• Wyniki II kwartał Autor: ~leszcz [31.0.40.*]
    Hej, jak oceniacie wyniki? Chyba nie jest źle:)
  • Re: Wyniki II kwartał Autor: ~axn [83.5.238.*]
    wygląda dobrze - sporo odrobione w stosunku do 1 półrocza 2019. Podobają mi się przychody i EBITDA. Spółka dobrze rokuje na przyszłość. Inwestycje zakończone czas na progres wyników.
  • Re: Wyniki II kwartał Autor: ~fundamentalny [83.24.192.*]
    Dodatkowo genialne przepływy operacyjne. Spółka generuje masę gotówki.
  • Re: Wyniki II kwartał Autor: ~bezel [37.248.167.*]
    09.09 na agrotonie - zapowiada się niezły pompon ostatnio ktoś próbował skupić prawie 700 k akcji ale nikt nie sypnął i baton został zdjęty a czas mija niemniej jest mi bardzo miło jak wchodziłem na agrolidze po Ok 18 pln tam się będzie wybijać po tym prawie półrocznym mieleniu
    Bezel - dzięki za wpis, obawiam się że baton na Agrotonie nie został rozebrany może jedynie trochę uszczknięty. Nie wiem jak długo tam jesteś ale ja tam jedynie robię regularne kółka od dobrych 3 lat - kurs stopuje jurij i nic się raczej moim zdaniem nie zmieni. Wskazówka - zobacz jak podniósł sobie w ostatnim roku wynagrodzenie a wcześniej premię. Aktualnie fundamentalnie w branży Agroliga jest nr 1. dalej Astarta i kolejno Kernel.

• Re: Wyniki II kwartał Autor: ~tenconicniewie [86.63.95.*]
    przed tymi wszytstkimi est IMC (które płaci dywidendę)
    Agroliga od kilku lat generuje gotówkę i zyski ....(i gdzie one są)?
    tak IMC dla osób odcinających dywidendy jest ciekawą spółką, mam nawet trochę akcji, jednak globalnie niestety perspektywy nie wyglądają najlepiej - po wynikach obstawiam tam spadki i dolne przebicie 10 zł. Dopiero prawdopodobnie w 2021roku będzie jch przełamanie. Zobacz na wyniki kwartalne - tyko jeden kwartał zamyka się in plus a nowa strategia dla spółki po 2024.
    Agroliga aktywnie inwestuje zyski stawiając ambitne wyzwania -najpierw tłocznia oleju teraz bioelektrownia. Zobacz wzrost przychodów w ostatnich kwartałach (efekt tłoczni?) i EBITDA - imponujące. A kolejne okresy zapowiadają się jeszcze bardziej obiecująco bo zacznie dokładać wyniki bioelektrowni. praktycznie każdy Q z zyskiem niska wycena C/WK, ostatnio ładnie zmniejszone zadłużenie, fajne perspektywy wyników bo olej znacznie idzie w górę i kolejne kwartały wynikowo zapowiadają się bardzo bardzo ciekawie. Agroliga pokazała próbkę mocy w Q4 2019. Imponujące jest C/Z i C/Zo - chyba jedne z najlepszych na NC. Chętnie podyskutuję bo o to chodzi na forum jednak podtrzymuję swoje stanowisko.
  • Re: Wyniki II kwartał Autor: ~Akcjonariusz [83.21.102.*]
    Każda spółka rolnicza powinna być dywidendowa, AGrologę stać od dawna na wypłatę dywidendy, ale płacić nie będą. I nie stać ich na przedstawienie akcjonariuszom strategii rozwoju. Po prostu akcjonariusz był po to by dać kasę. Nie każdego stać by trzymać 10 lat akcje bez dywidendy. IMC to rozumie. taka jest różnica.
  • Re: Wyniki II kwartał Autor: ~fundamentalny [83.24.192.*]
    Chyba wiele osób zapomina, że Agroliga nie wydaje tych pieniędzy na jachty w ciepłych krajach, tylko reinwestuje. Co bezpośrednio przekłada się na wyniki.

W pełni się zgadzam, że trochę kuleje komunikacja z rynkiem, ale w tym przypadku nie mamy przynajmniej sztucznego pompowania balona komunikatami o zamiarach robienia czegoś modnego, a w rezultacie sprzedaży setek tysięcy akcji przez insiderow.

Smutna prawda jest taka, że "inwestorzy" nie wkładają kasy w spółkę bo jej kurs nie rośnie w spektakularny sposób. Płynność też nie pozwala właśnie z tego samego powodu. Gdyby Agroliga zaliczyła ze dwie trzy sesję +10% podejście mas zmieniło by się diametralnie.

Oczywiście są pewne ryzyka, ale nie ma na nc spółki w której ich brakuje. Są również perspektywy. Każdy sam oceni czy warto położyć na stole własne pieniądze.
    Powiem tak!
    Dadzą dywidendę jak będą chcieli więcej akcji wpuścić w rynek i wydojć mnie , mam 2k od 6 lat i niestety w plecy!
    Na wszystkim nie bankrutującym zarobił bym lepiej
    jak czytam twój wpis @tenconicniewie przypomina mi sie sytuacja na 2 spółkach. Jedna to osławiony Mercator a druga to Novita.
    Obie te spółki były w trakcie budowy rozbudowy. Do czasu zakończenia inwestycji niestety kurs ogólnie mówiąc na obu spadał. Obie te firmy charakteryzowały się bardzo słabymi obrotami. Jedna i druga po ukończeniu inwestycji zaczęły generować imponujące wyniki. Obie zaczęły istotnie po jakimś czasie charakteryzować się rosnącym kursem akcji, potem pojawiła się również dywidenda. Byłem i jestem na obu. Tu na Agolidze jest podobna sytuacja. Zakończone inwestycje, fajne wyniki i bardzo fajna perspektywa na przyszłość. Analogicznie powinno być niebawem z kursem. Już teraz śmiem twierdzić, że Agroliga z mocno zdołowanych ukrainskich firm zachowyje się znacznie lepiej niż średnia. Czekałeś długo może niebawem będziesz bardzo zadowolony ze swej inwestycji tego Ci życzę i również sobie bo akcji nie mam mniej niż ty. Widzę tu bardzo silne fundamenty ale o tym musi się dowiedzieć dużo wiecej osób. Samo to, że spółka jest w stanie zarobić w ciągu roku tyle co jej aktualna kapitalizacja i to niebawem może to jeszcze poprawić daje mi podstawy twierdzić, że wystarczy impuls do kilkrotnego wzrosku kursu. Na to warto poczekać.
  • Re: Wyniki II kwartał Autor: ~fundamentalny [193.35.47.*]
    Śmiem twierdzić, że w ostatnich latach NC nie należał do najpopularniejszych, a Ukraińska spółka z NC - to już w ogóle kombo:) Otoczenie w okół małego parkietu odrobinę się zmieniło. Wiele dobrych spółek było groszówkami przez kilka lat mimo nieustannego rozwoju - właśnie przez ten kryzys wizerunkowo - płynnościowy. Każdy z nas jest świadomy zarówno ryzyka, jak i potencjalnej nagrody. Nikt o zdrowych zmysłach nie zapakuje 100% kapitału w Ukrainkę z NC. Staramy się jedynie zauważyć, że na tle wielu balonów Agroliga wyróżnia się wyjątkowo korzystnym stosunkiem ceny do fundamentów oraz potencjału wzrostowego do ryzyka.
    może w ostatnich latach nie należała ale w ciągu ostatnich miesięcy należy do najpopularniejszych.
  • Re: Wyniki II kwartał Autor: ~fundamentalny [83.24.189.*]
    Oczywiście, trudno z tym dyskutować. Choć pewne wzrosty są już obserwowane - to spółka zdecydowanie nie jest obiektem zainteresowań spekulacji. Pytanie brzmi - czy to wada?
[x]
AGROLIGA 0,00% 21,00 2025-10-24 15:28:54
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.