W związku z zawiadomieniem p. Małeckiego (PAM) o prowadzonych (lub planowanych) negocjacjach z inwestorem ws. dobrowolnego odkupienia akcji wyłącznie od członków PAM, zawiadamiam, że - o ile w ciągu około 2 tygodni nie pojawi się oficjalne ogłoszenie Petrolinvestu o planowanych negocjacjach ceny odkupienia oraz powiązaniem tego odkupienia z koniecznością zapisywania się do PAM - zgłoszę sprawę do prokuratury. Powyższe nasuwa podejrzenia, o których wspomniałem w innym wątku. Z poważaniem.
A zawiadamiaj sobie kogo chcesz i spadaj na bambus, kogo to obchodzi co ci się tam w głowie roi. Nawet mi ciebie nie szkoda pocieszny cudaku.....choć szczerze się zastanawiam skąd się tacy biorą
Dnia 2020-08-17 o godz. 16:29 ~smerf napisał(a): > W związku z zawiadomieniem p. Małeckiego (PAM) o prowadzonych (lub planowanych) negocjacjach z inwestorem ws. dobrowolnego odkupienia akcji wyłącznie od członków PAM, zawiadamiam, że - o ile w ciągu około 2 tygodni nie pojawi się oficjalne ogłoszenie Petrolinvestu o planowanych negocjacjach ceny odkupienia oraz powiązaniem tego odkupienia z koniecznością zapisywania się do PAM - zgłoszę sprawę do prokuratury. > Powyższe nasuwa podejrzenia, o których wspomniałem w innym wątku. > Z poważaniem.
popieram cię smerf w 100% - bo to oznacza że pam i "inwestor" oraz spółka petrolinvest jest zblatowana - -krótko mówiąc szyte grubymi nićmi wszystko - -skoro jest inwestor to dlaczego się nie odezwie oficjalnie jeśli go nie ma to jaką rolę odgrywa pam? - co byście nie wzięli za prawdę to wszystko jest nielegalne- skoro pam wie o inwestorze to dlaczego na ostatnim walnym prezes nic o tym nie wspomniał że "nareszcie mamy inwestora"
ps - kto za tym stoi? i w jakim celu (tu akurat się domyślam)
Dnia 2020-08-17 o godz. 17:42 ~nikt napisał(a): > Dnia 2020-08-17 o godz. 16:29 ~smerf napisał(a): > > W związku z zawiadomieniem p. Małeckiego (PAM) o prowadzonych (lub planowanych) negocjacjach z inwestorem ws. dobrowolnego odkupienia akcji wyłącznie od członków PAM, zawiadamiam, że - o ile w ciągu około 2 tygodni nie pojawi się oficjalne ogłoszenie Petrolinvestu o planowanych negocjacjach ceny odkupienia oraz powiązaniem tego odkupienia z koniecznością zapisywania się do PAM - zgłoszę sprawę do prokuratury. > > Powyższe nasuwa podejrzenia, o których wspomniałem w innym wątku. > > Z poważaniem. > > popieram cię smerf w 100% - bo to oznacza że pam i "inwestor" oraz spółka petrolinvest jest zblatowana - -krótko mówiąc szyte grubymi nićmi wszystko - -skoro jest inwestor to dlaczego się nie odezwie oficjalnie jeśli go nie ma to jaką rolę odgrywa pam? - co byście nie wzięli za prawdę to wszystko jest nielegalne- skoro pam wie o inwestorze to dlaczego na ostatnim walnym prezes nic o tym nie wspomniał że "nareszcie mamy inwestora" > > ps - kto za tym stoi? i w jakim celu (tu akurat się domyślam)
Dzięki Nikt, oczywiście nic nie jest czarno białe czyli wiele rzeczy grubymi nićmi szyte, ale dotąd to, o czym wspomniałeś nie uważam, że było/jest robione na naszą szkodę. Niech sobie spółka-pam-inwestor cicho ze sobą współpracują bo pieniądze lubią ciszę, a drobnych trzeba było wyciszyć. W krytycznych chwilach trzeba jechać po bandzie, ale teraz możliwe że członkowie-założyciele chcą coś ugrać dla siebie. Nie żeby coś ukraść, ale ugrać. Inicjatywa PAM przed spółką (lub zamiast niej) ewidentnie zaciemnia sprawę, tylko nie wiadomo po co. Nie wnikam dopóty, dopóki ktoś ze mnie kretyna nie robi, a "mistrzem" jest p. Małecki, już drugi raz, na pewno bezwiednie jak sądzę bo sam tego by nie wymyślił. Wtedy się denerwuję. Gościu jak widać wpuszczany jest na pole minowe i w ogóle nie potrafi się tam poruszać. Było tu kilka propozycji, żeby sprawę zrobić przejrzystszą i nadal efektywną a mam na myśli uzyskanie jak najwyższej ceny akcji, ale na razie cisza.
Teraz zasadnicze pytanie kto jest inwestorem i po co mu akcje petrolinvestu co z nimi zrobi :) tak więc jest duże prawdopodobieństwo że inwestor ma już kilkadziesiąt procent jeśli dojdzie do tranzakcj z członkami pam zapewne dojdzie do przekroczenia progu tylko jakiego 50plus czy może 90%plus istna magia nic nie dzieje się bez przyczyny to są tylko moje domysły zastanawiające jest dlaczego nie idzie to przez prezesa mała wewnętrzna wojna może i zarząd z Francuzem na czele przedstawia kontrkandydata w sensie inwestora chyba że pam działa na rzecz Pana B. L:) skąd podmiot i dlaczego akcje a nie konkretna koncesje czyżby wydobywali bądź zaczną wydobywać w najbliższym czasie tym samym akcje będą stanowiły wielki majątek dla zainteresowanego czekamy na finał co do pam trochę się zastanawiam czy może części nie sprzedać za ich pośrednictwem cóż mam jeszcze 2 tyg może dowiemy się chociaż ile za papier skoro rozmowy trwają od jakiegoś czasu i właściwie pozostaje zliczyć ile mają członkowie wasze pieniądze wasze decyzje :) czary mary.
Dnia 2020-08-17 o godz. 18:41 ~Magik napisał(a): > Teraz zasadnicze pytanie kto jest inwestorem i po co mu akcje petrolinvestu co z nimi zrobi :) tak więc jest duże prawdopodobieństwo że inwestor ma już kilkadziesiąt procent jeśli dojdzie do tranzakcj z członkami pam zapewne dojdzie do przekroczenia progu tylko jakiego 50plus czy może 90%plus istna magia nic nie dzieje się bez przyczyny to są tylko moje domysły zastanawiające jest dlaczego nie idzie to przez prezesa mała wewnętrzna wojna może i zarząd z Francuzem na czele przedstawia kontrkandydata w sensie inwestora chyba że pam działa na rzecz Pana B. L:) skąd podmiot i dlaczego akcje a nie konkretna koncesje czyżby wydobywali bądź zaczną wydobywać w najbliższym czasie tym samym akcje będą stanowiły wielki majątek dla zainteresowanego czekamy na finał co do pam trochę się zastanawiam czy może części nie sprzedać za ich pośrednictwem cóż mam jeszcze 2 tyg może dowiemy się chociaż ile za papier skoro rozmowy trwają od jakiegoś czasu i właściwie pozostaje zliczyć ile mają członkowie wasze pieniądze wasze decyzje :) czary mary.
otóż to! skandalem nie jest to, że jakaś grupa akcjonariuszy zbiera się żeby spróbować sprzedać swoje akcje poza giełdą jakiemuś nabywcy. Skandalem jest to, że ta Grupa mająca dojścia do władz spółki posiada wiedzę KIM jest INVESTOR czego spółk anie ujawnia publicznie . Nie wyobrażam sobie bowiem, że zamierzają siadać do negocjacji nie wiedząc z kim negocjują.
nie zgadzam się z wami że pam może się dogadywać po cichu aby sprzedać swoje akcje -uzasadnię - zwróćcie uwagę że w przekazie nie istnieje nazwa sprzedać akcje kolejnemu akcjonariuszowi tylko istnieje nazwa "inwestorowi" - nie chcę się rozpisywać nad symantyką słów akcjonariusz a inwestor bo to chyba jest bezsprzeczne i wiemy że nie każdy akcjonariusz jest inwestorem ale inwestor bez akcji firmy w którą ładuje swój kapitał to raczej mało realne - pikanterii dodaje fakt że będą akcje bardziej akcyjne (jak to ktoś zauważył) niż akcje - zwróciłem na to uwagę w wątku pam - to nie są interesy kowalskiego z nowakiem tylko jakiejś grupy z inwestorem
ps - do tablicy powinni zostać wywołani - pan małecki i pan bertrand - należy im zadać te same pytania a przekonamy się że odpowiedzi będą zupełnie różne - ot chociażby co to za inwestor który jest zainteresowany kupnem akcji petrolinvestu i w jakim celu? oraz dlaczego inwestor nie prowadzi rozmów ze spółką tylko z nieformalną grupą akcjonariuszy - wyjdzie wtedy kto co wie i po co to wszystko - jeśli odpowiedzi będą takie same to należy wziąć prezesika na dywanik po co on tam jest i jaka jest jego rola w spółce
Wygląda na to zresztą pisałem o tym że powstały dwa obozy niestety każdy poszedł w swoją stronę prezes kontra pam kto dla kogo gra i dlaczego który obóz da więc aby przekroczyć 50% jeśli tak jest wkrótce powinien odezwać się prezes akurat on chciał sprzedać koncesje pozostawiając udziały ten kto chce skupić akcje ma w tym swój interes co do interpretacji słowa inwestor to można brnąć w różne strony pozdrawiam czary mary
Dnia 2020-08-17 o godz. 19:06 ~ramPAMpam napisał(a):
> > otóż to! skandalem nie jest to, że jakaś grupa akcjonariuszy zbiera się żeby spróbować sprzedać swoje akcje poza giełdą jakiemuś nabywcy. Skandalem jest to, że ta Grupa mająca dojścia do władz spółki posiada wiedzę KIM jest INVESTOR czego spółk anie ujawnia publicznie . Nie wyobrażam sobie bowiem, że zamierzają siadać do negocjacji nie wiedząc z kim negocjują.
Z KIM negocjują? To jest ważne ale jak można negocjować nie znając prawdziwej wartości Petrolinvestu !
Dnia 2020-08-17 o godz. 18:41 ~Magik napisał(a): ...Magik możesz mi podpowiedzieć co się dziej wokół Petrolinvestu?mam trochę tego badziewia i wiszę już od kilku lat. Proszę podpowiedz mi co się da zrobić z tym papierem.Będę zobowiązana. Pozdrawiam HD
Rocznik stary:) zapisz się do pam i podobno dowiesz się więcej można wnioskować ze maja trafienie i organizują skup akcj dla inwestora kim on jest nikt z poza pam chyba nie wie ceny nie znamy jak ujawnia może się zapisze:) życzę powodzenia nigdy nie mów nigdy czary mary
Dnia 2020-08-17 o godz. 18:41 ~Magik napisał(a): > Teraz zasadnicze pytanie kto jest inwestorem i po co mu akcje petrolinvestu co z nimi zrobi :) tak więc jest duże prawdopodobieństwo że inwestor ma już kilkadziesiąt procent jeśli dojdzie do tranzakcj z członkami pam zapewne dojdzie do przekroczenia progu tylko jakiego 50plus czy może 90%plus istna magia nic nie dzieje się bez przyczyny to są tylko moje domysły zastanawiające jest dlaczego nie idzie to przez prezesa mała wewnętrzna wojna może i zarząd z Francuzem na czele przedstawia kontrkandydata w sensie inwestora chyba że pam działa na rzecz Pana B. L:) skąd podmiot i dlaczego akcje a nie konkretna koncesje czyżby wydobywali bądź zaczną wydobywać w najbliższym czasie tym samym akcje będą stanowiły wielki majątek dla zainteresowanego czekamy na finał co do pam trochę się zastanawiam czy może części nie sprzedać za ich pośrednictwem cóż mam jeszcze 2 tyg może dowiemy się chociaż ile za papier skoro rozmowy trwają od jakiegoś czasu i właściwie pozostaje zliczyć ile mają członkowie wasze pieniądze wasze decyzje :) czary mary.
magik czy ja dobrze czytam i rozumiem twoją sugestię? - może być dwóch inwestorów i stąd te dwa obozy czyli przes i pam --- aa to ciekawie się robi - -czyli łakomy kąsek ten petrol
Tak to wygląda nikt teraz zarząd milczy a pam działa i co i znowu magia kto działa na niekorzyść spółki czekam na finał ja Ty jeszcze kilku jesteśmy od lat i może doczekamy się zakończenia dla mnie osobiście to co zobaczyłem na tej spółce czyli działanie rady knf gpw sądów również media itd to wielka przestroga tam gdzie są mld $ z każdego zrobią debila :) zobacz ponad 10 lat poruszamy się po omacku a wtajemniczeni śmieją za ile to nas oszwabia pozdrawiam czary mary
Kto jest w radzie nadzorczej i co na to prezes czarują akurat nie neguje pam raczej ich sposób informowania :) niech się odniosą czy zobowiązali się do poufności jeśli tak ok ale niech również zadadzą sobie pytanie czy majc członka w radzie nadzorczej ich zaangażowaniew w zorganizowanie sprzedaży ajcji inwestorowi nie zostanie zinterpretowane jako działanie na niekorzyść spółki miłej nocy czary mary
czary mary, należy poszukać wpisów Dmirk62 na temat fundów i Eboru, oni siedzą podprogowo oficjalnie oraz podprogowo via cypr. Przecież wiadomo jest ze jak fundy wchodzą w inwestycje to zakładają że to będzie kilkunastoletnia, oni znają realia poruszania się w temacie wydobycia. Samych funduszy było z pięć,oraz bank Swebank i bank kazach Bejsatewa, Patro, zapomnieliśmy kto steruje Serinius to jest dalsza układanka. Dlatego inwestorów może być kilku i żeby nie windować ceny mamy ,,pam,,a w nim przedstawicieli inwestorów. Czarna magia czary mary.
Dnia 2020-08-17 o godz. 20:55 ~Magik napisał(a): > Tak to wygląda nikt teraz zarząd milczy a pam działa i co i znowu magia kto działa na niekorzyść spółki czekam na finał ja Ty jeszcze kilku jesteśmy od lat i może doczekamy się zakończenia dla mnie osobiście to co zobaczyłem na tej spółce czyli działanie rady knf gpw sądów również media itd to wielka przestroga tam gdzie są mld $ z każdego zrobią debila :) zobacz ponad 10 lat poruszamy się po omacku a wtajemniczeni śmieją za ile to nas oszwabia pozdrawiam czary mary
napiszę to tak - jestem od początki gdy tylko petrol się narodził - -widac było duży entuzjam na podbudowie obietnicy, raportów, wycen, planów itp. - widziałęm jakie jest nastawienie akcjonariuszy, widziałem ile kasy wpompowano w spółkę i różne projekty, widziałem że nie ma progresu - odpowiedź była jedna - zbyt duża ilość akcji zostałą w niewłaściwych rękach - nie byłoby sprawy petrola, knf, sądów gdyby zwykły kowalski wywalił akcje załóżmy po 250 pln - -problem jest w tym że kowalskich jest wielu którzy rzymają akcje a ci co mogą coś zrobić akcji nie posiadają a i też nie zamierzali przepłacac - -zapłącą albo nigdy nie doczekają się zwrotu kapitału jak jedni tak i drudzy
Jeśli miałby 50%, to z wiadomych względów akcje muszą być rozłożone na powiązane ze sobą podmioty. PAM jako, że dokona w ramach tego tajemniczego inwestora może mieć już dogadane na boku jakieś lepsze warunki, a reszta dostanie w miarę przyzwoite pieniądze, choć pewnie nie oddające prawdziwej wartości firmy. Byłem nastawiony, że akcje te zostaną na pamiątkę bezprawia i szulerni działającej na GPW i dopóki ktoś nie ogłosi wezwania na ESPI, to niech sobie piszą na forum co chcą. Moim zdaniem ze skupem to blef, ktoś chce się dowiedzieć ilu znajdzie się chętnych i iloma akcjami dysponują. Jeśli inwestor jest z branży, to zawsze możemy liczyć na dywidendy, choć wydaje się, że takie happy endy się nie zdarzają.
Dnia 2020-08-18 o godz. 19:46 rzx napisał(a): > Jeśli miałby 50%, to z wiadomych względów akcje muszą być rozłożone na powiązane ze sobą podmioty. PAM jako, że dokona w ramach tego tajemniczego inwestora może mieć już dogadane na boku jakieś lepsze warunki, a reszta dostanie w miarę przyzwoite pieniądze, choć pewnie nie oddające prawdziwej wartości firmy. Byłem nastawiony, że akcje te zostaną na pamiątkę bezprawia i szulerni działającej na GPW i dopóki ktoś nie ogłosi wezwania na ESPI, to niech sobie piszą na forum co chcą. Moim zdaniem ze skupem to blef, ktoś chce się dowiedzieć ilu znajdzie się chętnych i iloma akcjami dysponują. Jeśli inwestor jest z branży, to zawsze możemy liczyć na dywidendy, choć wydaje się, że takie happy endy się nie zdarzają.
Dnia 2020-08-18 o godz. 19:46 rzx napisał(a): > a reszta dostanie w miarę przyzwoite pieniądze, choć pewnie nie oddające prawdziwej wartości firmy. Byłem nastawiony, że akcje te zostaną na pamiątkę bezprawia i szulerni działającej na GPW i dopóki ktoś nie ogłosi wezwania na ESPI, to niech sobie piszą na forum co chcą. Moim zdaniem ze skupem to blef, ktoś chce się dowiedzieć ilu znajdzie się chętnych i iloma akcjami dysponują. Jeśli inwestor jest z branży, to zawsze możemy liczyć na dywidendy, choć wydaje się, że takie happy endy się nie zdarzają.
a dlaczego sądzisz, magia, a ten wynik za ostatni rok to czasem nie wpływy od Totala?
Zapisz się do PAM przygłupie, to się dowiesz. Proste i dosyć oczywiste rozwiązanie, choć najwyraźniej ciebie to przerasta. A jeśli nie masz akcji, to nie mamy o czym mówić - bijesz pianę za kasę spoconego i nawet nie miałeś okazji wziąć udziału w NZWA, gdzie wiele byś się dowiedział. Jedyne rozwiązane w tej sytuacji - to czym prędzej pędź do prokuratury i złóż nam potem relację. Oni i my będziemy mieli z ciebie niezły ubaw, choć już dotychczas zrobiłeś z siebie niezłego pawiana.
Dnia 2020-08-17 o godz. 20:09 ~skromny_fiołek napisał(a): > Zapisz się do PAM przygłupie, to się dowiesz. Proste i dosyć oczywiste rozwiązanie, choć najwyraźniej ciebie to przerasta. A jeśli nie masz akcji, to nie mamy o czym mówić - bijesz pianę za kasę spoconego i nawet nie miałeś okazji wziąć udziału w NZWA, gdzie wiele byś się dowiedział. > Jedyne rozwiązane w tej sytuacji - to czym prędzej pędź do prokuratury i złóż nam potem relację. Oni i my będziemy mieli z ciebie niezły ubaw, choć już dotychczas zrobiłeś z siebie niezłego pawiana.
nie wiesz w co wdepnąłęś - sorry ale tylko tak mogę
Dnia 2020-08-17 o godz. 20:09 ~skromny_fiołek napisał(a): > bijesz pianę za kasę spoconego i nawet nie miałeś okazji wziąć udziału w NZWA, gdzie wiele byś się dowiedział.
Dnia 2020-08-17 o godz. 21:42 ~Art napisał(a): > Przez 10 lat jakoś nie śpieszno Ci było zawiadamiac o przekretach zarzadu
skoro tak pam dba o akcjonariuszy to dlaczego właśnie tego nie zrobił co ty mi zarzucasz - ja do pam-u nie należę - - czekam aż prokuratura zajmie się albo bercikiem albo małeckim bo w spółkę zostały wpompowane grube miliardy zwykłych ciułaczy a później sprzedawali za bezcen kładąc na szali związek małżeński, mieć za co żyć czy sznur zwykłych ludzi - -czekam kto będzie pierwszym świadkiem koronnym
Wystarczy, że grupa posiadaczy akcji dogaduje się z inwestorem strategicznym (poza lub wraz z zarządem, do sprawdzenia) nt. odprzedaży akcji przed podpisaniem umowy strategicznej z Petrolinvestem, co może mieć wpływ na tą umowę na szkodę wszystkich akcjonariuszy. I jakim prawem. Do tego jest kilka innych zarzutów dopełniających i uprawdopodobniających działania bezprawne.
Dnia 2020-08-18 o godz. 08:27 ~smerf napisał(a): > Wystarczy, że grupa posiadaczy akcji dogaduje się z inwestorem strategicznym (poza lub wraz z zarządem, do sprawdzenia) nt. odprzedaży akcji przed podpisaniem umowy strategicznej z Petrolinvestem, co może mieć wpływ na tą umowę na szkodę wszystkich akcjonariuszy. I jakim prawem. Do tego jest kilka innych zarzutów dopełniających i uprawdopodobniających działania bezprawne.
możesz powiadomić Pacanów koziołku :) krainę miodu kubusiu :) tolę i lolka bolku:) oraz smerfetkę............