Jesli do tej pory nie było sprostowania to chyba nie jest błąd.
Pakiet ~45% ARI poszedł za około 30 milionów złotych.
Gotówka przypłynie do VTI, natomiast ARI staje się warte zainteresowania.
sprostowanie powinno być przed sesją bo inaczej narażają się na spore kary do tego dochodzi podatek od zysków i od czynności cywilno-prawnej nie chce mi się wierzyć, to raczej powinno być 0,3 zł a nie 3,0 zł/szt
czeski film, ARI nie jest warte nawet 30 gr/szt nie podoba mi się to, śmierdzi jakąś dziwaczną optymalizacją, tylko czego? przecież VTI w księgach ujął ARI po 0 (zero), jeżeli sprzedali za 30 baniek, to ile samego podatku zapłacą, przecież to chore... a skąd te babki wzięłyby 30 baniek? to już inna kwestia, ale jestem pewny, że to nie ta liga. źle to wygląda i rynek chyba też to widzi, przecież po takiej transakcji VTI powinno się otworzyć dopiero na 5 zł, a nie ma żadnego popytu więc raczej to jakaś lipa
a ja myslę że to cały pakiet za 3 zł nie za sztukę a za wszystko. I babki miały 3 zł a VTI ma optymalizację podatkową. Tam nie ma słowa że za akcję a jest tylko 3 zł.
no i już wszystko jasne VTI oddało ARI za darmo Ciekawe czy te 600 tys pln odzyskają, które kiedyś pożyczyli pod zastaw Inkubatora, który te już zresztą nie istnieje. Ale kibel, straszna padaczka to ARI dobra, było, minęło, czyszczą portfel ze śmieci i ok