ja sobie dobiorę na samej górce.
Nie pytaj dlaczego tak gram wyższa matematyka ogarniam kilka walorów spekulacyjne pod infa plus na 3 jestem od kilku miesięcy w długim terminie. To będzie 4 spółka na dłużej.
Po prostu aby rosło trzeba brać drogo tak w skrócie.
Ciekawe czy dywiadenda za ten rok jak zarobią konkretną kasę też będzie.
Dnia 2020-08-18 o godz. 18:39 ~Hofens napisał(a): > Ja i tak czekam z kasą aby przebijać tu sufity > > > > Grajcie jak chcecie > > Ale dla mnie 1.7 powinno być bronione > > > > W sumie to było
Mam szacunek dla Twojej wytrwałości i konsekwencji,ale ja bym te 1,7 traktował jako symptom pokazujący kierunek...niestety...I kto w ogóle bronił tego 1,7?Czy nie czasem ci którzy dalej chcą dystrybuować jak najwyżej to co kupili po 0,5? Zazwyczaj po wybiciu leci 40-50% a to nam daje 1zł.A tym środowisku powszechnych spadków i niepewności stanie się tak na pewno a może spaść jeszcze niżej.Ma miejsce powszechna i ogólna cofka kapitału wynikająca z niepewności w geopolityce.Nie wygląda to dobrze.Dlatego jeśli będziemy nawet tymi "szczęśliwcami" którzy kupią ze średnią powiedzmy 1,2 to czy w tym otoczeniu cokolwiek będzie rosło?Nasuwają się takie pytania. P.S.Filmik niski i prymitywny,wygląda jak satyra na odbiorców produktów SFD...niezbyt szczęśliwy i mocno przerysowany,ale może to jest jakaś metoda uwzględniająca percepcję siłkarzy.
Dnia 2020-08-19 o godz. 06:47 ~Hofens napisał(a): > No bo to satyra dla "potencjalnych odbiorców" > > Ale Pani Krystyna czyta myślałem że Ci się spodoba > > Cofka kapitału? > > Gdzie? > > Na spółkach balonach to może i tak > > W USA zaraz nowe szczyty nie ma strachu widziałeś SP500. > > Widziałeś tu analizę? > > Mocne Kupuj. > > Na godzinowym już prawie neutralnie
Dlaczego w cudzysłowie?Tak,potencjalnych odbiorców.Będą sobie przekazywać,śmiać się,ale podprogowo nakłaniani do zakupu. A tu mamy widzę korektę po dotknięciu 1,7 zachęcającą do dalszych zakupów w okolicy 2.No tak,jakby się nałykali po 1,7 czy 1,6 to nie byłoby im łatwo odebrać jak zejdzie do 1,2 bo za mała strata a potencjał spółki widać.Ja tam tego nie tyknę. 1,2zł ,tam kupię pierwsze udziały.
Stany?SP500?To co tam się dzieje ma związek z Trumpem który narzędziami które ma i których nie ma wpływa na giełdy bo Demokraci zarzucali mu kiedyś że jego obecność straszy giełdy.W ciągu kilku dni triumfalnie się chełpił publicznie że "jak to przecież giełdy rosną".Długo by pisać o kontekście tego co tam się dzieje i co się stanie po tym sztucznym pompowaniu SP500.Fakt,na razie rośnie i trzeba to wykorzystać tylko że u nas ten nastrój jest mącony Białorusią.Podobno Putin w nieoznakowanych ciężarówkach wozi wojsko na Białoruś.Ten nastrój widać choćby na WIG20 gdzie rośnie obecnie tylko spożywka (DINO) i złoto (KGHM).
I co,jakoś pomimo "mocnego kupuj" tego kupowania nie widać.Ruch być może sztucznie wykonany z 1,81 na 1,91 nie robi jakiegoś szału i najwyraźniej rynek tej przynęty nie połknął.
Dnia 2020-08-19 o godz. 12:14 ~Hofens napisał(a): > W planach nie w palcach. > > Sorry palce to mam za duże a piszę z telefonu. > > > > Czekaj na 1.2zl i na te ciężarówki co podobo jadą bo ktoś Ci tak powiedział
Kurs podpierany tyczkami od grochu...I co łykają coś po 2?Niebardzo...obrocik mizerny,bo wszyscy wiedzą że droga na 5 i więcej wiedzie przez 1...A kisić tu kapitał?Nonsens. O ruchach na wschodzie już wszędzie trąbią.Jeśli Putin chce coś zrobić to musi zrobić to teraz puki jego kolega Trump siedzi w Białym Domu.Inną sprawą jest czy cokolwiek mu się uda ale atmosferę to psuje. Ja myślę że Ty nie z telefonu operujesz.Pozdrawiam.Dzielni jesteście utrzymując tak kurs.Poczuję się przekonany że pójdzie skrótem na 5 jak będzie powyżej 2,5 a na razie się jeszcze pomęczymy.Ciekaw jestem jak będzie wyglądał ten bilans.
No i się sprawdziło.
To scenariusz na dzisiaj widzę taki- jeszcze zejście z rana ale nie tak głęboki jak wczoraj i zakończenie powyżej ostatnich maksimów. Miłego.
Dzisiaj nudna sesja. Spadek obrotów to dobry prognostyk na przyszłość. Nie ma praktycznie kto sprzedawać poniżej 1.90. Czas jeszcze dzisiaj na ruch w górę. Drugie podejście. A jak nie dziś to jutro na świecę tygodniową.
Dnia 2020-08-19 o godz. 16:52 ~Hofens napisał(a): > Wiesz że przez chwilę były górne widły? > > > > Zgadnij kto wrzucił dziś nie wyszło ale jutro też jest dzień
Nie ma sensu używać "Franka",bo wszystko widać...I co tu? Wrzucił mówisz? To będzie męczarnia,ale jak On tu jest to mam szansę na 1,2 po zamianie drogich akcji na gotówkę po wybiciu z 0,5.Ja tej męczarni nie poczuję,bo wiem że faza pierwsza pt."wywalanie po wybiciu" trwa.Czekam z olbrzymim worem,bo pociągnąłem na Mercatorze za wywalone JSW z całego jednego wora po 20 (wejście 53 wyjście 370).Dwa pozostałe stoją pełne ze śr.11,5 i 12,1.
Te podbitki tutaj na 2,06 w ogóle nie robią na mnie wrażenia (o już pikuje).Czekam na denko 1,2.
P.S.Śmiać mi się chciało jak na Biomedzie Pantaran postami zablokował niecne praktyki drenażowe "góra-dół".Gość jednak odpuścił i siedzi teraz na Innogene.Ciekawe jak go wyautowali.Idealista i wrażliwiec,ale trzeba przyznać że merytorycznie dobry - rzadkie połączenie ścisłowca z humanistą.